Vänsterextrema vandaliserade Moderatkvinnas bostad – hade det varit högerextrema hot hade man inte nöjt sig med lite fördömanden

Det moderata finansregionrådet Iréne Svenonius har fått sin bostad norr om Stockholm vandaliserad. Bland annat har texten ”AVGÅ/AFA STHLM” sprejats med röd text på husets yttervägg.

Det vänsterextrema nätverket Antifascistisk aktion (AFA) har lagt upp bilden på sin sajt med en text som har rubriken ”Avgå Irene Svenonius”.

Det är oklart om händelsen polisanmälts, men såväl partisekreterare Gunnar Strömmer som det socialdemokratiska oppositionsborgarrådet i Stockholm Karin Wanngård fördömer dådet.

Jag noterar att händelsen bara publicerats som en liten notis i Aftonbladet. Hade det däremot varit högerextrema som gjort något liknande hade man garanterat tagit fram den stora trumman och ältat det i dagarna tre samt låtit diverse ”experter” på området uttala sig om den växande högerextremismen i samhället.

Det är för övrigt väldigt tyst från Vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt, men med tanke på att Sjöstedt inför EU-valet 2019 stolt poserade på en valaffisch intill en man i tröja från den militanta organisationen så är det nog inte särskilt konstigt. Kan vara bra för partiets sympatisörer att tänka på inför kommande val – röstar man på partiet får man extremister på köpet.

#itsokwhenwedoit

Bildkälla: TT, Expressen

5 reaktioner till “Vänsterextrema vandaliserade Moderatkvinnas bostad – hade det varit högerextrema hot hade man inte nöjt sig med lite fördömanden

 1. För första gången hade de rätt i sak, handlingen är brottslig däremot. Men den kvinnan som står bakom nedmonteringen av gamla Karolinska Sjukhuset, miljardslöseriet med nya KS mm, hon är ju grovt kriminell men slipper straff därför att det politiska ansvarsutkrävandet är satt ur spel.

  Gilla

  1. De som är ansvariga för det enorma skatteslöseriet vid byggandet av Nya Karolinska – de har bundit ris åt stockholmarnas rygg i minst en generation framåt. Det är fler än Svenonius men det fråntar inte henne den moraliska skulden.

   Gilla

   1. Sedär! Vi kan i Sverige. Jag är rätt insatt i just den grejen med sjukhusen. Självklart massor med folk som tillsammans svindlade. Men Svenonius och Filippa Reinfeldt hade ju kunnat sagt stopp, vi måste tänka efter. Det är rätt många som mist livet och kommer mista livet till följd av hela den skiten. Genomruttet som så mycket annat. Om de åtminstone fick sparken och miste pensionen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s