EU-parlamentariker kräver traktamenten trots att de jobbar hemifrån

Medan vanliga människor uppmanas hålla sig hemma med en mycket osäker försörjning byggt på vaga och icke genomförda löften om borttagna karensdagar och retroaktiv ersättning, anser EU-parlamentariker att de minsann ska få fortsatt dagtraktamente trots att de arbetar hemifrån.

Alla EU-parlamentariker får ett dagtraktamente på 3.550 kr – pengar som enligt regelboken ska gå till ”hotellkostnader, måltider och övriga utgifter” som uppstår när de är på tjänsteresa i Bryssel eller Strasbourg. Men trots att EU-parlamentarikerna jobbar och röstar hemifrån sedan nästan en månad tillbaka och ska göra det i några månader till, vill flera av dem ha kvar sina dagtraktamenten.

Om man räknar med att EU-politikerna arbetar i genomsnitt 16 dagar i månaden i antingen Bryssel eller Strasbourg, så handlar det alltså om 57.000 kr skattefritt varje månad.

Den tyska liberala EU-parlamentarikern Nicola Beer, menar att omröstningarna, oavsett var de befinner sig, förblir det viktigaste i det parlamentariska arbetet och därför borde man överväga att ha kvar dagtraktamentena samt att EU-parlamentarikerna inte ska straffas för att de måste jobba hemifrån.

Beer får också stöd av flera andra politiker, bland annat den konservative polacken Karol Karski som också råkar vara en av EU-parlamentets fem ”kvestorer” – politiker som ansvarar särskilt för att de interna reglerna i huset efterföljs.

Frågan om dagtraktamenten för hemmaarbete har nu landat i ”Byrån” – EU-parlamentets högst beslutande organ för internfrågor.

Artikelförfattaren konstaterar att det Beer egentligen sade är att dagtraktamentena inte alls går till hotell och restauranger i Bryssel och Strasbourg, för varför skulle det i så fall kännas som ett straff för henne personligen att förlora dem? Dessutom måste man bo, äta och dricka väldigt flott om man bränner 3.550 kr per dag.

I praktiken har dock väldigt få av parlamentarikerna några hotell- och restaurangkostnader. De allra flesta hyr istället en övernattningslägenhet för en billig penning (hyrorna i Bryssel är låga jämfört med exempelvis Stockholm) och äter i parlamentets skattesubventionerade matsalar. Officiella jobbluncher- och middagar går på representationskontot.

De har dessutom tillgång till gratis limousinservice och chaufför samt får ytterligare 50.300 skattefria kronor i månaden till ”allmänna utgifter” – som de inte behöver redovisa.

Inte ens EU-parlamentets administration verkar räkna med att de 3.550 kronorna i dagtraktamente går till hotell- och restaurangkostnader, vilket blir tydligt när man betänker att till och med belgiska politiker som bor tvärs över torget från EU-parlamentet hämtar ut dagtraktamente, för ”tjänsteresan” till Bryssel. Ska de månne ha 57.000 kronor i månaden till promenadskor?

Mycket bra av artikelförfattaren Teresa Küchler att lyfta detta och återigen får man bevis på att EU-kolossen bara kostar en himla massa pengar men genererar desto mindre till folket, vilket inte minst visat sig nu under coronakrisen och så klart hur man hanterat den misslyckade migrationspolitiken de senaste åren. Kom också ihåg att man också kräver höjd EU-avgift och det är vi som betalar dessa hutlösa summor!

Britterna kan skatta sig glada att de kommit ut på andra sidan, medan vi andra tycks sitta där vi sitter. Att lägga ned eländet och istället bygga nya samarbeten utan ett extremt kostsamt byråkratimonster som ska diktera villkoren för hur vi ska leva hade inte varit en dag för tidigt, men inget riksdagsparti driver frågan eftersom de fått smak av maktens sötma och så klart vill ingen att pengarna ska sluta rulla in på kontot!

#swexit

https://www.svd.se/eu-politiker-kraver-traktamenten–men-rostar-hemifran/i/senaste

20 reaktioner till “EU-parlamentariker kräver traktamenten trots att de jobbar hemifrån

 1. En annan märklig sak är att EU inte vill hjälpa EU-länder som är i kris tack vare coronaviruset – t. ex. Italien och Spanien. Däremot kom det fram tidigare i veckan att EU skänker ekonomiskt bidrag till Iran för att bistå landet i kampen mot corona och nu även 450 MEUR till Marocko tydligen. Som sagt – vad fan får vi för pengarna?👎😠
  https://www.reuters.com/article/coronavirus-health-morocco/eu-offers-450-mln-euros-to-help-morocco-counter-coronavirus-statement-idUSL8N2BK71Y?fbclid=IwAR3kD7OVimplBllJoTPb4cw_4vDeR8fyTPMnDqSp7NlrY6-AHmKCTU3GoiY

  Gillad av 2 personer

 2. På dessa pengar skulle jag klar mig fin,t nu har jag 11.101:- efter skatt verkar va en viss skillnad på dessa parasiter och vanligt folk!

  Gillad av 2 personer

 3. Ber om ursäkt att jag kort avviker från rubriken ovan. Jag blev rätt upprörd när jag läste regleringsbrevet från Socialminister Lena Hallengren till Folkhälsomyndigheten. De flesta vet att det saknas utrustning för att testa för Corona, i början fanns nästan ingen alls. Trots att alla berörda vet att det alltid kommer behöva testas för epidemier framåt hösten. En del av förklaringen att till att utrustning saknades är de direktiv som regeringen via S-minister Hallengren gett FHM. Där står att FHM ”ska arbeta med migrantbarns hälsa samt en jämlik hälsa oavsett sexuell läggning, sexuell identitet och sexuellt uttryckssätt”. Det är angett som prioriterat område.
  Man har inte skött sitt uppdrag gentemot svenska folket.

  Gillad av 1 person

  1. FHM är inte annorlunda än landets övriga myndigheter utan fokus de senaste åren har väl inte varit kärnuppdraget utan det mesta numer handlar väl om jämställdhet,genus och hbtq. Se bara på polisens förfall.

   Gilla

 4. EU-parlamentarikerna. Artikelförfattaren fick inte med alla inkomster, finns fler, mest märkvärdig är pensionen som ”parlamentarikerna” får. Klart alla som blir parlamentariker är skitglada, de blir ju miljonärer ganska snart. De får så otroligt mycket att deras lojalitet mot systemet garanteras. Gissa om t ex Bah strålar av stålar-glädje. Låtsasjobb som förstör för vanligt folk. Vem tusan vill att EU ska lägga sig i allt. Länderna kan samarbeta utan denna vulgärt dyra överrock. Sverige uppträder som vanligt som en lakej. Corona kommer hjälpa till att söndra EU.

  Gillad av 3 personer

 5. ”Britterna kan skatta sig lyckliga”

  Hmm det är britterna(s eliter) som mer än någon annan part stjäl nationalstaters skattepengar genom konstruktionen med anonyma truster och det utbredda offshorebankssystemet.

  EU var för transparens medan britternas ledning var mot transparens och därmed för fortsatt piratverksamhet.
  Biljoner undandras andra folk.

  Om folk har en uppfattning att vi sitter i samma båt som britterna om vi lämnar EU är det nog naivt.

  Inget ont om vanligt folk i Storbrittannien men deras eliter är en annan sort, som inte ser världen som en gemenskap utan som ett lovligt villebråd där alla metoder är tillåtna.

  Och det kan förväntas om dom följer sitt gamla mönster att dom gärna sprider söndring bland kvarvarande EU-medlemmar.

  Gilla

 6. Nå, nå, nu ska vi inte vara sådana denna corona-måndag-morgon. Corona-Morgan! Var kom den ifrån? Hur mår förresten kulturkvinnan, nån som hört om hon är utsatt av Corona under löshåret?
  Globalisternas verktyg. Hmm! Då är vi väl alla ett verktyg också? Vi röstar ju fram de som i partierna vinner och blir Mästarnas Mästare och får bli EU-delegater. Hmm! Hur ska man komma till rätta med detta?
  Nä, jag bestämmer mig för att jag inte har någon skuld till sådant, jag är inte delaktig. Jag skriver ju här.

  Gilla

  1. En kul bild! Jag är säker på att djävulen har smådjävlar i sin tjänst, inte minst här i Sverige. Här har de stoppat undan svansen under kjolar och i byxor, en har virat ihop den under ett löshår. De är dock lätta att upptäcka även om man är kraftigt Coronaförkyld. Det luktar starkt av lögn omkring dem, hela tiden, minsta barn reagerar.

   Gilla

 7. Det är av rädsla att förlora chansen att få sin plats vid köttgrytorna som många vill ha EU, denna i grunden köpta församling med löner och förmåner som ingen kommer i närheten av i sina vanliga liv.

  Gillad av 1 person

 8. 57.000 skattefritt, 50.300 skattefritt + en lön på minst 60.000 (jag vet inte exakt vad de har men många har säkert per månad över 100.00 i lön) per månad – det må jag säga dvs 200.000 minst per månad varav hälften skattefri.
  DET MÅ JAG SÄGA!

  Ingrid

  Gillad av 1 person

 9. Om jag skulle fått leva om mitt liv. Så hade jag fuskat
  och lurat allt och alla.
  För det är ju vad våra politiker och företagare gjort hela livet.
  Men framför allt flyktingarna. De lever lyx på alla våra hårt inarbetade skattepengar
  Och våra sparad pensioner.
  De får mer än en som jobbat hårt hela livet och offrat kropp, hälsa, familj och barn och
  Garanterad en förtidig död.

  Flyktingar ljuger vem de är, varifrån , ålder och orsak. Politikerna och polis
  vet att de ljuger men får asyl.

  Och då så har de köpt en väljare.

  Politikerna beslutat om fantasi belopp till fantasi projekt, och
  Anser sig värda mutor, bidrag för sitt fantasi jobb.

  Man kan ju inte bli förvånad när de visar noll i kunskaper om verkligheten,
  Noll i respekt för arbetarna, och noll koll på deras totala haveri och idiotskap.

  Om vi inte jobbat och betalat skatt och varit hedliga, så hade de inte funnits massa
  Pengar att förskingra.

  Men tyvärr hur arg jag än är på dessa giriga och okunniga parasiter,
  Så skulle jag aldrig kunna lura till mig ett öre och är därför fattig och så förblir.

  Men garanterar att dessa parasiter sover bättre om natten än mig ändå. Tyvärr.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s