Samarbete hade underlättat deportering av illegala migranter

Inte undra på att det fungerar så dåligt med utvisningar av illegala migranter från Sverige när myndigheter och andra instanser inte samarbetar med varandra. Kommunerna har ett dnr, Migrationsverket ett annat och vården ett tredje.

Bostadslösa illegala invandrare som får vård inneliggande på avdelning kan inte faktureras eftersom de saknar en fast adress och bor exempelvis i skogen, varför vårdavdelningen ifråga inte får någon ersättning. När patienten skrivs ut vandrar de fritt tillbaka ut i samhället och kan fortsätta leva här illegalt.

Tänk hur många sådana här patientärenden som samlas på hög och belastar skattebetalarna?! Absurt minst sagt och att det får fortsätta utan åtgärd är väl ännu mer anmärkningsvärt. I en perfekt värld hade vården haft skyldighet att kontakta Migrationsverket eller polisen när en illegal migrant söker vård och således bli satt i förvar efter vårdtidens upphörande samt sedan deporterad från landet eftersom personen vistas här illegalt. Men se det vore en omöjlighet i Sverige eftersom det strider mot värdegrunden och anses inhumant att ”ange” människor i behov av vård.

Det är således viktigare att inte kränka människor, trots att det belastar samhället och medborgarna som ska stå för notan, än att upprätthålla ett effektivt system som ser till att personer som inte har rätt att befinna sig i landet skickas ut. Sjukt så det förslår!

#närskaluftengåurdenhumanitärastormakten

8 reaktioner till “Samarbete hade underlättat deportering av illegala migranter

  1. Videon visade ett australiensiskt TV-team som besökte Rinkeby.
   Genast blev de attackerade av somalier; en körde bil över kameramannen och andra kastade stenar på journalisterna.

   Gilla

 1. Ja, så är det. Undrar om Bommersviksvänstern (Morgan, Hallengren osv) har någon fortsatt plan för hur hela saken ska hanteras? Corona gav ett gyllene tillfälle att gömma sig/leka statsmän. Men sen då, när vi svenskar följer myndigheternas råd och agerar kollektivt för allas bästa? Vad händer sedan med retoriken? Ska allt återgå till det normala med våldtäkter, stenkastning och att alla som inte vill delta slipper? Ska bli intressant att se vad som kommer. Man har ju så att säga lyft på locket till det som var det ”goda samhället”. Stänger man ner det och återgår till storlögnen igen?

  Gilla

 2. Vi behöver inte fråga oss själva och förundras över att myndigheterna inte samarbetar kring identifiering och utvisning. Svaret är självklart. Förmågan för myndigheter att samarbeta finns, att samköra register osv osv. I den mån nån liten lagsnutt hindrat detta kunde det ha åtgärdats på två dagar. Se bara vilket strålande samarbete som finns mellan olika myndigheter nu i Corona-tider. Jag har på radio hört om massor med projekt där man just nu samkör/kommer att samköra allt möjligt, tom via våra telefoner kollar var vi varit, projekt som sedan sägs ska utvärdera Corona/smittspridning. Skeptisk som jag är tror jag att man kollar annat också, trimmar andra system för att hålla koll på folk. Det är ju bara löjligt att tro att myndigheterna inte skulle ha förmågan att bums leta reda på folk, identifiera dem (foton av olika slag med modern teknik, dna, fingeravtryck mm. Om politikerna gav order att skicka hem folk så skulle det ske. Det finns alltid sätt att göra detta på. Myndigheterna har inte fått den ordern av politikerna. Så förhåller det sig.

  Gillad av 1 person

 3. Det är konstigt vi ska plundras på varje öre vi tjänar samtidigt
  Som de är enormt generösa till illigala människor från hela världen
  Försöker svenska staten fjäska för alla utom sitt eget folk.

  Alla människor är värda massa utom ”Svenska folket”
  Anledningen måste vara att vi är dumma och försörjer politikerna.

  Gilla

 4. I ett normalfungerande land hade immigrationsmyndigheten blivit kontaktad och vederbörande satts i förvar till deportation blev möjlig. I mellanmjölkslandet i norr får dom gratis vård och får lämna området och åter försvinna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s