Dags att lätta upp gymnasielagen – om C, V och MP får bestämma

Föga förvånande sällar sig nu även Centerpartiet till MP och V vad gäller krav på att regelverket för gymnasielagen rörande ensamkommande ska lättas upp på grund av coronakrisen.

Centerpartiets migrationspolitiska talesperson Jonny Cato menar att den ekonomiska kris som Sverige hamnat i drabbar de här ungdomarna hårt, varför man bland annat föreslår att afghanerna ska få ett år på sig att skaffa ett jobb istället för sex måmader samt att de inte ska behöva visa upp ett anställningskontrakt på minst två år.

Att den ekonomiska krisen slår hårt mot hela landet och att det mest primära borde vara att värna om sina egna medborgare i första hand istället för att ständigt prioritera andra grupper är uppenbarligen irrelevant för dessa politiker. Kostnaden för samhället – läs skattebetalarna – att försörja alla dessa individer har man tydligen också förträngt.

Migrationsminister Morgan Johansson säger att det inte finns några planer på att se över regelverket, men hur förtroendeingivande är han?

Miljöpartiets migrationspolitiska talesperson Rasmus Ling menar dock att dörren inte är stängd.
-”De bestämmer inte allt själva, utan vi är flera partier som samarbetar om budgeten och om andra frågor så jag hoppas vi kommer fram till en lösning gemensamt.”

Se där ja, Miljöpartiet kommer med andra ord att ännu en gång utöva påtryckningar på Socialdemokraterna för att få igenom sin extremistpolitik och med tanke på hur bra det har gått de senaste åren har man redan halva inne. Det finns inte en chans att Socialdemokraterna kommer dumpa MP och sätta makten på spel mitt i en kris av denna kaliber!

Så prognoserna för de ensamkommande ser faktiskt mycket goda ut! Än sedan, det är bara en sisådär 7.400 personer det rör sig om och så alla deras anhöriga på det – en baggis för den humanitära stormakten!

Den enda politikern med förnuftet i behåll när det gäller denna fråga är Moderaternas partiledare Ulf Kristersson som är kritisk och tydligt markerar mot galenskaperna.
-”Jag tycker att det är väldigt många sjuka människor i dag som har det väldigt, väldigt tufft. Där ligger mitt fokus. Att nu ge människor uppehållstillstånd, i praktiken, trots att de saknar skyddsskäl i Sverige, det är fel på alla tänkbara sätt.”

Bra att Kristersson säger som det är, men skulle MP, C och V få gehör hos S så är loppet kört eftersom såväl L som KD vurmar för öppna gränser och anhöriginvandring.

Bevare oss väl från dessa aktivistpolitiker!

#onlyinsweden

Källa: SR

11 reaktioner till “Dags att lätta upp gymnasielagen – om C, V och MP får bestämma

 1. Rätt häftigt att de går ut och kräver sådant i dessa tider….de verkar inte riktigt uppdaterade. Så blir det nog när man umgås med folk som har precis samma tro som man själv. Men det är klart, är man fräck så vinner man ibland. De räknar nog med att komma med i nästa regeringen trots sådana utspel just nu.
  Undrar hur man kommer hantera kriminalpolitiken, 2/3, åldersrabatt, mängdrabbat vid många, många brott osv. Det är rätt fantastiskt att regeringen har kunnat komma undan med allt detta. Det säger väl kanske något om vilken form vår demokrati är i…. vi röstade och fick något annat än vad vi röstade på…vi röstade och blev nedtystade, yttrandefrihet gällde bara makten och PK-kräken….

  Gillad av 3 personer

 2. När kommer det ett absolut nödvändigt extraval då vi måste ha en annan regering?
  Under tiden offras det medborgare. Hur många hinner avlida till 2022?

  Mupparna med sina 4% har ingen talan, inget stöd – men så här är det i en sossediktatur med valspråket
  ”Allt för makten”.

  Gillad av 1 person

 3. Väldigt väldigt magstarkt att skriva att enda politikern som har förnuftet i behåll är öppna våra hjärtan politikern Ulf Kristersson som förövrigt bär stor skuld till det Sverige vi har idag i och med att han satt i Fredrik Reinfeldt regering. Du glömmer i vanlig ordning att berömma Jimmie Åkesson som säkert 1000 gånger påtalat att gymnasie lagen måste upphöra. Du vet väl att Ulf Kristersson 1a val inför nästa val är ett samarbete med Centern och liberalerna och att Ulf Kristersson fördömer varje M kommun som samarbetar med SD. Han säger att de M kommuner som väljer ett konservativt SD block INTE har moderata värdegrund eller rätta värderingar. Att du hyllar Ulf Kristersson är en chock för många med tanke på att M är ett väldigt liberalt parti. Har du redan glömt vad M ställt till med i 8 års tid vid makten med Fredrik Reinfeldt? Reinfeldt som dessutom bjöds in av Ulf Kristersson på deras landsdagar och höll ett tal som M sympatisörerna hyllade stort. En röst på M kan mycket väl bli en röst på Annie Lööf och Centern. Vill du verkligen ge Annie Lööf mer makt?

  Gilla

  1. Om du följer bloggen så vet du att jag risar och rosar partiföreträdarna när de förtjänar det. I det här specifika fallet var det bara Kristersson som sade ett sanningens ord och då ska han givetvis få cref för det. Dock betyder inte det att jag uppmanar folk att rösta på M.

   Vad gäller SD har de varit extremt tysta sedan de kom in i värmen och det är många som är besvikna över att de numera framstår som vilket parti som helst.

   Gilla

 4. Jag tror tyvärr att de kommer få stanna. För det senaste 30
  Åren har politikerna tvingat igen massa som Svenska folket
  Ogillar,.
  De kommer skylla på Corona att de inte kan skicka tillbaka dem.

  De kunde tvinga igenom en ny lag för att få dem stanna
  Men de kunde inte tvinga igenom en lag så vi kan fängsla is
  Terroristerna.
  Det säger mycket om politikerna.

  Gillad av 1 person

 5. Ska du kritisera SD får du ha kött på benen. Senast igår skrev han följande på sin Facebook sida.

  Detta är så ansvarslöst och så verklighetsfrånvänt.

  Att denna förtäckta amnesti överhuvudtaget kom till var en stor skandal. Att ge uppehållstillstånd till företrädesvis vuxna män utan skyddsbehov är riktigt usel politik och måste stoppas.

  Ett tips är att följa Jimmie Åkesson och SD på Facebook och även är Jimmie Åkesson aktiv på Facebook och Instagram.

  Sen att han inte syns så mycket på SvT är enkelt för han blir inte inbjuden då SvT har sina främsta sympatisörer bland regering partierna men läste även att M har fått in foton hos SvT och finns flera sympatisörer där så SD gör allt de kan men media gör samtidigt allt för att stänga ute SD från tv tid.

  Det är för övrigt väldigt sorligt av Ulf Kristersson att söka stöd hos Annie Lööf och Centern men även liberalerna för bildande av alliansen innebär att vi står där med 2 alternativ som både förespråkar en mycket generös invandring till Sverige därför är det livsviktigt att rösta SD som en motpol för att tvinga vissa partier att köra en ansvarsfull flykting politik. Ett svagt SD gör att Sverige är förlorat.

  Gilla

 6. Det är en överspelad debatt ni för ovan. Glöm det som varit och försök se vad som kommer. Det är fullständigt okänd terräng som vi befinner oss i. I politiken gäller ingenting som är sagt tidigare, oavsett vilka känslor som väcks upp i oss. Det intressanta blir att se vad regeringen presenterar när Coronaläget börjat lugna ner sig. Förhandlingarna om detta pågår för fullt nu. De som förhandlar har klart för sig några problem de måste hantera, men de vet inte hur. Så, det snackas, positioneras, lyssnas och så kommer något. Detta något kan ändras blixtsnabbt beroende på hur man bedömer sitt partis chans att få vara med i regeringen 2022. Lika lite som vi kan veta något om Corona (döda, smittade osv) redan nu, lika lite eller ännu mindre vet vi om vad som kommer. Men vi kan och ska fundera, vrida och vända på våra tankar tills dess. För min del står det helt klart att samhällets attityd mot väldigt mycket måste hårdna, bli stramare. Det kommer att upplevas för orättvist annars och så kan ett samhälle inte ha det eftersom vi måste samexistera med de andra fortsättningsvis i en ekonomi som kraftigt kommer försämras.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s