Se upp för fake news i sociala medier

Fick precis ett meddelande via Messenger där en japansk nobelprisvinnande professor ska ha uttalat sig i media och påstått att Covid-19 inte är naturligt, för i sådant fall hade det inte påverkat hela världen på det här sättet. Slutsatsen är att viruset är tillverkat av Kina som ska ställas till svars.

”The Japanese professor of physiology or medicine, Professor Dr Tasuku Honjo, caused a sensation today in the media by saying that the corona virus is not natural. If it is natural, it will not have affected the whole world like that. Because, depending on the nature, the temperature is different in different countries. If it were natural, it would only have affected countries with the same temperature as China. instead, it spreads to a country like Switzerland, the same way it spreads to desert areas. Whereas if it were natural, it would have spread in cold places, but would have died in hot places. I have done 40 years of research on animals and viruses. It is not natural. It is manufactured and the virus is completely artificial. I have been working for 4 years in the Wuhan laboratory in China. I know all the staff of this laboratory well. I called them all after the Corona accident, but, all of their phones have been dead for 3 months. It is now understood that all of these laboratory technicians are dead. Based on all of my knowledge and research to date, I can say this with 100% confidence that Corona is not natural. It did not come from bats. China made it. If what I say today turns out to be false now or even after I die, the government can withdraw my Nobel Prize, but China is lying and this truth will one day be revealed to all.”

En googlesökning visade snabbt att det är fake news och att någon utnyttjat professor Honjo-sans goda namn för sina egna syften. Inlägget har lästs av över 100.000 personer, delats cirka 2.000 gånger och fått över 1.200 reaktioner.

Även om jag själv misstänker att viruset är tillverkat så finns det i dagsläget inget officiellt bevis för detta. Tänk på att göra en källkontroll om ni är misstänksamma mot de inlägg som florerar i nyhetsflödet.

Nobel Prize-winning professor did not say coronavirus was manufactured in China

8 reaktioner till “Se upp för fake news i sociala medier

 1. Intressant intervju med den omskrivna, omdebatterade och kritiserade läkaren Mikael Nordfors.
  ”En explosiv intervju med läkare och alternativbehandlare Mikael Nordfors kring den korruption som följer i spåren av Corona pandemin.”

  Gilla

 2. På morgonstudion svt den 21 april kl 06.47 uttalande sig reportrar utan gränser väldigt negativt om alternativmedia. Det var i princip likhetstecken med Fake News. Tyvärr kunde jag inte ladda ner och spara inslaget, men kanske du eller någon superkunnig komma på något. Jag lägger upp den utgångna länken snart.
  Sedan är det väl aldrig enkelt att definiera vad Fake News är alla gånger.

  Gilla

 3. Tidigare har både forskare i Taiwan och Japan sagt att baserat på vetenskapliga fakta kommer det inte från Kina utan från Usa .
  Det var Usa-finansierade forskare i Wuan som ombads förse amerikansk forskning med faladdermusvisrus som sedan användes i amerikanska institutioner.
  Under den falska rubriken skyddsforskning utvecklar Usa biovapen.
  Och det verkar som flera civila institutioner är inblandade i sånt.
  Det är känt sen länge att Cia har för vana att infiltrera alla andra grenar av regeringen administrationer och opinionsbildande organ så det är nog inte vanliga sjukvårdsaktörer som är de skyldiga men krigsveteranerna påstod att till sjukvården anknutna institutioner var inblandade förutom elituniversitet.
  Förutom att Covid ser ut som ett sätt att bromsa Kinas växande inflytande misstänker jag att den sk antivax-rörelsen även har skapat en önskan hos big pharma att bryta ner motståndet och få avsättning för storskaliga vaccineringsprojekt med tillhörande profit.
  Då underlättar det nog med specialgjorda virus.
  Eftersom både big pharma och big food samvetslöst orsakar mångmiljondöd för profit varje år (40 miljoner har nämnts) verkar det inte ett dugg oväntat att dom skulle välkomna det.

  Gilla

 4. Fake news från Sveriges Radion? Från Sveriges regering? Massiv bombmatta av fake news, t ex invandringen har berikat, t ex svenskarna är rasister. Se upp med fake news nu när Corona snart sägs vara under kontroll, då kommer fake news som ska få svenskarna att tänka på allt gott regeringen har gjort och kommer göra fram till 2022. Fake news, jösses….

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s