Uttråkade ungdomar genererar nya brott?

Så var det dags för bil-bbq igen – 15 bilar i brand i Östberga söder om Stockholm inatt. Jag tänker direkt på uttråkade ungdomar precis som den stora bilbranden på parkeringen i Västra Frölunda i slutet av sommarlovet för några år sedan och det är många gymnasister som är hemma nu.

Dessutom förstördes gymnastiksalen på Slättgårdsskolan i Bredäng i en anlagd brand, en misstänkt skottlossning ägde rum i Malmö och polisen utreder en misstänkt våldtäkt i Järfälla.

Det är inte omöjligt att vi får se en ökning av ungdomsbrott framöver, men jag hoppas jag har fel och det bara är media som nyktrat till efter corona vad gäller rapporteringen.

#detnyasverige

6 reaktioner till “Uttråkade ungdomar genererar nya brott?

 1. UTTRÅKAD!?!?

  Går man då till attack mot andras egendom?
  Endast de med allvarliga störningar i de mentala funktionerna.

  Bertand Russell, livsfilosofen, läste jag när jag var tonåring. Han skrev att det var nyttigt för unga att vara uttråkade. De vuxna borde inte hela tiden mata ungarna med aktiviteter.

  När en ung människa inte är upptagen med aktiviter, kan intressen växa fram inifrån.
  Sporta?
  Läsa böcker?
  Söka kontakt med andra? Und so weiter….

  Gilla

  1. Kul om du är intresserad av filosofi….läser själv sedan åratal det mesta….det är ju där ideerna föds som sedan omsätts i samhället, fast det inser de flesta ju inte….man tror man kommit på saker själva….
   De där utlänningarna som bränner, de är inte nåbara med svenskt sunt förnuft och moral, islam finns emellan, en hel kulturell värld som de aldrig under sin levnad kommer överbrygga. Varje sådant försök att kliva ut ur den världen kommer effektivt motarbetas av de svenska politiska partierna. En sån enkel sak som att alla nyanlända fick veta vad som gäller i Sverige när de klev över Sveriges landsgräns, ett dokument att skriva under, något sådant skulle signalera även till en analfabet att de kommit till ett land där de skulle bete sig och vara som de som tog emot dem. Det skulle inskärpa något annat än den totala kravlöshet som samhället signalerat till dem. Våra politiska partier, organisationer, SIDA, ja vad fan som helst behandlar dem alla som barn som inte kan ta hand om sig själva, tom föräldrarna betraktas som barn. Tyvärr har alltför många svenskar härmat denna galenskap, har varit överseende, konflikträdda och slavar under värdegrunden. Men, Corona ändrar nu på detta.

   Gilla

 2. Men de stackars barnen är ju inte bara utsatta, de är uttråkade! Samhället har dessutom sagt till dem och deras föräldrar att de inte har några skyldigheter, bara rättigheter. Det är svennarnas fel dessutom som är rasistiska mot dem.

  Gillad av 1 person

 3. Är det så man roar sig är det dags att tänka om, en fritidsgård är ingen lösning på ouppfostrade ungas beteenden. Fullt föräldraansvar till sista kronan och utvisning av hela familjen om det är möjligt.

  Gillad av 1 person

  1. Det är just det som saknades, sanktioner mot de som bröt mot lagen, mot moralen, mot koderna, mot allt det som är den ”svenska”. För svensk kultur finns, vad kulturminister Amanda Lind än säger. Naturligtvis skulle man haft sanktioner som du föreslår, utvisa hela familjen om barnen i familjen begår upprepade brott. DET skulle fått effekt. Första varningen kunde varit minskade bidrag, SÅNT biter. Detta eviga daltande.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s