Grön ungdom anser att ett slöjförbud är rasistiskt och applåderar att fler flickor börjar bära slöja

Föga förvånande tar Grön Ungdom parti för att flickor ska skolas in i kvinnoförtryck redan från barnsben och i dagens debattinlägg i Ystads Allehanda attackerar de Moderaterna och Sverigedemokraterna i Skurups kommun för att ha röstat igenom det ”rasistiska” beslutet att förbjuda slöja på barn i förskolan och grundskolan.

Skribenterna verkar dock ha svårt att hålla isär begreppen när de tar kampen för att barn ska betraktas som sexobjekt.

De slår bland annat fast att det är kvinnoförtryck att förbjuda flickor att använda slöja, att det är diskriminerande, att man förbjuder en kultur, att det är att likställa med en assimileringsplan, att det bryter mot de mänskliga rättigheterna och att det är bra att beslutet fått fler elever att bära slöja.

Enligt debattörerna handlar det bara om att elever vill visa att de bestämmer över sig själva och att de bara vill utöva sin religion. De gröna ungdomarna verkar ha missat att elever i Sverige har skyldighet att följa de regler som gäller i skolan och att slöjbärandet inte har något med religion att göra egentligen eftersom det inte nämns någonstans i Koranen att det täcka könet måste dölja sitt hår (förutom barmen för kvinnor).

Varför vi i Sverige, där vi förespråkar jämställdhet mellan könen, ska bejaka en kultur som sexualiserar små flickor och som anser att de måste täcka sig för att inte väcka mäns begär är en fråga som inte besvaras av Grön Ungdom. Men likt moderpartiet handlar allt enbart om att vinna godhetspoäng och verka för att bibehålla de goda relationerna till vissa väljargrupper. Att stå upp för alla barns rätt till frihet oavsett religion eller etnicitet är däremot inte lika intressant!

#låtallaflickorfåkännavindenblåsagenomhåret

12 reaktioner till “Grön ungdom anser att ett slöjförbud är rasistiskt och applåderar att fler flickor börjar bära slöja

 1. Jag har förstått att Ystads Allehanda inte håller med dig i ett flertal frågor. Kommer tidningen att överleva?

  Gilla

 2. Att leva i en demokrati innebär att man förbinder sig att följa det som man tillsammans kommit överens om i val. Elin Ersson, som ställde sig upp i ett flygplan, grät för att hon säkert har problem i livet, vägrade lyda kaptenens order att sätta sig och hindrade flygplanet från att lyfta med en utlänning fått utvisningsbeslut, den människan Ersson bröt mot fundamentet i en demokrati. Hon ansåg att hennes tyckande gav henne rätt att trotsa ett domstolsbeslut. Hon trotsade också en absolut och livsviktig regel när man befinner sig i ett flygplan, hon löd inte kaptenens och besättningens order.

  På liknande sätt har MP agerat under hela sin regeringstid. Det livsfarliga är förstås att de gjort det samtidigt som de haft makten att fatta beslut och verkställa. När förslaget om amnesti för de där afghanska männen skickades ut avstyrkte de flesta remissinstanser, däribland Lagrådet. Lagrådet är inte vilka som helst, bara regeringen och riksdagsutskotten kan begära yttrande från Lagrådet som sa nej. Så här formulerade Lagrådet sitt nej: ”Lagrådet delar den bedömningen, och anser att gränsen här har nåtts för vad som är acceptabelt i fråga om hur lagstiftning kan utformas”. En värre sågning kan man nog inte göra som jurist.
  TROTS det genomdrev regeringen med MP i spetsen beslutet, konsekvenserna är välkända.

  Ungdomsförbunden inom de politiska partierna fungerar som lösspringande hundar. Det är deras hussar som anger tonen och som ger legitimitet åt vad de får och inte får göra. Ung Vänster (V) har en historia med övergrepp och trakasserier som Jonas Sjöstedt ursäktat med att det är ju de som gör det, alla har rätt att ha sin åsikt osv.

  Grön Ungdom saknar kunskap om spelreglerna för en demokrati. De är ouppfostrade och hänsynslösa och borde läxas upp av partiets ledning och förmodligen också av sina föräldrar. Men det går ju inte för de är likadana, MP menar jag då. Det enda sättet att komma åt dem är att inte rösta på dem.

  MP har aldrig varit ett äkta miljöparti. Men de skulle ha kunnat vara det, tänk va, om de satsat allt på det, då hade de säkert varit lika stora som SD är nu.

  Gillad av 2 personer

  1. Hade MP varit ett äkta miljöparti så hade jag fortfarande varit med i MP. MP slutade vara ett miljöparti när de gick ifrån tanken på nationell demokrati och började gå globalist-maffians ärenden och blev EU-positiva.

   Dagens ledning lurar mindre mentalt bemedlade i MP att det är ett miljöparti, men nästan inget MP-ledningen gör bidrar till någon bättre miljö. Istället har de förirrat sig in i frågor som saknar betydelse för miljön eller som motverkar en god miljö.

   https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2018/03/25/14-uppriktiga-och-valmenande-fragor-till-miljopartiet-som-nu-ligger-under-4/

   Jag tror INTE att de kan räddas. Jag tror att man måste starta nya valsamverkande partier när de blir infiltrerade och förstörda av karriäristerna. Schlaug vill inte starta nytt, men han gnäller. Schlyter har startat nytt, Partiet Vändpunkt, men valsamverkar inte ens med Gröna partiet, Naturens parti eller Vetenskapliga partiet. Det håller ju inte heller så länge inte 4%-spärren tas bort.

   Gillad av 1 person

  1. Japp! Hjärntvätt. Järntvätt. Allt för saken. De från -68-rörelsen sitter idag på fina positioner. De lekte bara ett tag.

   Gilla

 3. Ut med de gröna skitungarna i naturen. De kan lära sig sådant här i stället för att jävlas med svenska folket. Visst har han mycket hår? Ungefär som vår kulturminister, ni vet, hon som mest har brister! Och löshår.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s