Coronaviruset stoppar utvisningar – utvisade migranter i förvar släpps fria

SVT skriver idag att gränspolisen har svårt att verkställa utvisningar på grund av coronaviruset eftersom många länder stängt sina gränser. Detta har medfört att många som suttit i Migrationsverkets förvar i väntan på att bli utvisade har släppts.

Mellan den 19 mars och 15 april blev 87 personer utvisade från Sverige – i jämförelse med 462 personer under samma period förra året.

Så bra – fler illegala migranter som kan gå under jorden och ansluta sig till övriga cirka 100.000 illegala som stannar i landet år efter år samt parasiterar på vår välfärd eftersom de naiva politikerna tycker att det är helt i sin ordning att skattebetalarna står för deras möjlighet till fri vård och skolgång!

Det är dessutom märkligt att andra länder har stängt sina gränser för att de inte vill ha in smitta i landet, medan Sverige låter asylsökande fortsätta komma in i landet – hundratals varje vecka.

#onlyinsweden

5 reaktioner till “Coronaviruset stoppar utvisningar – utvisade migranter i förvar släpps fria

 1. Vilken tur dom har som fått någon mer ursäkt varför det sker alldeles för få utvisningar och varför skapas det inte interneringsmöjligheter för dom som väntar på utresa så slipper dom söka upp dom igen.

  Gilla

 2. Jag har sagt det förut, att man kan transportera icke-barn, icke-flyktingar, samt ankarbarn som blivit 18år, i säkra bekväma containrar, samt släppa dem på internationellt vatten i gummibåtar nära sina egna hemländer med en utombordare, samt vatten och bensin för färden. Det var så de kom, och så kan de komma hem igen.

  Det är mer mänskligt än att köra dem till danska gränsen där de är oönskade.Varför ska inte Sverige kunna återbörda människor till sina hemländer när flyktingskäl saknas?

  Gilla

 3. Coronaepidemin får inte bli en förevändning för inhumant beteende och rasism. Vi är garanterna för allas lika värde.
  MP genom Isabella Lövin och Rasmus Ling

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s