Ännu en icke-nyhet

Mycket fånig rubrik och jag hittar inte ett ord om jordgubbar i artikeln – varken i texten eller videon. Vad menar man egentligen? Vi har i alla tider haft självplockning, så om det inte går att importera eller gästarbetare inte kan komma till Sverige för att säsongsarbeta så får väl folk plocka sina egna svenska gubbar!

Såvida de inte menar att stadsbor utan bil som inte kan ta sig ut på landet riskerar att bli utan, men vi har väl samtidigt svenska ungdomar som kan sommarjobba med att plocka jordgubbar som vi hade det förr. Jag minns att min bror och hans kompis en gång tillbringade delar av sommarlovet på knä – det var slitsamt men de fick pengar i plånboken iallafall. 🤷‍♀️

Om Aftonbladet menar att hela landet kommer att vara stängt och samtliga invånare satta i tvångskarantän lagom till midsommar, så är nog jordgubbarna vårt minsta problem!

12 reaktioner till “Ännu en icke-nyhet

  1. Du har helt rätt i det.

   Jag har sagt det i många år – svenskarna kan plocka bär själva, som vi gjort så länge det funnits människor i detta land.

   Bärindustrin är lukrativ – betala plockarna skäliga löner så ordnar det sig!

   Gillad av 2 personer

   1. De vill inte betala en enda krona i lön,hur många stackare från Thailand är det inte som tvingats återvända till Thailand utan en enda krona i lön.Det finns svenska svin också som utnyttjar människor.

    Gillad av 1 person

 1. I jakten på sensationsnyheter, så går MSM inte ovanligt över lik. Vart tog detta om att media skall gå att lita på i kristider vägen? Varken heder eller etik. MSM borde har ransakat sig själva för länge sedan och ratat skvallerjournalistik fullständigt.

  Gillad av 2 personer

 2. Att DSB (De Som Bestämmer) slösar skattepengar är icke-nyhet!

  Gillad av 3 personer

 3. Aftonbladet har i så många år varit trogna makten och i princip alltid ljugit om verkligheten, om vad som sker i det svenska samhället. Att skriva om jordgubbar är vad de törs och mäktar med. Tänk om de haft rasande artiklar om våldtäkterna i stället. För jobbigt. Lars Johan Hiertas ansikte syns väl inte längre överst på Aftonbladet? Han skäms väl och stack.

  Gillad av 1 person

 4. Jag vet att jag påminner så ofta våldtäkterna i Sverige (nån ska väl göra det när media sviker), men följande siffror kanske kan få några till att inse vad det handlar om; Sverige hade 2018 22 anmälda fall om fullbordade våldtäkter/dag, Indien 93/dag. Räkna på befolkningen ska ni se….även med hänsyn till anmälningsgrad osv så skulle jag tro att Sverige ligger bland de högsta i världen….denna moraliska stormakt med sin feministiska utrikespolitik……kanske den nya värdegrunden som kommer blir lite hårdare mot våldtäktsmännen, tycker mig ana det redan nu idag utifrån vad som skrivs….

  Gilla

 5. Propaganda det vad Aftonbladet är likt en papegoja det skriver och talar det som är inövat. Så funka diktaturen har så gjort i alla tider!

  Gilla

 6. Vem f-n hittar på sådant? Vi kommer ju att ha en armé av arbetslösa i Sverige i sommar som skulle älska att få plocka jordgubbar i solskenet. Om bara socialkontoren får en signal om var jobben finns.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s