Obligatorisk samhällsintroduktion för asylsökande – det är så dags nu

Regeringen och stödpartierna Centerpartiet och Liberalerna har kommit överens om att ge Migrationsverket i uppdrag att ta fram detaljerna för hur introduktionen för asylsökande ska gå till. Utgångspunkten är att den ska vara obligatorisk för alla vuxna asylsökande, men även 15-18-åringar ska deltaga. Introduktionen ska pågå två till tre dagar redan under den allra första tiden i landet och de kommer att få en utbildning om livet i Sverige, om utbildning, lagar, demokrati, normer samt värderingar.


Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni säger att det här är någonting som är oerhört viktigt för alla att ha med sig och den som inte deltar i undervisningen ska få någon form av sanktion, till exempel att bli av med dagersättningen.


I dag ingår samhällsundervisning som en del av SFI för de som har fått uppehållstillstånd och det finns även olika frivilliga initiativ, men den första obligatoriska introduktionen är tänkt att ske på hemspråket. Migrationsverket får nu till den 3 augusti på sig att ta fram ett förslag och planen är att obligatorisk samhällsintroduktion ska kunna införas från nästa år.


Det låter ju bra förstås, men det kommer alldeles för sent och varför inför man inte något sorts samhällstest för att få svenskt medborgarskap som andra länder har?

Sverige har haft massinvandring i decennier och dessvärre från länder där man inte värnar om demokrati, tolerans mot oliktänkande och jämställdhet, medan vi tillåtit att problemen ökat till okontrollerbara nivåer. Vi har hundratusentals människor i landet som inte kan språket och som inte vet eller bryr sig om lagar, normer och värderingar. Många asylsökande begår brott efter brott, det ena grövre än det andra, men får ändå stanna kvar i landet av ”humanitära skäl”. För att inte prata om problemet med andra generationens invandrare där brottsbenägenheten sticker ut. Fängelserna är dessutom överfulla – ett annat problem som det inte pratas högt om samtidigt som extremismen ökar. Dra in bidragen för de som inte sköter sig isället


Överlag har vi misslyckats kapitalt med den migrationspolitik som våra oansvariga politiker drivit på så länge och integrationspolitiken har aldrig fungerat utan lett till ökad segregation, utanförskap samt skapat parallella samhällen.


Borde man inte inse fakta istället för att hymla vidare? En samhällsintroduktion kommer inte att skapa fler bostäder och arbeten samt för den delen pengar för att försörja alla som kommer!
Det här fungerar inte och det är dags för den humanitära stormakten att gå i graven. Ingen mer asylinvandring på ett bra tag framöver, deportera illegala migranter och gör om asylreglerna så att man inte kan stanna i Sverige i åratal genom att överklaga beslutet gång på gång samt börja ställ krav på de som redan är här. Det är dags att vi börjar ta tag i våra stora nationella problem på allvar, där den misslyckade samt extremt kostsamma migrations- och integrationspolitiken är vår stora akilleshäl.


Men det kommer aldrig inträffa tyvärr utan vi sitter rejält på pottkanten och där lär vi förbli så länge det nuvarande rödgröna styret med svikarpartierna C och L tillåts manövrera styrspakarna. De är nämligen inte så lätta att bli av med och med tanke på den pågående coronakrisen där det menlösa svenska folket ser en landsfader i Stefan Löfvén, så lär han troligtvis sitta säkert i fyra år till!


https://www.gp.se/nyheter/sverige/asylsökande-måste-lära-sig-om-sverige-1.27012919

10 reaktioner till “Obligatorisk samhällsintroduktion för asylsökande – det är så dags nu

 1. Så, då kommer här lite av den stramare hållning från samhällets sida (tänk, jämt dyker det där upp SIDA igen) mot de importerade som jag siat om länge. Det var väntat. Mer kommer tills förutsättningar för en så god samexistens som möjligt är uppnådda. Men först, syndafloden nästan, allt kommer ifrågasättas och det kommer ske med stor hastighet. Arbetslösheten kommer öka kraftigt och många arbeten försvinner för gott, det är ju lätt att se.
  Så, det var Sabunis och liberalernas första riktiga utspel inför 2022. Fler av de andra partierna har ju börjat, kanske kommer förnumstiga förslag slag i slag nu?
  Justitieminister Morgan, vad säger du? Hur ska du formulera dig ut från din ringhörna? Du har ju målat in dig rätt rejält ideologiskt genom att älska muslimer mer än svenskar? Åtminstone väntar jag med spänning på vad du ska komma med. Mer av statlig kontroll? Ingen förklaring alls? Uppmaning till att ”nu måste vi gemensamt”? Hur kommer du formulera dig kring prioritering av resurser, en rättvis fördelning av dem? Blir det mer rättvisa straff? Spännande Morgan, vi väntar! Du är ju trots allt justitieminister och är den som ytterst är ansvarig för rättvisa i detta sagoland där lagar och regler inte gällt lika för alla! Du, som justitieminister, visst borde innehavaren av en sådant ämbete vara den som står upp för och tillämpar lagar och regler, att de ska gälla lika för alla? Rättvisa helt enkelt? Rättvisan framställs ibland som blind, som något opartiskt. Här i Sverige har rättvisan varit blind, men inte på det goda sättet utan just ”blind” för vad som varit rättvist.

  Gillad av 1 person

  1. Ingrid & Maria kallar MJ för Diktatorn från Höganäs 🙂

   Andra benämner honom ”Dvärgen”. Visserligen är han kortväxt men benämningen syftar även på ämbetsuppfyllandet.

   Gilla

   1. Nån kallar honom för brandposten efter att en asylsökande drämde en brandsläckare i skallen på honom.

    Gilla

 2. Du, när jag såg benämningen du skrev, ”dvärgen”, då föll allt på plats. Hör bara; Pär Lagerkvist gav 1944 ut boken ”Dvärgen”. Den är en studie i ondska, i Machiavellisk anda. så beskrev recensenterna den. Ja jäklar, det är den Morgan har på nattduksbordet, så är det förstås! 😊👋

  Gilla

 3. Morgan är kort och det är inte hans fel. Korta män kan vara mycket manliga också. Men det är hans eget fel hur han hanterar sin korta kropp. Han hade ju kunnat bli fridsam buddistmunk, skulle faktiskt göra sig som sådan, har redan ansat kalufsen och har den rätta rondören för att klara litet längre fasta.
  Det har funnits fler korta män än Morgan som haft onda avsikter och/eller velat förverkliga sina idéer, vad sägs om Napoleon, Stalin, Hitler till exempel? De var samtliga korta till växten.
  Kanske är det deras korta växt som gjort att de velat göra sådant avtryck i historien??
  Morgan har ju definitivt skrivit in sig i framtida historieböcker. Men ni vet, historien återberättas ju hela tiden, omformas, så vem vet hur berättelsen om Morgan kommer lyda?? ”Morgan Johansson, mannen som i egenskap av villig hantlangare var den som slutgiltigt avkristnade Sverige och till slut även Norden”?
  Så, det är faktiskt viktigt vem som blir näste ärkebiskop. Bara att hoppas Brödraskapets kramar inte likt en stor boas hunnit krama ihjäl de naiva prästerna. Det finns ju de som inte är naiva också förstås. Värdegrund finns ju överallt och lever nog kvar lite längre och starkare inom en rörelse vars försvar är att vända andra kinden till. Så funkar inte islam, det är det mera knockout direkt utan förvarning som gäller.

  Gilla

 4. Under en tidigare artikel nämndes något om att Danmark gärna kunde fått ta tillbaka södra Sverige. Spelar ingen roll vem som skrev det.
  Jag undrar om det är Natos mål att genom en uppstyckning av Sverige lättare utvidga Nato för Rysslands inneslutning.
  US/UK gick mycket hårt åt Sverige under Palme-perioden. Reagan och Thatcher låg bakom ubåts-psyopen för att betvinga Sveriges försök att undvika att bli mål för kärnvapenretaliering. Och då till skillnad från nu var man från S klar över att det hotet var verkligt. Och att det var en dålig ide att Sverige bleve bondoffer för Us/UKs imperialistiska strävan.

  Jag vill påminna om att det som en gång var naturliga gränser för Danmark förändrades genom landsänkning i Öresund och landhöjning i MellanSverige. Det var på stenåldern torrlagt i Öresund och MellanSverige delades itu av havet.
  Svensk-danska krig uppdaterade sent omsider till de aktuella geografiska omständigheterna.
  Det var då snapphanebössorna blev omtalade.
  Är det nu så att Skåne valts ut av Nato för lossryckning genom att tålmodigt förstöra levnadsbetingelserna till desperationens gräns?

  Gillad av 1 person

  1. Kul med idéer, i brist på offentlig debatt språkas vi vid här. Jag tror inte på den teorin. Det är för tajta kopplingar politiskt, ekonomiskt, militärt osv mellan USA, England och Sverige. VI är en bra buffertzon och är superbra på att lyssna av stora delar av Ryssland och öststaterna. Vi pröjsar så då slipper de.
   Nej, däremot finns det säkert andra som har helt andra planer när de tittar på Sverige och kartan. Vi har stort territorium, vi har råvaror, vi har vatten. Stora områden där man kan stoppa ner allsköns jävelskap i marken, gruvor mm som det blir allt omöjligare att dumpa i havet. Såna tankar finns nog hos många, det är ju trångt som tusan söderöver dessutom, fullt med folk överallt. På sommaren blir det så varmt numer att folk dör i sina sjukhussängar i Paris. OBS, utan Corona!
   Tills vidare är vi nyttiga, man vet var man har oss och det är värdefullt i en föränderlig värd. Svenskarna är kreativa dessutom, bra på hitta på tekniska saker. Hittills. Standarden kommer sjunka förstås, men några år till håller det. Schweiz låter man vara. De är smarta, världens ledare behöver ju nånstans att träffas och gömma sina pengar. Men även där tränger sig naturens hämnd på. Glaciärerna smälter och smälter, de jobbar för fullt med den saken.

   Gilla

 5. 25 år för sent men bra tänkt. Alternativet hade kunnat vara att äntligen erkänna att linan är slut och stänga gränsen för gott för ekonomiska flyktingar.

  Gillad av 1 person

 6. SFI och andra åtgärder struntar de flesta i och nu ska det utbildas på
  Deras språk är inget annat än fler flyktingar som får onödiga bidrag./jobb
  Och Fler kostnader för skattebetalarna.

  Människor som inte bryr sig om det svenska samhället kommer att även
  i fortsättningen lyssna på det muslimska brödraskapet.
  Det är inget annat än låtsas göra något utan resultat.

  Vill man ändra på beteende utvisa alla kriminella, kräv svenska språket.
  minst 10 år fri från kriminella handlingar, riktiga identiteter och pass. lögn utvisa
  10 års försörjningskrav på anhöriga.
  Det är mycket prat om krav men handlingarna de senare 30 åren har varit motsatta
  Mot mindre och mindre krav.
  Det är bara ett spel för att minska vreden skattebetalarna har och
  Tysta flyktingmotståndarna.

  Jag hoppas att svenska folket har insett att de gamla som dött på ålderdomshemmen,
  Dött för att politikerna försökte dölja massinvandringen och massarbetslöshet en
  Men också för att garantera illigala afghanistanierna män jobb.

  Att de inte kunde språket. Medicinen. Och hygienen störde inte politikerna.
  Tänker på alla dessa gamla ensamma som plågats tills döds samtidigt som
  Deras barn inte fick titta till dem på grund av skyddskläder.
  Man är villig att betala hundratusentals miljader på illigala kriminella flyktingar
  Men inte till skyddskläder så vi kan vara med våra anhöriga den sista tiden.
  Det är en vidrig och total omänskligt politik som bedrivs här

  Garanterar att alla drabbade hellre ville ha sina anhöriga kvar än att finansera
  Jobb och sjukvård till flyktingar .
  Garanterar även att de gamla anser att de var deras rätt att skyddas efter världens längsta
  Arbetsliv och världens högsta skatt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s