Dansk polis går ut med efterlysning efter att kyrka vandaliserats med budskap från Koranen

I söndags blev Vejleå kyrka i Ishøj utsatt för vandalism och i eftermiddags gick dansk polis ut med en efterlysning.


Enligt uppgift ska det stå ”Det finns ingen annan gud än Allah. Vi tar över Danmark”.


Kyrkan i Ishøj har tidigare varit utsatt för vandalism och 2015 krossades åtta stora fönster med stenar.


Polisen säger sig ha övervakningsbilder från händelsen i söndags, men att det inte är någon idé att publicera dessa då det inte går att fastställa könet på gärningspersonen. Därför väljer man att istället gå ut med denna efterlysning i förhoppning om att få in vittnesmål från personer som rört sig i området.


Ponera vilka rubriker det blivit om det varit ombytta roller – det hade garanterat gett eko över världen och miljoner muslimer hade känt sig kränkta samt orerat om blasfemi. Nu blir det bara en liten notis som snabbt glöms bort eftersom man i de kristna delarna av världen är toleranta. Helst ska vi inte prata om sådant här överhuvudtaget eftersom det tenderar att sprida hat mot muslimer och självklart ska vi inte dra alla över en kam, men locket på-strategin har lett till mer polarisering och hat mellan grupper än våra styrande någonsin kunnat drömma om.


https://denkorteavis.dk/2020/317442/

12 reaktioner till “Dansk polis går ut med efterlysning efter att kyrka vandaliserats med budskap från Koranen

 1. Ja, vad ska man säga!
  Kanske följande? Diskussioner pågår sedan länge om vad som kommer nu när globalismen är försvagad, när importen av utlänningar inte förde med sig välgång och lycka för Sverige. Så vad kommer? Rimligen en balans mellan globalism, nationellt och lokalt. Kanske ser vi oss inte längre som världens moraliska stormakt. Hur kulturen, religionen, ekonomin och säkerhetspolitiken hanteras avgör fortsatt färdriktning. Kanske blir det en övergående fas där man mer fokuserar på ont och gott. Samexistensen med de importerade måste lösas. Det är möjligt rent praktiskt men fordrar stor pragmatism politiskt. Vi får se. Tills dess fortsätter svenskarna att vara godmodiga, tålmodiga och överseende. Och fega.

  Gilla

 2. Ser ut som ett bus från en individ som har stavat Danmark felaktigt. Är det ens möjligt att stava landet man befinner sig i felaktigt, utan att man har dyslexi? Tveksamt. Arabiskan ser också extremt tafflig ut för att vara från en vuxen. Får jag gissa på en yngre flicka som har dyslexi och har förlorat någon i det klandervärda illegala terrorkriget mot Syrien?

  Gilla

  1. Bus? Du underskattar uppdraget rättroende islamister har. Wilks? Rushdie! Svenska kvinnor som inte skyler sig! Bus? Vakna upp.

   Gilla

   1. Jodå. Visst skulle det kunna vara konfliktskaparen Lars Wilks som har skrivit det.

    Med tanke på hur dåligt tecknad rondellhunden var så harmoniserar det givetvis med kladd och stavfel.

    Varför skulle en rättrogen islamist skriva detta? För att skapa hat mot islam i ett land där de är i minoritet och är i full färd med att avla barn och få generösa bidrag av ekonomister i maskopi med sektledare som unisont tror på absurd evig tillväxt som skapar artfattig öken? Helt ologiskt.

    Gilla

 3. Det är inget som förvånar de har ju vandaliserat flera kyrkor och gravar.
  I många länder.
  De har ju gjort sitt eget land till krigszoner.
  Det finns anledning varför många inte gillar muslimer.
  De accepterar inte att man säger eller gör något mot den för
  De anser sig vara gudar.
  Men de lär sina barn att hata och mörda andra.

  Gilla

 4. De som gjorde det, det är förstås hanar, kanske tror att det är vad deras gud vill? Eller också gör de det för att de hatar danskar och danska kyrkor och vill bådadera allt ont ?
  Vad vill deras gud mer att dessa människor ska göra med oss som inte tror på just deras gud?

  Gillad av 1 person

 5. Tänk vad en bild av klotter kan föda för tankar!
  Så, de, muslimerna, har en lära som talar om för dem hur de ska se på världen, uppfatta den och vad de som muslimer ska göra här i världen. Det är en tro som jag inte delar och som jag anser är felaktig i det att jag således inte delar den. För mig finns inte något helvete, inte heller någon himmel eller paradis där jungfrur väntar männen (jag vet ej vad läran säger om vad som väntar kvinnorna). Jag tror inte människor är antingen onda eller goda, människor är som de är efter bästa förmåga. Svenskarna är så i alla fall. Majoriteten av svenskar tror lite mer på det sunda förnuftet än på politisk propaganda, än på olika läror och övertygelser. I varje fall de som skriver här.
  De som verkställde importen av muslimer drevs av något som närmast liknar en tro, en övertygelse, mer av sådant än av sunda förnuftet. Med sunt förnuft kommer oftast en konsekvensanalys. De som verkställde importen sade att det mångkulturella skulle ge oss så mycket gott, det skulle berika. Så blev ju inte fallet, se där vad brist på konsekvensanalys kan ställa till med. Deras övertygelse kring det goda med importen visade sig totalt felaktig. Kanske hade Satan vilselett dem?
  Frågan är då nu vad svenskarna kan vänta sig fortsättningsvis. Nu när samexistens är är det enda möjliga alternativet. De är ju här nu.

  Gilla

  1. Den Nya Tiden är här sedan ett tag. Corona öppnade dörren lite snabbare och brutalare än vad som hade skett annars. PK-media, som det benämns, regeringsorganen också, har för ett bra tag sedan börjat nyorientera sig, positionera sig, lyssnar efter vad det nya uppdraget blir. Den gamla värdegrunden (som en tänkande människa inte ska befatta sig med, inte ens ta ordet i sin mun) är död, de nya värderingarna, tankarna, idéerna som kommer forma och styra samhället kommer att bli uppenbara allteftersom. Det man har att hantera kan sammanfattas i två ord, prioritering och rättvisa. Allt kommer bedömas och med nödvändighet tvingas hanteras utifrån dessa ord. Ett bra exempel är när arbetslösheten blir 15 % och massor med svenskar blir utan jobb och tvingas leva på socialbidrag, vad kommer de då att tycka och anse om prioriteringen att de importerade utlänningarna har det minst lika bra? Vilken oro kommer det ge i samhällskroppen? Det var ett exempel där makthavarna kommer bli absolut tvungna att tänka i termer av ”hur ska vi prioritera, hur får vi folket att inte uppleva att saker och ting är för orättvisa”. Det gick rätt så bra så länge det fanns mycket pengar i samhället. Så kommer det inte att vara framöver även om Sverige kommer klara sig relativt bättre än ex Frankrike. Men det kommer behöva sparas, sparkas folk överallt! Onödiga verksamheter kommer försvinna, bantas osv. Men SIDA kommer finnas kvar alltför länge även om pengar kommer tas från dem och benämnas med andra ord.
   Så visst blev Corona en game-changer. Av guds nåde. Mer kommer, mycket mer.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s