Särskilt utsatta områden är ett gissel i såväl Frankrike som Sverige och oansvarig migrationspolitik är den gemensamma nämnaren

Vad sker här – är det en video från en krigszon i Syrien eller våldsamt upplopp i Gazaremsan? Nej det är ett franskt ghetto-område, eller särskilt utsatt område som vi politiskt korrekt benämner det i Sverige och som jag skrivit om tidigare har Frankrike problem med att få bukt med coronasmittan i de invandrartäta kvarteren där det skett en explosion av coronautbrott – till exempel i Seine-Saint-Denis som har 1,6 miljoner invånare. Videoklippet visar bara ett av många liknande områden i landet där invandrare tagit över hela kvarter, vilket är en produkt av decennier av oansvarig migrationspolitik precis som i Sverige.

Det är även svårt för myndigheter att bekämpa viruset och gång på gång upplever fransk polis att de utsätts för våldsamma angrepp i de här områdena när de försöker att få invånarna att förhålla sig till de regler som gäller i kampen för att få pandemin under kontroll. Polisen försöker få folk att hålla avstånd och följa de nödvändiga hygienreglerna, men en stor del av dessa parallellsamhällen visar bara förakt för de ansträngningar som görs från myndigheternas sida. En del upplever det som att invandrargrupperna i dessa ghetton gör som det passar dem utan att ta hänsyn till insatserna för att få kontroll över coronaviruset och på så sätt bidrager de till att sprida smittan vidare till andra.

Samtidigt vägrar dessa grupper att acceptera att det kommer poliser in i deras områden, eftersom man generellt betraktar både poliser och brandmän som fiender som de brukar våld mot för att bevara sin makt. Det är en minoritet bland invånarna i områdena som deltager i den våldsamma kampen mot blåljuspersonal, men flertalet tar heller inte avstånd från förövarna samt gör absolut ingenting för att stötta polisen och myndigheterna i deras arbete.

Gång på gång böjer sig myndigheterna för de våldsamma elementen – vid en del tillfällen håller de helt enkelt borta polisen från dessa områden och när blåljuspersonal försöker gå in i ghettona lämnas de varje gång i sticket både av sina överordnade och politikerna. När polisen exempelvis ska anhålla en misstänkt får de beskedet att göra det snabbt eftersom man annars riskerar ett motangrepp från den misstänktas vänner, som försöker fritaga den anhållne.

För upprorsmakarna är målet utstakat – man vill demonstrera att det är deras område och att de har kontrollen. När polisen sedan försöker upprätthålla lag och ordning, riskerar de att bli beskyllda för polisövergrepp från de fientliga invånarna.

Frankrike får nu betala ett högt pris för att politikerna under lång tid blundat för de växande problemen i utanförskapsområdena. Den stora skillnaden är att i Frankrike erkänner man åtminstone att problemen existerar och vad de beror på, medan man i Sverige fortsätter hymla om både orsak samt konsekvenser. Således tillåts detta få fortsätta fritt medan våra styrande ser till att fokus ligger på helt andra saker.

Våra särskilt utsatta områden är en tickande bomb som bara väntar på att explodera och för var dag som går utan att våra makthavare tar tag i den heta potatisen, för oss ett steg närmare en sammandrabbning.

#sommanbäddarfårmanligga

https://denkorteavis.dk/2020/politik-angrebet-i-indvandrerghettoer-frankrig/

15 reaktioner till “Särskilt utsatta områden är ett gissel i såväl Frankrike som Sverige och oansvarig migrationspolitik är den gemensamma nämnaren

 1. I Frankrike har dom liksom britterna intressen utomlands som motiverar att dom har immigration.
  Sverige har inget vettigt skäl alls till sin dramatiska omdaning.
  Frankrike har ju delar av Afrika som finanszon.
  England har samväldet och äger 17,9% av världens landyta.

  Gillad av 2 personer

 2. Det är inte särskilt utsatta områden, det är invaderade områden.
  Blir så trött när man gör områden till offer, dessa områden är
  Inget annat en kopia av deras hemländer.
  När man släpper in galna och hatiska människor utan moral.
  Då bildas sådana områden.
  Det har inget med mottagarlandet att göra.
  Vi ser syrier, afrikaner hur våldsamma de är i sina länder
  Varför skulle de agera mindre våldsamt i Sverige?

  Gillad av 1 person

  1. Varför de skulle agera mindre våldsamt i Sverige? Det har ju feminizter, sozialister, humanizter samt alla PK_arslen sagt, så då kan det ju omöjligt vara ett problem här. Ställer de likt förbannat till problem, så har vi saft-och-bulle polis, samt värdegrundsidioter i dumstolarna som tar hand om det….

   Gilla

 3. Socialdemokratiska väljarområden. Varning, Livsfarligt. Skjutning pågår. Islamiska områden. Orosområden. Våldsbejakande områden. Bidragsgetton. Särskilt farliga områden. Laglösa områden. Områden utan urinnevånare. Områden i behov av särskild kontroll. Områden med våldsbejakande religion. Fanatismområden. Områden utan kvinnofrid. Områden utan jämställdhet. Områden utan allas lika värde.

  Gilla

  1. ”Soc dem väljarområden” bara så länge det första islamistparti inte har foten i dörren till riksdag. Och då bums försvinner 50% av såsarnas väljarbas. Varför rösta på proxy när man kan ta över landet på egen hand?
   Eventuellt redan 2022. Grattis Sverige.

   Gilla

   1. Tacka Reinfeldt för den utvecklingen. Hans hat mot den svenska modellen har bäddat för det.

    Gilla

   2. Instämmer. S kommer säkert försöka muta just dessa muslimska väljargrupper extra kanske?? Eller också försöker de på allvar få tillbaks svenskarna?? Det räknas mandat på olika scenarior för fullt och kommer göras så fram till valet. De olika etniska grupperna i Sverige är väl inte så förtjusta i varandra? Spelar kanske mindre roll då de islamtroende är största gruppen. Många av dem vill inte veta av islam kanske, men de är ändå en maktfaktor när de får rösta.

    Få se om vår kultur- idrottsminister törs visa sitt riktiga hår eller om hon fortsätter dölja det? Kanske en signal man kan spela pengar på inför valet?? Hon kan inte något just om vare sig kultur eller idrott. Faktiskt just ingenting alls om kultur. Om vad det är, betydelsen för ett samhälle. Så här ser fru Lind med löshåret på sitt uppdrag som kulturminister ”Mitt jobb som kulturminister är inte primärt att titta på film eller ta del av kultur”. Jo gonatt! Vems primära jobb som minister är det då? Justitieministerns? Undrar hur hon håller sig informerad inom kulturen? Hon kanske kan mer om islamisk kultur än svensk även om den kunskapen begränsar sig till vetskapen att hon som kvinna ska dölja sitt hår? Ramadan har hon säkert hört talas om. Spjutkasterskan Amanda Lind, vår idrottsminister som vi gärna mister. Ord-kasterskan Amanda Lind. För det är hon bra på, att kasta nonsensord omkring sig. Inifrån hårtrasslet. Undrar vad hon skulle svara om man frågade henne om den främste svenske filosofen under 1900-talet? Schulman kanske? Eller också säger hon ”det är inte mitt bord” Sen tillägger hon ”just nu gläds jag åt att bankkontot växer, det räcker för mig”.
    Herrejesses vilka ministrar vi har! Den Onda Dvärgen, Okunnige Ygeman, Löshåret Lind, Lealösa Löven och alla de andra. Strandhäll som är socialdemokraternas svar på Hanif Bali. Han är då åtminstone 4 ggr smartare än vad hon är. Och roligare. Hon är plump i sina skriverier, ungefär som undertecknad just nu. Men hon får bra betalt för att vara bara den hon är. Tänk att bara få vara den man är, inte behöva förställa sig och få bra betalt för det.Vilka grejer! Undrar om det gäller Den Onda Dvärgen också. Att han bara är sig själv?

    Gilla

 4. Ett tankeexperiment; kan man skapa liknande områden för skadliga politiker? De är ju så många så fängelseplatserna räcker ju inte till. Dödsstraff har vi inte heller i Sverige.
  Eller, en tanke, kan man låsa in sådana politiker i de så kallade utsatta områdena. Den tanken kan man fundera vidare på. Där skulle de få möjlighet att utveckla sina visioner om medkänsla med de utsatta.
  Undrar om namnet utsatt skulle ändras?

  Gilla

 5. Jag delar sign Varjager önsketänkande här ovanför att myndigheterna äntligen tog sitt ansvar och gjorde det jobb dom förväntas göra av deras yttersta uppdragsgivare alltså folket som genom skatten betalar deras löner. Men med dagens genus och jämställdhetsperspektivsinriktade ledning lär det aldrig ske utan problemen kommer bara bli större över tid.

  Gilla

 6. Du är verkligen beundransvärd som orkar.
  Personligen gör detta sjuka beteende våra politiker gör mot oss (även EU) mig så förbannad och hatisk, att jag borde ta time out från FB och allt vad alternativmedia som finns!
  Går inte en dag utan att ilskan och besvikelsen får mig på dåligt humör…
  Ändå har jag hur mycket göra som helst här på gården, men innan och efter mina ”arbetspass” kan jag inte låta bli att gå in på FB och även läsa dina inlägg här…
  Du gör ett grymt jobb för att omvända massan, så all heder och ära till dig Jenny

  Gillad av 1 person

 7. Så höll statsminister Löven presskonferens idag då. Tänk att karln måste stå och läsa innantill för att kunna hålla ett kort tal. Undermåligt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s