Tillsynsmyndigheten borde göra ett besök på McDonalds i Ystad

Efter en skön powerwalk i skogen blev det ett stopp på McD och där arbetade en ung tjej i svarta kläder och hijab. Även om jag som bekant är en stark motståndare till detta kvinnoförtryckande plagg, särskilt på barn, så har jag kommit att acceptera att det är svårt att göra något åt när detta bejakas av alla riksdagspartier utom ett.

I det här fallet var det dock något annat jag reagerade på – nämligen att hennes hijab hängde ned ända till rumpan, det vill säga tyget hängde fritt. Inte särskilt hygieniskt när man arbetar med mat på en restaurang och jag tror inte Tillsynsmyndigheten hade sett på detta med blida ögon.

På Subway i Ystad arbetar det också en kvinna i hijab, men hon har den fäst runt om halsen så att inget tyg hänger löst och då är det en annan sak.

Å andra sidan kan man fråga sig om myndigheten överhuvudtaget skulle agera om man anmälde restaurangen – ni kan ju tänka er vilket liv det skulle bli och diverse organisationer skulle skrika om diskriminering.

Det nya Sverige är tyvärr något som vi måste lära oss att leva med om inget drastiskt sker inom de närmaste åren. Det är bara att beklaga!

#onlyinsweden

5 reaktioner till “Tillsynsmyndigheten borde göra ett besök på McDonalds i Ystad

  1. På min födelsedag var vi på McDonalds i Ystad och det var det svinigaste stället att komma till.På frågan till petsonalen var vi skulle sitta eftersom alla bord var belamrade med tomma brickor,matrester och använda servetter fick en i vårt sällskap en trasa av petsonalen att själv städa och torka ett bord.Kompensation har utlovats men än så länge har inget kommit.Ja,en anmälan bör göras eftersom detta antagligen bara är det som syns.Vad har man i kylar och frysar kan man fråga sig? Fy fan,aldrig mer Mac Donslds,vare sig i Ystad eller någon annan stans.Ja,hijaben jobbade just den dagen men något tydligt samband med svineriet har jag inte lyckats utröna.

    Gillad av 1 person

  2. För egen del är det rätt enkelt. Jag slipper att bevittna något dyligt, för det är drygt 25 år sedan jag besökte en snabbmatsrestaurang. Det är allt för dålig kvalité, för att det skall vara intressant.

    Gilla

  3. Hmm! Det är kanske elakt att skriva så, men går man till ett sådant ställe och frivilligt ger kroppen något den far väldigt illa av……dessutom betalar för det….kanske var bra att det var skitigt och slöjor och burkor och annat konstigt, ingen går väl dit igen då alls…..förhoppningsvis…..

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s