Mycket få av de avlidna i Italien hade inga andra sjukdomar i bagaget

I en tid med skrämselrubriker om alla dödsfall i Italien i spåren efter coronaviruset är det värt att notera att av de cirka 2.978 avlidna personer i landet som hade coronaviruset, led mer än 99% av de döda av andra sjukdomar.

Nästan hälften av de döda (48,5%) led av minst tre andra sjukdomar, medan 25% hade en eller två andra sjukdomar. Högt blodtryck, diabetes och hjärtsjukdomar är de tre värsta sjukdomarna att lida av om man drabbas av coronaviruset.

Den italienska analysen visar också att coronaviruset är hård mot äldre människor – genomsnittsåldern för de döda är 79,5 år. Av de 2.500 döda är bara 17 stycken under 50 år.

För att citera en bekant: ”I Sverige dör varje år 200 personer av säsongsinfluensa och i världen 300.000. Har vi nånsin stängt gränser, skolor m.m. för det? Har världen blivit galen?”

Jag är böjd att hålla med. 🙄

Noterar dessutom att all handsprit stulits från sjukhuset i Örnsköldsvik – en plats där det behövs ofantligt mycket mer än i privatpersoners hem. Människor måste sansa sig!

I Kina rapporterar man å andra sidan om 0 nya lokala fall. Lite positiva nyheter mitt i all hysteri.

Källa: Jyllandsposten

23 reaktioner till “Mycket få av de avlidna i Italien hade inga andra sjukdomar i bagaget

   1. Mmm,man trodde ju i sin enfald att sjukvården var till för de sjuka men de får inte ens komma till akuten.Det är total isolering som gäller för blir man sjuk så är akutmottagningar blockerade av kravallstaket och betongsuggor.

    Gillad av 2 personer

  1. Rätt åtgärd är att isolera människor som har en underliggande sjukdom eller hög ålder och befinner sig i riskzonen, inte att rasera hela samhället.

   Människor av hög ålder dör ändå strax, 1% med gott eftermäle och ca 99% som lortar. Ska man rasera samhället för att hålla gamla lortar vid liv till vilket pris som helst, när de goda ändå har sitt goda eftermäle om de dör i morgon? Hur gynnar detta framtidens generationer på minsta vis?

   För att rädda alla dessa lortar måste nedstängningen av ett samhälle dessutom pågå tills ett vaccin finns tillgängligt, kanske 12-18 månader. Helt oacceptabelt, när det faktiskt finns behandlingsmetoder som fungerar ganska väl, kanske t.o.m. bättre än ett ev. vaccin, ex. https://en.wikipedia.org/wiki/Chloroquine eller intravenöst c-vitamin eller helt vanlig kokosolja, enligt Lars Bern som har satt sig in i saken.

   Gillad av 1 person

   1. Ok,fast då är vi inne på en farlig väg för vem skall sorteras bort när rövhål och lortar är utsorterade? Blir det efter inkomst,längd eller hårfärg nästa gång för med de få resurser som man insett finns så blir bortsorteringen även av människor ”mitt i livet” småbarnsföräldrar,de fattigare,de utan röst.Nätack,i min värld sorteras ingen bort,vare sig ung eller gammal,multisjuk eller kärnfrisk.

    Gilla

   2. I din värld sorteras människor bort.

    Den farliga sorterings-vägen har i princip 75-99,9999% av alla lortar röstat för i tre decennier, beroende på hur man räknar.

    Läkare och sjuksköterskor är ofta tvingade att prioritera, p.g.a. att att 75%-99,9999% röstar på det EU-vurmande 8-partiet i realiteten.

    De röstar inte för valsamverkande partier för hög nationell självständighet och hög beredskap.

    Sanningen gör inte ont. Ditt motstånd mot sanningen gör ont. Släpp motståndet och omfamna sanningen!

    Gilla

   3. Epigram av Gustaf Fröding

    Gud kröp in i ett svin,
    därav blev människan till,
    kärlek, förnuft och latrin
    hopkokt till livets vin,
    vill det du icke vill,
    sådan är livskomedin.

    Ett annat

    Varför är döden livet?
    Varför är livet döden?
    Fråga får du.
    Svara får du.

    Gilla

 1. Kravallstaketen mm kom som resultat av klanernas oerhörda uppträdande på akutmottagningar runtom i landet. Kanske har fler tillkommit nu, har ej koll på det. Det jag har koll på är hur de som kommer till akutmottagningarna uppträder, jag har många decenniers personlig erfarenhet av detta. Mycket finns att säga om allt detta, skulle kräva längre samtal. Sjukvården är till för de som är sjuka. Moraliskt sett har svenskar naturligtvis ”förstatjing” på sjukvård. Det är stötande ur livets alla aspekter att människor kommer hit och går före svenskarna i kön till sjukvården. De importerade anklagar den enskilde vårdanställde för rasism för att få komma före i kön. Vilken anställd vågar gå emot ett sådant vapen? Följden skulle bli avsked och vanära utan rättegång i värdegrundens heliga namn.
  Den skiten, värdegrunden får nog en oväntad smitta av corona tror jag. Kanske blir det oväntade konsekvenser, Sverige får finnas igen (se alla svenska flaggor numer på tv bakom talare), gränser kanske inte blir lika porösa, kanske det blir lite mer tillåtet med krav osv. Värdegrunden som den ser ut kommer ändras, det är säkert. Men, människoimporten kommer tyvärr fortsätta ett bra tag till. Alltför många i det välfärdsindustriella komplexet har för mycket att tjäna på att så sker. Men som alla ser, det pågår uppbyggnad av försvar, civilförsvar, lagerhållning kommer behövas av mat, mediciner osv. Sånt kostar. Nånstans ska pengarna tas ifrån.
  Pigga besparingsförslag???? Ett från mig, Använd en del av u-hjälpen till att betala östeuropeiska stater (Sydamerika går också bra) att ta emot fångar med utländsk bakgrund från svenska fängelser. Två flugor i en smäll. Vi blir av med dem, mindre trångt i fängelserna, klanernas makt kan brytas i fängelserna. I avtalet med de olika länderna (Rumänien, Bulgarien osv osv) skulle stå att brottslingarna aldrig mer får återvända till Sverige. DÅ skulle vi få valuta för SIDA-pengarna. Jag kan tom sträcka mig så långt att en liten avdelning får bli kvar på SIDA som sköter detta. Rekrytering av personal från oss ”onda”, enbart svenskar ska få anställning där. Låter det rasistiskt och elakt? Det är väl oerhört vidrigt mycket värre för de tusentals och åter tusentals våldtagna kvinnorna, ungdomarna, småbarnen i Sverige, människor som det aldrig talas om, som ingen bryr sig om, människor som fått sina liv förstörda. Medan pressen diskuterar om det berättigade i att en mördare måste sitta på toa medan en annan mördare och våldtäktsman vistas i rummet samtidigt.

  Gillad av 2 personer

  1. Moraliskt sett har INTE svenskar ”förstatjing” på sjukvård. De goda beredskapen vi hade under Olof Palme och sossar före honom avvecklades, av höger och vänster-regeringar under ca tre decenniers EU-vurm, medan det satsades på EU-avgift, nya Jas-plan, genusforskning, krigsförbrytelser och asylbaronsindustri.

   Tanken på att svenskar ska ha ”förstatjing” på sjukvård är farlig, eftersom det kan leda till inbördeskrig, vilket inte gynnar Sverige alls.

   Gilla

 2. Intressant experiment iaf. EU:s pengar kommer nu inte att slösas bort på idiotiska klimatjippon i alla fall. Låt oss hoppas klimathysterin blåser bort med det här.

  Gillad av 2 personer

   1. Då är ju frågan vad man ska/kan dra för slutsats av artikeln? Dog han för att handskarna var slut? Knappast. Tidigare sjukdomshistoria, aktuella behandlade sjukdomar, aktuell medicin, fysiskt status och en obduktion. Då kan man med större säkerhet uttala sig om varför han dog av dubbelsidig lunginflammation (?). Det här är en sådan historia som många kan profitera på för egna syften.

    Gillad av 1 person

   2. Om han arbetade som läkare på ett sjukhus måste han väl ha varit frisk och arbetsför?

    Gilla

  1. Någon idiot har förändrat länken:
   https://www.euronews.com/2020/03/18/italian-doctor-dies-of-coronavirus-after-working-without-gloves-due-to-shortage

   Klart att läkare kommer dö av coronavirus. Det dör läkare varje år av coronavirus. De är människor, som alla andra, som i bland har diabetes, har hjärtfel, röker, bor i förorenade områden, stressar, bränner ut sig och ibland tror att de är gud själva när de får feber, halsont och hosta.

   Gillad av 1 person

 3. Om det varit Ebola som spred sig, då jäklar hade det varit allvar.
  Då hade knappast något land tagit emot utsatta, uthungrade, förföljda och diskriminerade människor från någonstans, i synnerhet inte från Afrika.

  Gilla

  1. Vi tackar både dig och Swebb-tv. Reinfeldt är en av de mest ansvariga för att försvaret nedmonterades och då även det som framgår av den intressanta intervjun. Han hyllades med stående ovationer på senaste moderatstämman. Det var samma man som pekade på den stora ytan i norra Sverige där det fanns plats för människor, kanske svenskar som skulle maka på sig?
   Under andra världskriget hade Astra en fabrik i Skåne för framställning av antibiotika. Under Södersjukhuset finns ett krigssjukhus, åtminstone fanns det på min tid när jag utbildade mig till läkare, vi fick titta ner lite i gångarna.
   Ja, vad säga mer? Jo, kanske detta att jag har förtroende för de myndigheter som sköter allt kring Corona. Det handlar om att fortlöpande analysera och fatta nya beslut allteftersom. Man gör det utifrån en massa fakta som naturligtvis inte går att redovisa för allmänheten.

   Gilla

   1. Jamen, ska vi blint tro på allt som myndigheterna säger?
    Så många gånger som de varit PK-idioter?
    Jag kan inte räkna dem alla….. ❡

    Gilla

 4. Trots att de säger att de gamla med hjärt och lung problem är i risk zon så
  Måste 67 åringar jobba i Sverige . Borde de fått ledigt?
  De säger att barnen klarar sig bra. Så går jag hellre och handlar
  Än att skicka barnen.
  Det är väldigt enkelt att säga saker så länge de inte drabbar en själv.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s