Belgisk chefsvirolog kritiserar regeringen för beslutet att stänga skolorna

Jag är glad att den svenska regeringen valt att avvakta med att stänga landets grundskolor. Vi befinner oss för närvarande inte i ett läge där det är befogat att stänga ned hela samhället och det gäller att inte förhasta sig.

I Belgien har man stängt skolorna och nu säger en av chefsvirologerna för det belgiska folkhälsoinstitutet, universitetsprofessor Marc Van Ranst, att det var ett dåligt beslut att stänga landets skolor eftersom det är en fördel om unga smittas nu och är immuna inför nästa gång viruset kommer.

Klokt resonerat och jag hoppas våra styrande fortsätter hålla huvudet kallt i en tid som i mångt och mycket präglas av brist på sunt förnuft.

Källa: SvD

2 reaktioner till “Belgisk chefsvirolog kritiserar regeringen för beslutet att stänga skolorna

  1. Andra experter är inne på samma spår; social distansering och att stänga ned hela samhället kan hjälpa till att reducera antalet smittade så att sjukvården hinner med men så fort man släpper på restriktionerna så kommer viruset antagligen att komma tillbaka så länge det inte finns något virus.

    https://english.alarabiya.net/en/News/world/2020/03/20/Social-distancing-flattens-the-curve-but-could-lead-to-new-outbreaks-Experts.html

    Gilla

  2. Det forskas och görs experiment med motmedel på många håll i världen så att prova hålla nere antalet smittade totalt i samhället på kort sikt är nog inte fel. Även om unga inte blir så sjuka själva blir dom smittbärare som gör anda sjuka.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s