Vägrade förstöra sitt lager av skyddsmasker- nu kommer de till nytta

Tack och lov fanns det några chefer med förnuftet i behåll när det för sex år sedan gick ut ett allmänt påbud om att skyddsmasker och annat som fanns i beredskapslager skulle förstöras.

Lars Klevensparr, chef för räddningstjänsten i Storgöteborg är en av dem. Han berättar att det vid den tiden fanns ett stort förråd i Kville, där räddningstjänsten på uppdrag av bland annat Göteborgs stad förvarade ett stort antal föremål – exempelvis tusentals filtar, bårar och mängder av andra prylar.
-”Det fanns inget intresse hos någon att ha kvar det, men vi visste att den här skyddsmasken har en lång livslängd och bästa kvalitet, så vi gjorde inte vad man skulle utan behöll 2.000 masker eftersom vi tänkte att det kunde vara bra att ha.”

Tack vare att räddningstjänsten struntade i uppmaningen att förstöra hela sitt lager av skyddsmask 90, som för övrigt nyligen utsetts till en av världens bästa skyddsmasker, får bland andra stadens hemtjänst tillgång till dessa säkra masker. Man har även delat ut masker till räddningstjänsten i Göteborg, Alingsås-Vårgårda, Kungälv och Ockerö.

All heder till dem som vågade trotsa detta idiotiska påbud!

Men frågan man måste ställa sig är när de som är ansvariga för nedmonteringen av Sveriges beredskap, till exempel Anders Ygeman, ska ställas till svars för sina handlingar?

Troligen när helvetet fryser till is eftersom såväl den rödgröna röran som Alliansen ska bära hundhuvudet här och ingen av dem vill erkänna sina tillkortakommanden.

Till råga på allt har svenska folket förtroende för nuvarande regering trots all skada som de åsamkat landet – bedrövligt!

#onlyinsweden

#ställdeansvarigamotväggen

https://www.gp.se/nyheter/göteborg/nu-kommer-maskerna-som-sparades-i-smyg-till-nytta-1.26759225

5 reaktioner till “Vägrade förstöra sitt lager av skyddsmasker- nu kommer de till nytta

 1. Ja du Jenny. Ygeman, eller Ynkeman som jag kallar honom eftersom han vägrar ersätta snickarna han lurat skjortan av, har tydligen en tjock beläggning av teflon över hela kroppen. Jag har svårt att förstå att en sådan spelevink har kunnat få en position med det minsta ansvar.

  Jag måste nog vara helt galen eftersom jag tycker som jag gör, för inte kan det väl vara så att en svensk minister är fullkomligt inkompetent?

  Gillad av 3 personer

 2. Vi har den klart sämst skolade regeringen i västvärlden och det märks allt oftare. Är kas och oreda oväntat när landet styrs av ej fullföljda svetskurser, grönsaksansvarig i butik, damtidningsjournalister och förskollärare.

  Gilla

 3. När jag läser om sådana bisarra uppmaningar som att destruera fullt fungerande skyddsmasker så blir jag konspiratorisk. Även när Arbetsmiljöverket sätter sig på tvären när det saknas utrustning i en nödsituation. Det är helt förfärligt. Psykopati. Kriminell psykopati. Folk dör ju p.g.a. smittspridningen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s