Bisarr liknelse mellan humlor och Tegnell

Jag klickade på denna artikel i Aftonbladet eftersom jag noterat ovanligt mycket humlor i trädgården idag och det var en informativ text, men i slutet ballar det ur totalt när entomologen svävar ut och drar paralleller mellan humlor och statsepidemiolog Anders Tegnell. 🤦‍♀️

”-De är ljuvliga när de kommer brummande. Man känner vilken trygghet de inger. Det är nästan samma ljud som Anders Tegnell. En lite drömmande ton. Det är ett hämmande ljud, som precis likt Tegnell, anspelar på vår trygghetston.”

Vad är egentligen hypen med Anders Tegnell som verkar ha blivit helgonförklarad av folket samt varför detta gullande i media hela tiden?

Sverige har i och för sig under en längre tid behövt en hjälte som kan vara den där starka ledaren vi saknar men att Tegnell skulle fylla ut den kostymen har jag svårt att se.

Fortsätter det så här så kan Tegnell snart axla ansvaret som statsminister när Löfvén drar sig tillbaka – det kan iallafall inte bli så mycket värre än vi redan har det. 🤨

7 reaktioner till “Bisarr liknelse mellan humlor och Tegnell

 1. Det finns ≈ 250 humlearter beskrivna. De flesta förekommer i Nordeuropa.

  Jag har stora humlor i min trädgård på dagarna. Inget ovanligt med det. Så har det varit alla år jag kan minnas.

  Håller med om att dra in Tegnell i humlebusiness är enbart löjligt. Vad finns det för koppling?

  Gillad av 1 person

  1. Va kul att du har lika mycket humlor ”som förr”! Jag har anpassat trädgården för humlor och insekter enligt alla anvisningar, det surrar härligt här också trots storstadens närhet.
   Aftonbladet är Aftonbladet, inget att bry sig om. Lika krystat och konstigt som Schulmans rop på uppmärksamhet. Det ängslas nog en hel del på redaktionen där glädjande nog, snacket kanske går såhär, ”hörrni, kanske dags skriva lite snällare, man vet ju aldrig hur det röstas i nästa val…. jobbet kan ju vara i fara”

   Gilla

   1. En del ”trädgårdsmästare” har insektshotell. Jag har aldrig haft ett sådant men har haft ruttnande stockar och ihåliga grenar där vildbin trivs. Honungsbin har det varit ont om i många år.

    Mitt vildaprikosträd stod i full blom den 15 april. Det är långt tidigare än alla andra fruktträd. Humlor och bin äter nektar där och det som var förvånande var de många Påfågelögon som försåg sig. Vilken vacker syn!

    Gilla

 2. hllviken, jag har det ”skräpigt” på min lilla skogstomt, grenar, nedfallna träd, multnande lövhögar osv. Har också köpt div hotell för insekterna. Har också borrat många hål i en gammal trädstam, hörde på radio att insekter övervintrar där. I ett hörn av trädgården finns många brännässlor, flera fjärilssorter trivs oerhört bra med det.
  I de tvåbenta världen har vi liknande företeelser, hotell, övervintring, rovdrift och vidare.
  Hursomhaver, utan insekter kommer ingenting fungera, fruktträd, bär, blommor, massor med kommersiella odlingar osv. Det hörs många röster som varnar för utvecklingen där vi tar död på insekterna. Se bara hur England fått lov ett par somrar att hämta humlor i Skåne eftersom det fattas i England. De kan ju få låna storhumlan Tegnell ett tag nästa vår. Skämt åsido, hade MP prioriterat sådana saker i stället för annat så hade de haft säkert 15-20 % idag.
  Hörde på radio att ukrainare som brukar plantera träd här inte får komma in. Borde inte någon myndighet ha lärt upp kvinnorna i från arabländerna och Afrika så att de åtminstone kunde gjort Sverige den gentjänsten?? Pay-back?
  Tänk vad ideologi kan ställa till med.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s