Media fortsätter frossa i coronahysterin

Svensk media fortsätter utan förbehåll att utnyttja coronakrisen för att tjäna klick – nu senast Expressen som porträtterar svenskarna som hittills dött av corona.

Covid-19 har hittills tagit drygt 1.700 liv. Inte för att förringa de som fallit offer för viruset, men i jämförelse dör det ungefär 90.000 människor i Sverige varje år, varav sjukdomar i cirkulationsorganen är den vanligaste dödsorsaken – följd av tumörsjukdomar. År 2018 stod dessa för 33 respektive 25% av dödsfallen enligt Socialstyrelsen. Inte gör Expressen ett nummer av det genom att publicera deras bilder och historier varje år.

Dessutom kan man undra vad som hänt med vikten av att belysa mångfalden som denna blaska aldrig får nog av att poängtera – det lär vara en hel del somalier bland de avlidna.

#hyenor

18 reaktioner till “Media fortsätter frossa i coronahysterin

 1. Just den artikeln handlar i varje fall om svenskar. Även om det är döda svenskar. Självklart kan tidningar inte börja skriva bra saker så där plötsligt bara för att Corona kommit. Men artikeln är ett litet tecken på kursändringen som pågår. Det är inte bara de importerade det är synd om. Så tror jag man kan tolka att artikeln lagts ut.

  Gilla

 2. Hej.

  Jämförelse i antal avlidna är bara relevant om även orsaken jämförs. Globalt avlider mer än 400 000 med ”mord” som dödsorsak vilket inte har något med andra dödsorsaker att göra. De blir varken mer eller mindre allvarliga, oundvikliga eller (o)naturliga.

  Fall inte i badkarsliberalens tankefel (Johan Norberg) där han jämförde olycksfall, döda och skadade av fall i badrum, med de som dör i muslimska attentat.

  Dödsorsak är ett grovt mått, som är ett första steg vid analys av just dödsorsaker. För en klar bild måste man gå djupare in i datamängden.

  Dessutom haltar en del definitioner, och rapporteringen kan ha skillnader mellan regioner, för att inte tala om länder. En Hiv-smittad som avlider i lunginflammation avlider just för att Hiv-viruset gjort lunginflammationen dödlig, men den avlider inte i Hiv. Hur skall vi rapportera fallet?

  Vulgärt sett kan man säga att ingen dör av skottskador: den skjutne dör av blödning och chock. Det säger sig självt att sådana resonemang är på tvärs med förnuftet.

  För Expressen gäller ju mindre sagt desto bättre, även om det är orättvist att vänta sig att journalister som sällan har mer någon riktig utbildning skall begripa något. Det ger sekundärskam att dagligen se hur de tror sig vara sakkunniga och experter på allt de väljer att skrodera om.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 1 person

 3. Vad kan man ha för förväntningar på en politiskt kommersiell kvällstidning? De skriver enligt sitt uppdrag.

  Vad som är otroligt mer oroande och tragiskt för svenskarna är att vi har en i det närmaste totalt osynlig demokratiskt vald politikerledning. Vilka är det som ”leder” landet? Läkare och lite annat folk! Tidningarna skulle kunna vara fulla med referat från vad statsministern och de andra säger till svenska folket i dessa hårda tider. Det är ofattbart att Löven får så höga opinionssiffror, karln är ju totalt oduglig ur alla aspekter. Samma sak med övriga viktiga ministrar, de håller sig gömda när de i vårt demokratiska samhälle skulle vara de som syns, uttalar sig lugnande och positivt. Till och med Boris Johnson har gjort oändligt mycket bättre ifrån sig – trots IVA-behandling för Corona-sjukdom. Det är läkarna och näringslivet som är ledande och som utåt visar ledarskap. Kanske kan läkarna framöver få tillbaks en del av rätten att bestämma över sjukvården, över sin dagliga gärning. Inte bara stå där med ansvaret med amatörer till sjukvårdspolitiker med höga löner har lekstuga och säger hur läkarna ska sköta sitt jobb.
  Våra politiska ledare är överlag obildade och okunniga.

  Gillad av 2 personer

 4. Äldreboenden och utlandsfödda är väl drygt hälften av dom avlidna hittills med lokala variationer, såg dessutom en uppgift tidigare från ett sjukhus i S-holm där samtliga IVA platser var besatta av mörkhyade så äldre svenskar prioriteras återigen bort från den välfärd de flesta arbetat ihop till från unga år till skillnad från människor som med största sannolikhet blir en belastning för samhället hela sina liv. Tack för att ni valde sverige hälsar Reinfeldt från sin ö i skärgården.

  Gilla

  1. Det framgår av pressen att i Gävleborgsregionen får de äldre inte syrgas när de blir sjuka i Corona. Personalen kan inte hantera syrgasen. De äldre får då lugnande mm i stället, opioider. Så dör man lugnt och fridfullt i det resursrika, medkännande och mångkulturella Sverige. Platserna behövs, inte minst i Gävleborg som mycket aktivt har verkat för en islamisering av regionen. Många av dem är ju gamla och behöver snarast egna rum inom äldrevården. Gävle har tom haft jättelika skyltar med muslimska kvinnor i tygsjok som hälsat välkomna till sin stad. Dåvarande pr-mannen där valsade ju runt ett tag i pressen, nya jobb, nya svek osv.

   Vår civilminister, Ardalan Shekarabi, vad har han uträttat? Jag menar mer än förberett sin klättring till toppen?
   Ardalan Shejkarabi.
   Ardalan Shejk Arabi.

   Gilla

   1. Jag har absolut inget emot A. Shekarabi som person men han förkroppsligar den anti-svenska globalistpolitiken som förts sedan 1975.

    Kom till Sverige som 11-åring med sin mor som illegal flykting. Högst sannolikt har de fått alla sina levnadsomkostnader betalda av svenskar.

    Det finns även svenska jurister!
    Vad är tanken bakom att en iranier ska bestämma över det svenska civilsamhället?

    Gilla

   2. Du hllviken,spelar det någon roll varifrån en människa kommer ifrån ifall det är en bra människa.Man kan kritisera människor för mycket men inte kritik grundad på varifrån en kommer,tycker jag.

    Gilla

   3. Rolf, jag skrev inte att A. Shejkarabi är dålig.
    Jag skrev vad är tanken bakom att en iranier ska bestämma över det svenska civilsamhället? Orimlig maktposition!

    Gilla

   4. Jo hllviken men han är inte lika farlig som tex Annie Lööf eller Reinfeldt.Det värsta som finns är förrädare inom de egna leden som försåtligt hugger svensken i ryggen.Det är dags att införa dödsstraff för landsförräderi och som bekant kan lagar ändras och stiftas,det vet aset Annie Lööf.Shekarabi är en väl så bra människa som Reinfeldt tex.

    Gilla

 5. Det vi gör är att vi väntar. Vi väntar på Löven, vi väntar på att nån ska säga att ” nu är Corona över”, vi väntar på att det ska bli tydligare vad som ska komma. Under tiden spekulerar vi, observerar, ser allt galet…och väntar på det nya…för riktigt som förr verkar det inte bli även om SIDA får finnas några år till och importen av utlänningar pågår om än i sparsammare antal….

  Gilla

 6. Medan vi väntar några ord om det som styr vår värld, pengar…

  En av de främsta orsakerna till att ekonomin är och kommer gå nedåt är många företags extremt orimliga höga avkastningskrav sedan decennier.

  De höga avkastningskraven påverkar arbetsmoral. Den låga räntan gör att pengarna, t ex våra pensionspengar investeras i aktier. Uppgången i aktiepriset beror således på den låga räntan, det finns inte någon ”täckning” för uppgången i aktierna då företagen inte längre investerar långsiktigt (jo, Volvo och Mercedes gör det idag genom långsiktigt utvecklingsarbete inom bränsleceller).

  Höga avkastningskrav håller tillbaka lönerna. Sänker man lönerna köps det mindre, mindre snurr på samhällsekonomin.

  När företagens värderingar långsiktigt sjunker, hur ska det då finnas pengar för miljöinvesteringar? MP har inte sagt ett dyft om sådant, de har haft fullt upp med att ta hit miljoner utlänningar. Utlänningar som inte bidrar med just någon enda skattekrona (som kollektiv) utan tvärtom känner sig förfördelade. MP har inte någon trovärdig finanspolitik mm, ingen alls faktiskt. Inte som miljöparti heller.

  Så, svenska företag behöver långsiktiga ägare. Vilka är de långsiktiga ägarna som nu köper företag? Kineserna. Araberna kommer starkt. Personer inom muslimska brödraskapet har access till oljeshejkers pengar, se t ex pengarna som flödar in till moskébyggen. De kommer köpa attraktiva småföretag mm. Vem äger Skandinaviens största oljeraffinaderi? Mohammed Al-Amoudi.

  Var tror ni pengarna kommer ifrån, de som staten nu öser ut?? Från staten själv?? Inte alls, staten lånar våra pensionspengar och lånar utomlands. Staten har börjat göra det USA gjort i alla år, att trycka pengar utan täckning. USA har ju aldrig behövt täckning då dollarn är världsvalutan, allt prissätt i dollar. Det är övriga världen som betalat jänkarnas fester, som täckt upp för den tryckta dollarmängden. Borde vi vara oroade för våra pensionspengar? Ja.

  Vad kan vi kräva av ledningen som förvaltar våra pensionspengar i pensionsfonderna? Åtminstone att de utövar ett aktivt ägarinflytande. Med det menas att de förstår var de ska satsa dina pengar. Vilka företag ska de köpa aktier i? Vilka krav ska de ställa på bolagsstyrelser. Och så vidare. PPM? Det är att jämställa med att lägga pengarna på ett torg och hoppas de är kvar när du behöver dem. Se på Allra och de andra. De som flinar i rättegångarna och säger att de är oskyldiga. De flinar för de vet var de har gömt pengarna. Många hundra miljoner. Miljarder. Nåt år i fängelse? En soft tid, som lämpligen kan ägnas åt studier var pengarna ska satsas.

  Staten har inga egna pengar. Staten finns som konstruktion. Alla de ofattbart många som inte arbetar och producerar något, alla dessa försörjs av dig och dina skattekronor. I de utsatta områdena. Med varsitt Swedbankkort. Lånar du kommer alltid någon förr eller senare och knackar på dörren. Även för staten, dvs för dig och mig. Försäkringskassans alla pengar, det är vad du arbetar in och betalar in i form av skattekronor. Försäkringskassan har inga egna pengar. Inte SIDA heller.

  Gilla

 7. Idag var det dags för SD att ”komma ut” då. Tiden efter Corona benämns som ”en stark framtid”.
  Få se om och vilket parti som returnerar bollen i morgon. De lär ju i varje fall inte säga nåt om ”en svag framtid”.

  Gilla

 8. hllviken, såg tankarna som utväxlades med T M Sleeves. Jag instämmer i din bedömning. Shekarabi. Om man läser lite bakåt om honom så är hans väg till makten kantad av sedvanliga skandaler. Han fick avgå 2005 efter fiffel med SSU-pengar. Massor mer finns. Det går inte att förstå hans upphöjning inom S-rörelsen på annat sätt än att han kvoterades in. Rimligen bör det ha skett för att få fler invandrarröster. Självklart fanns det i Sverige vid den tiden ett flertal minst lika kompetenta, ja, rentav mer kompetenta personer som kunde fått jobbet. Säkert många som aldrig fifflat och allt det där. Sedvanlig nepotism, han tillhör S-klanen. Tänk tanken om han blir nästa statsminister. Om man läser lite på djupet går det att tolka hans agerande de sista två åren som ett enda positionerande för att. efterträda Löven. Det har ju protesterats (med rätta) mot att kvinnor kvoterades in i styrelser osv. Däremot finns ingen debatt i lämpligheten med inkvotering a la Shekarabi. Inom Sveriges Radio finns massor av kvinnor placerade, just för att de är kvinnor och har de rätta åsikterna.
  Så fort det kommer minsta antydan till kritik mot någon med annan hudfärg än vit är det alltid någon som kastar rasist-stenen på en. Så sammanfattningsvis, Inte tusan är Shekarabi där han är för att han är överlägset kompetent. Nu är han i politiken och får då tåla att bli granska precis som de som har vit hudfärg.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s