En utrensning hade varit att föredraga framför ekonomiskt stöd

Den ofta nämnda förestående tidningsdöden kan snart bli verklighet, för nu säger branschorganisationen Tidningsutgivarna att annonsmarknaden är i fritt fall och att det behövs akut stöd till medierna.

Med tanke på att en stor del av svensk media inte är opartisk samt majoriteten av journalisterna för länge sedan slutat följa journalistikens riktlinjer, så är min spontana reaktion att det inte ska utgå särskilt ekonomiskt stöd för att rädda dem som hellre går maktens ärenden än vågar vara regimkritiska, vilket ofta är fallet med de stora drakarna – till exempel DN, Expressen, SvD, Aftonbladet och GP för att nämna några.

Problemet är dock att det troligen är de mindre tidningarna, som inte har stora mediekoncerner som Schibstedt i ryggen och som vågar ta ut svängarna samt inte ryggar för att granska makten, som ligger pyrt till – det vill säga den typen av media som vi behöver för att få reda på vad som händer bakom fasaden.

De som undanhåller sanningen, vinklar artiklar, stryker politiker med ”rätt” åsikter medhårs, ägnar sig åt propaganda samt smutskastar och hänger ut alla som inte är politiskt korrekta, lär nog hänga kvar oavsett vad som händer eftersom de blint följer den hand som föder dem.

Obunden och opartisk media blir tyvärr allt svårare att upprinna i det här landet och de få journalister som brinner för sitt uppdrag att upplysa befolkningen och sätta press på makthavare går snart att räkna på handens fem fingrar.

Det skulle faktiskt inte alls förvåna mig om akut stöd beviljas – att skilja agnarna från vetet i en välbehövlig utrensning i mediaträsket är väl för bra för att vara sant!

Bildkälla: Aftonbladet och Wikipedia

6 reaktioner till “En utrensning hade varit att föredraga framför ekonomiskt stöd

 1. Först ”kultur”arbetarna. Nu tidningarna. Säg den bransch som inte kommer att stå på trappan och tigga skattepengar. Men sen när de är slut då? Antingen får vi ett mördande skattetryck i 10 år framöver, eller så kommer någon ny Assar Lindbeck upp med en ny ekonomisk världsordning, med en näringsfrihet som på 1800-talet som skapar många nya företagare och företag.

  Gillad av 1 person

  1. Japp. Instämmer. Dessutom, det är lånade pengar som bankirer av olika slag vill ha tillbaks. Vi kommer inte kunna betala tillbaka, så då tar de några företag av oss. Kanske nån kommun vill sälja ett äldreboende? Eller en brandstation?
   De pengar som nu strösslas ut är till stor del nytryckta pengar som det inte finns täckning för. Oavsett vad som görs blir det minst 10 svåra år för alla inklusive de glada svenskar som var så glada åt kompetensregnet.
   Det kommer krävas rättvisa på gatorna snart! I varje fall på nätet, vi är ju anständiga svenskar som inte tycker om aggressioner.

   Gillad av 1 person

 2. Ordspråk är generationers livserfarenhet. Och påbud uppifrån. Corona vänder upp och ner på allt.
  Ordspråken behöver uppgraderas till corona.1. Så får vi se hur kommande pandemier påverkar ordspråken.

  Bättre ingen fågel i handen och 10 i skogen. Den som väntar på nåt gott får först göra rätt för sig. Det är saligare att ge bort sin egen egendom än andras. Det är bäst att äga kvarnen om man vill vara säker på att kunna mala. Släng fan ur båten om han hoppat i. Tiden läker inte alla sår. Varav hjärtat talar ibland är hjärnan ofta tom. Vänd inte andra kinden till. Nya saker händer under solen.
  Några gäller fortfarande, t ex När krubban är tom bits hästarna, som man sår får man skörda. Lika barn leker fortfarande bäst.

  Gilla

 3. Mosebacke Monarki har i en bulletin meddelat att man ännu inte sett ett enda fall av Corina-sjukdom. Den mosebaskiske justitieministern Morgan Osynlig uppges ha städat i en hel vecka inför mötet med den nya tid som kommer efter Corina. Han har även köpt en ny kostym och platåskor.

  Gilla

 4. Liksom i andra odemokratiska länderna blir det den regimtrogna pressen som får dela på bidragen och den kritiska blir utan stöd.

  Gillad av 1 person

 5. Media får enorma bidrag redan nu och massa flyktingar har de fått
  Som gratis arbetskraft. Som kämpar för att öka invandring så
  De kan importera fler likasinnade.
  Men att de trots detta låser informationen om Corona är vidrigt.
  Om media vill ha ekonomiskt stöd varför ger de inte samhälls viktig information
  GRATIS!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s