Den svenska sjukvården ligger fortfarande steget före

I en tid när vi fullkomligen dränks av nattsvarta rubriker om coronavirusets härjningar, kritiken från omvärlden haglar om Sveriges strategi och många på sociala medier kräver att landet stängs ned, är det gott att läsa att vården än så länge ligger steget före.

I dagens SvD berättar sjukvårdsdirektör Björn Eriksson att sjukvårdsbehovet i Stockholm fortsätter att öka, men att vården just nu ligger steget före med omkring 70 lediga intensivvårdsplatser. Enligt Eriksson är ökningen av patienter just nu inte exceptionell, men man bekräftar att man ser ett ökat sjukvårdsbehov och därför kommer fortsätta att öka kapaciteten för att även fortsättningsvis ligga steget före.

Idag väntas även fältsjukhuset i Älvsjö ta emot de första patienterna.

Tack till all personal som orkar!

7 reaktioner till “Den svenska sjukvården ligger fortfarande steget före

 1. Ja, de äldre i Sverige. Som lovades eget rum i bra äldreboende av Fp:s Jan Björklund. Tyvärr, tyvärr gick det inte att få loss pengar till det just då i alla fall. Men major Björklund fortsatte vara glad ändå. Hela tiden! Sådana politiker behöver vi, sådana som kan sprida glädje i vardagen bara genom att finnas till.

  Därefter har, som tur är, de goda människorna i Sverige fortsatt att dela ut pengar till alla behövande stackare i hela världen. Stackare som inte kan tänka själva, inte kan göra sina röster hörda, stackare som bor i stackars länder där stackars diktatorer och dylikt inte förstår att de ska göra som i Sverige, då blir ju allting bra. Stackars länder som har så mycket pengar, så många naturresurser men som inte vet hur de ska göra! Tur att de verkligt goda i Sverige finns. Att de vet vad som är rätt. Goda människor som tar hand om stackarna, ser efter, månar om våra stackars okunniga invandrare som de efterblivna och handlingsförlamade människor de är. Sån tur att våra invandrade stackare har de goda i Sverige som ser efter dem. Hur skulle det ha gått annars? Med den fruktansvärda rasism som finns här. Vi ryser tillsammans med Schulman, Wolodarski och oändligt många fler goda.

  Morgan, Lövin och Annie har inte synts på ett tag, men det är för att de är ute och hjälper de utsatta stackarna i de stackars utsatta områdena. Inte alls för att vi ska glömma något de gjort som en del säger. Så tarvligt! Som om det skulle vara fel att vara god, även om det är andras pengar. Apropå pengar så har Morgon setts på en herrekipering centralt i Stockholm förresten, han sägs ha provat ny kostym inför valet 2022. Han provade olika färger, svart tom. Han sågs även prova platåskor. Amanda Lind sägs vara beredd ändra frisyr, hon sägs dock vänta ett tag till tills hon vet hur viktigt det är vilken sorts frisyr hon ska ha. Lövin tänker inte utan fortsätter som förut. Fast just nu är hon tyst. Annie känner oftast ingenting alls även om hon säger så. Fast det vet ju många att hon har svårt att skilja mellan att tänka och känna. Ni vet, som när någon säger att det känns som om det inte finns rasism i Sverige. Tänk så tokigt, det finns det ju. Så Annie ville inte följa med till de stackars utsatta områdena, hon är visst på en massa möten i stället.
  Snart är det vår och de numera traditionsenliga våldtäkterna kan ta fart igen.

  Gilla

 2. Ni förstår så många IVA-platser vi skulle haft här i Stockholm om Karolinska Sjukhuset och de andra sjukhusen inte hade slimmats. Tack Filippa Reinfeldt och Svenonius och alla ni andra som är för blyga för att ta åt er äran, TACK! Vilken tur att neddragningarna skedde, stängda vårdavdelningar, avskedad personal, tom läkare. Onödigt många IVA-platser hade blivit följden annars, tänk vad de hade kostat! Tur att de sista besparingsåtgärderna i stan hanns med under 2019. Nu har vi lagom många IVA-platser för lagom många människor. De som inte får plats är människor som inte är lagom. I varje fall inte riktigt lagom.De är för gamla helt enkelt. Nä, det måste vara lagom med allting även om det är trist. Så är det i livet, lagom. Om 5 år är det lagom många svenskar i förhållande till hela folkmängden, lagom lagom om ni förstår.

  Gillad av 1 person

 3. Behovet fördubblas var 3:e dag nu så det är snart uppe i max och sedan blir det nog smärtlindring till livets slut som gäller i det forna välfärdslandet.

  Gilla

  1. Du, apropå forna välfärdslandet…..nog är en färd från arabland och Somalia till landet Sverige mödan värd…färden är allt, mödan inget…resan är numera föga mödosam…sagan blir sann och livet blir lätt…som hemma fast lite mindre hett…allt vad de sade var sant…snart kommer min faster, min kusin och min bror….samt ännu en som ska kalla sig min mor….sen nån vi ska kalla vår tant….grannen gav mig en slant för nåt av sina yngel….han kan bli bra att ha som kurir….vi skypar, vi chattar och hörs på whatsup…..kusin säger jag, är du glad…jag gjorde precis som du bad…..det funkar hur bra som helst….de är naiva som grannens dumma get….vi hörs nu ska ha kusinträff hos frisörn….

   Gilla

 4. Hur kan vi lita på att vi får vård när vi behöver?
  Har hört på flera håll där man nekat patienter att komma till
  Sjukhuset.

  De säger att äldre kan stanna på ålderdomshemmet.

  Att folket och myndigheter har olika syn, är för att man ser vården
  Från olika håll.

  Om statsministern behöver vård kommer man att prioritera honom.
  Men det betyder att någon måste prioriteras bort.

  Kommer läkare och sjuksköterskor prioriteras före andra patienter?

  Sen vet vi att ungdomar struntar i reglerna och många ungdomar blir allvarit sjuka.
  Ska de också prioritera?

  Oavsett hur man tänker så bli det vidrigt att man skall behöva ge vissa vård och andra inte.
  Pga brist på material.

  Och detta för att politiker gick på mode tåget och beställer i tid istället för lager.

  Det alla ekonomer vet att man kan köpa på sig när det är billig, men politikerna har valt
  Att köpa på sig när priset skenar och har nu blivit utan livsviktiga skydd.
  Och nu kommer människor dö av smittan men många kommer bli
  Sjuka av oro och stress.

  Så notan i liv och lidande i onödan blir många som bara politikerna är
  Skyldiga till . Kommer de ta ansvar?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s