Fortsatt öppna gränser för asylsökande ökar risken för att nya coronasmittade kommer in i landet

För en vecka sedan stängde Danmark sina gränser och över 700 personer har hittills blivit nekade inresa i Danmark. Nu vill Dansk Folkeparti införa asylstopp och tills det kan ske vill partiet som minimum kräva karantän samt febertest på dem som får komma över gränsen. I dagsläget transporteras asylsökande av poliser till ett samlingscenter och Dansk Folkeparti anser att det är riskabelt att utsätta poliser för viruset i tjänsten.


Precis som i Sverige har asylsökande i Danmark till skillnad från alla andra fortsatt fri tillgång, trots att de mycket väl kan ha passerat coronainfekterade områden i Norditalien på sin resa till Danmark.


718 personer har blivit avvisade sedan gränskontrollerna infördes förra lördagen – varav 408 avvisades vid den dansk-tyska gränsen, 111 vid Öresund och 56 personer nekades att få komma in i Danmark på Köpenhamns flygplats.


Det här borde således betyda att antalet asylsökande till Sverige upphör eller åtminstone drastiskt minskar. I dagsläget har dock Migrationsverket endast redovisat statistik fram till och med vecka 11 då antalet asylanter låg stadigt runt 340 personer, vilket för övrigt ser lite för välstädat ut. Man kan undra om vi överhuvudtaget kan lita på att dessa siffror inte är friserade i syfte att invagga oss i tron att migrationen minskar, men vi får väl hoppas på att det fortfarande finns något som stämmer i det här landet.


Visar nästkommande veckors siffror på att vi fortsätter få asylsökande till Sverige trots att Danmark stängt gränsen så flygs de alltså in – vilka flyktingar som nu har råd med det. Men kontroller av inflygande resenärer från coronaområden har lyst med sin frånvaro redan från dag ett, så det finns fog att ifrågasätta om det ens sker någon nu när läget förvärrats.


Det hade absolut behövts skärpta regler även i Sverige och att vi fortsätter med öppna gränser för asylsökande är under all kritik. Självklart borde de sättas i karantän samt febertestas redan vid gränsen – att få in nya smitthärdar är det sista vi behöver i dagsläget! Här borde de nordiska länderna göra gemensam sak och stänga gränserna helt för samtliga – även asylsökande, men se det vill man inte eftersom man inte vågar sätta sig upp mot FN och deras bejakande av människosmuggling samt illegala migranters rättigheter.


#onlyinsweden


https://denkorteavis.dk/2020/corona-vaern-over-syv-hundrede-personer-er-indtil-onsdag-afvist-ved-de-danske-graenser-dansk-folkeparti-vil-have-asylstop-og-indtil-da-have-indfoert-febertest/

4 reaktioner till “Fortsatt öppna gränser för asylsökande ökar risken för att nya coronasmittade kommer in i landet

 1. Det man med säkerhet kan säga att de ljuger, svenska politiker
  Säger att vi har pengar för de har för en sund ekonomiskpolitik.

  När vanligt folk” har” pengar innebär inte det att man ”lånar” pengar.
  Alltså ljuger de för oss.

  De jämför arbetskraftinvandraren Som 1960 talet kom till Sverige och fick jobb på en vecka
  Och kunde försörja sin familj själva.
  Med illigala analfabeter som kommer kosta staten hundratals
  Miljader och ytterligare miljader för deras anhöriga.

  Det är kränkande och vidrigt att jämföra hedliga arbetare med illigala flyktingar
  Som ljuger vem dom är , varifrån de kommer och hur gamla de är .
  För ett ekonomiskt bättre liv som inte på något sätt garanterar att de kommit för att
  Arbeta.
  Och nu vet vi att de alla kostar 74 000 kr varje år under hela deras liv oavsett om de jobbar.
  30 miljoner kostar kriminella flyktingar det extra . Och eftersom många år kriminella bli

  Beloppet mycket högre per flykting.
  Det var inte detta vi var villig offra våra liv för.

  Gillad av 1 person

 2. Ja, vad ska man tro??? En sak är dock säker, den fortsatta importen av människor kommer leda till fortsatt elände för svenskarna, enorma kostnader, enormt lidande pga brottsligheten och säkert olika smittor. Om det bara var Corona! Det talas aldrig om resistent tuberkulos, aids, olika hepatiter m fl sjukdomar. Som om de inte skulle följa med människoimporten! Självklart gör de det! Alla dessa sjukdomar kommer visa sig tydligare så småningom. Ni minns säkert i början av importperioden när man skrev om hur dagisbarn här i Stockholm som blev smittade av tuberkulos av invandrare som anställts på dagis utan medicinsk kontroll innan. Barnen fick äta flera olika mediciner långa tider, massor med kontroller, smittrestriktioner början, ett elände för barn och föräldrar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s