Låt inte våra styrande vinna

Folk skjuts ihjäl dagligen, ungdomar och äldre fortsätter att rånas brutalt och egendom blir vandaliserad – kort och gott den grova kriminaliteten fortsätter härja oavsett vad som händer.

Men dessa nyheter, som för några månader sedan väckte avsky och täckte medias förstasidor samtidigt som ledarskribenter gick i spinn samt fick politiska partiers talespersoner från såväl regeringen som oppositionen att tävla om vem som hade bäst åtgärdspaket, har nu förvandlats till en parentes som knappt hörs eller syns. Istället tar rapporteringen om coronaviruset all plats. Klimathysterin var en västanvind i jämförelse.

Många debattörer och skribenter som tidigare ägnade en stor del av sin vakna tid åt att bevaka och skriva om Sveriges förfall har nu bytt fokus och ältar bara corona.

Till vilken nytta kan man fråga sig och varför spela våra makthavare rakt i händerna genom att flytta folks fokus till något helt annat än det som förutom den eskalerande grova brottsligheten tidigare legat högt på agendan hos såväl media som våra politiker – t ex migration, segregation, skolans förfall, islamismens utbredning, medborgarskapskrav, samt förtryck av kvinnor och flickor?

Det är väl för övrigt märkligt att hela Europa och Sverige befinner sig i kris som skadar ekonomin, men invandringen fortsätter som om inget hänt. Nu hade det varit ett utmärkt tillfälle att passa på och deklarera att vi stänger gränserna helt – även för asylsökande, men inte ett ljud varken från EU eller Sveriges riksdagspartier. Inte ens SD har gjort något väsen av sig trots att 400 nya migranter i veckan blir en rejäl årskostnad som kommer att slå hårt mot vårt redan hårt sargade land.

Nu är det viktigare än någonsin att vi inte tappar fokus, tystnar och låter allt bero – då låter vi dem som måste bort från maktens boningar vinna. Fortsätt pressa på med andra ord!

#detsovandefolketbehöverväckas

15 reaktioner till “Låt inte våra styrande vinna

  1. Det är en fint att läsa sådant citat som i ett koncentrat sammanfattar en större situation. Nästan allt vi är med om och tänker har människor varit med om tidigare och tänkt. Ett citat från franske filosofen Montaigne (samtida med Gustav Vasa ungefär) passar väl i dessa Corona-tider, han sade ”det jag fruktar mest är fruktan själv”.

   Gillad av 1 person

  2. Det finns fler att ljuga för, nämligen detta att så många ljuger för sig själva. Trots att hjärna, ögon och öron vittnar om något annat. Märkligt hur vi människor kan bete oss.

   Gillad av 1 person

 1. Apropå farliga mikrober och ingenting alls, minns ni fettklumpen 2018 i Londons kloaksystem? Den bestod av matfett, blöjor, kondomer, våtservetter, kokain, bomull osv. Men mest matfett, i östra London. Klumpen vägde 130 ton, var 240 meter lång och tog nästan 2 månader att få bort.
  Analyser har visat att det fanns livsfarliga bakterier i klumpen. Bakterier som inte något antibiotika biter på.
  Klumpen skapades genom att de som använder mycket olja i matlagningen helt sonika hällde ut resterna i slasken, toan osv.

  Gillad av 1 person

 2. Stiltje i skriverierna, jag har alltid gillat att bryta mot offentliga tabun, så därför följande tanke; tänk om MP och C stannat vid att bara vara gröna hembygdsextremister…..

  Gilla

 3. Som vanligt med inflödet alltså men nu sker det lite diskretare med flyg för landvägen är väl stängd åt båda håll.

  Gilla

 4. ”Låt inte våra styrande vinna”! Vilka är våra styrande, de som styr? Regeringen och de svenska politiska partierna ”styr” väl vara till viss del, de tar väl mer order, bockar och niger och utför order?

  Gillad av 1 person

 5. Jag lyssnade på ”Wake up Globe” i morse – många personer runt om i Sverige har observerat militära trupprörelser och nedsläckt Internet om nätterna.

  Gilla

   1. Kulan har rullat i den riktningen sedan dess.

    FN (Förinta Nationerna) har godkänt dessa sinistra planer……

    För normala människor är det ofattbart att några 👿👺 👽 inbillar sig har rätt att göra så mot mänskligheten!!!

    Gilla

 6. ÄR DU LAGOM SVENSK IGEN LILLE VÄN?

  Ordet ”lagom” finns i flera språk i länder med relativt enhetlig befolkning (Norge, Danmark, Finland, Estland, Japan t ex). Betydelsen är ungefär densamma i de olika språken och länderna. Så, nu när Sverige finns igen sedan nån vecka och svenska flaggan gått i topp vill jag slå ett slag för ordet ”lagom” och allt det står för i Sverige.

  Eftersom vi nu alla plötsligt är svenskar och delar svensk kultur, svenska värderingar, seder och språkbruk så vet vi nu alla nu vad ordet lagom innebär. Nyss när vi inte var svenskar var det ju självklart att vi skulle förstå allt som inte var ”svenskt”. Vi blev ju under flera år strängt undervisade i ämnet och jag måste säga att svenskarna var riktigt läraktiga, vi lärde det utantill. Men nu!
  Tegnell var inne på ämnet igår när en engelskspråkig journalist förundrades över de lite vaga uppmaningarna från myndigheten till folket. Tegnell förklarade att svenskarna har tillit till myndigheter, att vi genom våra seder och språkbruk vet vad ordet ”borde” betyder. Myndigheterna här behöver i första skedet inte säga ”ska, måste” som i många andra länder där man misstror myndigheter. Våra myndighete tar man till starkare ord senare om så behövs.Sade Tegnell. Folket förstår och agerar samfällt på min uppmaning. Sade Tegnell.

  Så småningom byggs värderingar in i ett ord eller uttryck, det vet vi ju såväl, vi ”rasister” som skriver här (protest har nu byggts in i ordet rasist, häftigt, eller hur?). Utan att vi tänker på det symboliserar ordet lagom en mängd saker för svenskarna. Inte skrika och bråka så högljutt, inte gå 5 i bredd på en trång trottoar utan att väja när man möter andra, osv osv, ni vet.
  Så vad är det jag vill säga? Bara det att de som förstår svensk kultur, tradition, språkbruk osv rätt kan tolka ordet lagom. Kan man tolka ordet lagom bäddar det väl rimligen för att man också inser att det finns svensk kultur, att svenska folket inte levt i väntan på att få en universell kultur importerad. Om man kan ta till sig ordet lagom får man på köpet så mycket annat också till slut av det som ÄR Sverige och svenskarna. Åtminstone ger det en möjlighet att tänka, oavsett om man tar tillvara den möjligheten eller ej.
  Kul i alla fall att hela regeringen dammade av det svenska igen, ni såg de många svenska flaggorna, inte en EU-fana så långt det gick att skåda. Få se hur länge det kommer vara. Men, nästa pandemi kommer ju så småningom, så kanske……mot de små rackarna till virus hjälper inga kanoner eller förbud….så sammanhållning är ett bättre försvar mot pandemier än atombomber….vilken knipa, vi som skulle vara så gränslöst öppna och solidariska……
  Tja, det var ”det hele”, det går förstås att tänka vidare kring det lilla ordet lagom om man vill det.

  Gilla

  1. En teori är att ordet lagom kommer från laget om vid måltider delar man rättvist på mat och dryck. En skål mjöd gick till alla runt bordet så alla fick dricka.

   Obs! Gör inte det nu i dessa virustider!

   Gilla

 7. Lustigt sammanträffande att temat svenska ord som tagits upp i engelskan kom upp nu.

  Lagom och ombudsman är kända men just idag hörde jag ett engelskt ord som lät svenskt: asunder!

  Efter ett långt livs användning av engelska språket är det först idag som jag hörde asunder!

  Det är säkert för länge sedan det ordet anammades i engelskan därför att det är endast i ålderdomligt språk det används:

  http://sv.glosbe.com/en/sv/asunder

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s