Fransk blåljuspersonal uppmanas att låta bränderna vara – allt för att inte stöta sig med upprorsmakare i förorten

Som jag tidigare rapporterat om har coronapandemin fått franska myndigheter att se mellan fingrarna i landets invandrargetton, eller de särskilt utsatta områdena som det heter på politiskt korrekt svenska, där de strikta reglerna som införts i landet för att undvika smitta inte efterlevs av invånarna i dessa områden. Allt för att undvika nya oroligheter.

Det har skett flera våldsamma upplopp i Paris förorter de senaste dagarna och nu kommer det uppgifter om att polis och brandmän har fått nya instruktioner när de ska åka in i dessa områden.

Medan inrikesminister Christophe Castaner försöker släta över våldsamheterna som skett, har brandmännen och polisen som eskorterar dem fått nya instruktioner om hur de ska minimera nya sammandrabbningar när de åker in i de invandrartäta områdena – man ska helt enkelt låta det brinna så länge det inte är någon fara för spridning, i syfte att undvika att blåljuspersonalen råkar ut för bakhåll.

Enligt Yves Lefebvre, generalsekreterare för polisfackföreningen, finns det en rädsla för en generalisering av våld.
-”Utan att ha för avsikt att stigmatisera det muslimska samfundet, kommer vi hoppa in i Ramadan med båda fötterna och det kommer komplicera saken ytterligare. Vädret hjälper oss inte heller eftersom det är fint väder i Parisområdet.”

Franska och svenska myndigheter verkar ha vissa likheter – båda styrs av ryggradslösa politiker som inte vill erkänna problemet man skapat samt inte vågar visa vem det är som bestämmer. Istället satsar man på fria tyglar och att försöka stryka ligisterna medhårs för att orsaka så lite skada som möjligt. I Frankrike är det dessutom val snart och man vill inte skylta med sitt misslyckande offentligt.

Svenska makthavare har även förmånen att kunna gömma sig bakom coronaviruset tack vare medias ensidiga rapportering samt ovilja att ställa våra politiker till svars. Under tiden fortsätter landet att brinna.

#vigillarintefegapolitiker
#klartligisternaskafåhållas

5 reaktioner till “Fransk blåljuspersonal uppmanas att låta bränderna vara – allt för att inte stöta sig med upprorsmakare i förorten

 1. Det är ju ganska lätt att förstå varför en total lockdown i Sverige var ett helt omöjligt alternativ.
  Med lockdown menar jag förstås att inga personer tillåts att befinna sig utomhus med undantag för att inköpa matvaror eller t.ex. rasta hunden. Vi har ju som bekant ett antal områden i landet som våra myndigheter inte har total kontroll över, om jag uttrycker mig milt. Frankrike är ju de facto ett utmärkt exempel på just detta.
  Detta är orsaken till att FHM och tillika regeringen inte valde en total lockdown av Sverige.
  Så därför kör vi på att de svagaste och de skröpligaste får sätta livet till. de ska ju ändå dö så småningom. Ju förr desto bättre tycks vara regeringens mål. Var det förresten inte finansministern som för en tid sedan sade att det var de äldre som åsamkade kommunerna så svåra ekonomiska problem..? Nåväl nu tycks detta lösa sig genom denna pandemi, som kom som beställning för regering och vår fina finansminister.

  Gillad av 2 personer

  1. Medvetet mord på äldre människor och sjuka är inte helt otroligt. Det handlar inte om undantagstillstånd, som jag tror är en dålig metod som faktiskt gör mer skada än nytta, eftersom stillasittande är skadligt. Det handlar om att man inte snabbt gick ut med uppmaningar att minska riskerna, ex. införa frivillig karantän för resande från hårt drabbade områden, bära munskydd/halsduk över näsa och mun, bära handskar, tvätta händer, försöka hålla avstånd, samt att snabbt införa dagliga tester på vårdpersonal som är i kontakt med de äldre.

   Gilla

   1. Nä precis det finns en andemening i allt detta. Att utrota de äldre och de svaga är faktiskt precis det som FHM och regeringen åsyftar. Visserligen säger FHM att man ska skydda de äldreäldre men detta är faktiskt bara nys. Hela detta scenario är att döda de sämst ställda i samhällhetet.

    Gillad av 1 person

  2. Även om jag ändå har svårt att tro att dom kan agera så cyniskt så verkar det vara en mycket lyckad slump att många av de avlidna är äldre eller från våra getton om man ska kalla det vid sina rätta namn. Vinsten blir en besparing på pensioner och försörjningsstöd.

   Gilla

 2. Det är ingen skillnad mot Sveriges rekommendationer som varit det senaste trettio åren.
  Den enda gången polisen går in i kriminella områden är då det är val och svenska folket krävt
  Ett slut på deras våld. Då agerar de ett år som i frost.
  Sen när folket tystnar återgår det till det gamla.

  Är så trött på att politikerna hela tiden göra människor som skiter i andra som offer.
  De ska få massa saker för att skyddas alltså om du missköter sig och struntar i andra belönas de
  Men det verkar bara gälla flyktingar.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s