Att klassificera sexiga underkläder som sexism känns bakåtsträvande

Provocerande rubrik i dagens GP som indikerar att underkläder med spets och push-up är sexistiska. Trenden för 2020 är tydligen en helt annan och beskrivs som ”bekvämt, inkluderande och miljövänligt”.

Jag har själv aldrig varit så mycket för underkläder, troligen för att jag inte har kropp för det utan föredrar sportigt och bekvämt, men jag tycker det är fint med spets och tycker om valfriheten som finns. De som vill ha ”lingerie” kan hitta det, medan de som föredrar en annan linje även kan bli tillfredsställda när de handlar.

Men varför påstå att sexiga underkläder är samma sak som sexism och komma med pekpinnar mot de som faktiskt föredrager denna typ av underkläder? Meningarna om vad som anses sexigt skiljer sig dessutom mellan olika betraktare. Kvinnor väljer själva vad de vill ha på sig närmast kroppen för att känna sig fina och kvinnliga – det är nog många som vill fortsätta med det även i fortsättningen!

15 reaktioner till “Att klassificera sexiga underkläder som sexism känns bakåtsträvande

 1. Håller med kvinnan tjejerna får väl själva bestämma vilka underkläder de vill ha. Med spets eller utan. Anser att det är deras privata sak

  Gillad av 1 person

 2. Kondomerna håller på att ta slut. De flesta tillverkas i Malaysia.
  Noterat att arabiska småtjejer ofta klär sig extremt utmanande. Inte alla förstås, men många.
  Biologi? Kulturellt?

  Gilla

 3. För några år sedan fanns på varenda reklampelare kurviga skönheter med små spetsunderkläder, före jul varje år.
  Jag trodde de slutade med det pga att många karlar tappade kontrollen på sitt fordon.

  Gilla

  1. Javisst, så var det! Rattande män kunde inte styra vare sig bil eller lustan, säkert var det försäkringsbolagen som styrde så att de vackra kvinnorna på reklampelarna försvann längs vägarna, alltför många svenska män kraschade bilen.
   Ibland ser man levande kvinnor längs vägarna numer i stället, de vill något, de ler och viftar, vet ej vad det betyder.
   Det är farligt om kvinnan klär sig för lätt, vi män kan absolut inte styra oss. Det är ju därför kvinnor inte platsar som chefer, i styrelser osv, det är därför det funkar bäst när kvinnan håller sig i bakgrunden och inte säger så mycket. Kvinnor bör inte cykla heller, det är svårt för en man att hålla igen lustan när han ens tänker på kvinnan och cykelsadeln.
   Partiernas kvinnoförbund insåg faran tidigt och ville verkligen hjälpa oss utsatta män. Nedan beskrivs en framgångsrik metod som har samtliga kvinnoförbunds stöd. Tänk alla kvällskurser i sömnad som de anordnat med så stort deltagande.
   Först testade emellertid många kvinnor att vara arga, mycket arga tom. Man provade bl a så kallad verbal kastrering. Allt tyder på att metoden var ganska effektiv på män med klen kroppsbyggnad och dåligt självförtroende. Tyvärr fick den motsatt effekt på övriga män. Så kläckte en av våra fina myndigheter idén om heltäckande klädsel för kvinnor. Färska siffror från våra fina genusmyndigheter tyder på att metoden är mycket effektiv. Svenska mäns lustar gentemot kvinnorna med heltäckande klädsel har sjunkit till noll! Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har haft den övergripande bevakningen och utvärderingen, tack Eliasson! Så glädjande! Allt fler kvinnor i samhället följer nu myndighetens rekommendationer, det syns ju på stan! Så Kurt, Göran, Oskar, Kalle och alla andra kommer till jul kunna ratta Volvon lugnt och tryggt även om rattmuffen har bytt namn. Kanske kommer en liten spetskant att synas nånstans ändå, men det är ju jul trots allt, så låt gå.

   Gilla

  2. Ja det var tider det – Cindy Crawford, Ann-Nichole Smith och Naomi Campbell för att nämna några. De slutade pga att det var sexistiskt. Minns du inte kritiken H&M:s kampanjer fick de sista åren?

   Gilla

   1. Jag bodde inte i Sverige från mitten av 1990-talet och 20 år framåt. Mycket struntprat gick mig förbi.

    Gilla

   2. Jag minns kritiken. Sen lanserade H&M hijaben. Ett steg bakåt eller framåt för metoo? Om nån minns den grejen.

    Gilla

 4. hllviken, får man fråga var du bodde? Du svarar förstås bara om du vill.
  Förr visste jag var jag bodde, nuförtiden blir jag mer och mer osäker på var jag bor.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s