Det är viktigt att behålla lugnet

WHO deklarerade igår att antalet döda i coronaviruset globalt nu uppgår till 5.000 personer och i Sverige har vi nu fått vårt andra dödsfall – även det en 85-årig kvinna.

I det bortglömda kriget i lilla Jemen hade 17.729 civila dödats i mars 2019, medan 85.000 barn hade dött av svält 2018 och kriget pågår fortfarande med ett stigande dödsantal. Inte fick det stora rubriker som inbördeskriget i Syrien och definitivt inget medietryck i närheten av vad coronaviruset frambringat, trots att de som dör i virussjukdomen främst tillhör riskgrupper.

Medierapporteringen kring coronaviruset är något i hästväg och lägg därtill alla mer eller mindre oseriösa inlägg som florerar på sociala medier.

Självklart ska vi ha respekt för viruset, men människor dör hela tiden världen över av diverse tragiska orsaker utan att det får några rubriker. Viruset är inte världens undergång, så i all välmening – låt oss behålla lugnet och behärska oss!

Bildkälla: Expressen

15 reaktioner till “Det är viktigt att behålla lugnet

 1. Håller med dig. .mitt hjärta gråter över Jemen. ..förstår inte hur detta kan få fortsätta 😭😭 själv är jag blockerad av Facebooks poliser i 3 dygn….ingen aning om varför! Ha en mysig lördag i det underbara vädret 🤗🤗

  Gillad av 1 person

 2. När vi har en sjukvård som saknar mycket av det basala och tvingas tillverka ansiktsskydd av overheadblad så vet var och en hur djupt nedmonteringen av svensk sjukvård gått.

  Gillad av 1 person

 3. Det finns inga bevis så här långt för att corona orsakar fler dödsfall än en normal ”influensa”, tvärtom färre. I Danmark avlider 1500 personer minst av en vanlig höstinfluensa. Hysterin är framkallad för att länder ska rusta sig för det globalismen kommer medföra, influensapandemier som kommer bli aggressiva och mycket farligare än en vanlig höstinfluensa. Nu ger man länder, företag osv en chans att förbereda sig. Det finns förstås ingen mening ur smittspridningssynpunkt att stänga ner länder, ex Danmark. Det sker nog av andra skäl. Man har vidare samordnat detta ståhej med att sänka alla världens börser, det var ju väntat att det som vanligt kommer ett stort börsfall då förmögenheter byter ägare, från småsparare till de stora aktörerna som därmed kan tajma sin egen försäljning och köpa på botten. En (1) äldre multisjuk kvinna död hittills i corona. Hur många dör varje höst/vinter i vanlig influensa?
  Förbjud de stora marknaderna i Asien där man säljer vilda djur av olika sorter som ska ätas, allt i tättbefolkade områden. Grillade fladdermöss är säkert väldigt gott (man skördar regelbundet fladdermöss, som att handla på stormarknad fast billigare), men just fladdermöss (som är resistent mot virus liknande corona) är en djursort som sprider olika virus.
  Men, risken framöver är ett vanligt så kallat influensavirus som muterar och därmed blir aggressivt i och med att inte någon person har ett skydd, inte heller de som tidigare haft influensa.

  Gillad av 2 personer

  1. Det finns en annan flygande primat, som tillväxer på ett sekteristiskt vis, som sprider virus. Spanska sjukan var dessutom en fågelinfluensa. Ska vi i väst inte hålla fågel bara för det? Veganism? Skulle det ens hjälpa? Tveksamt. Veganer älskar nämligen både överpopulation av sekterister och att hålla djur.

   Världen skulle tyvärr behöva en hel serie virus av spanska sjukans modell. Om det bara vore så väl att den inte slog blint men enbart drabbade sekteristiska ekonomistiska korkade onda primater och skonade goda intelligenta primater. De flesta av vår art skiter fullständigt i framtidens generationer i realpolitiken.

   Personligen anser jag att det vore utmärkt om de alla försvann ur genpoolen och kunde få Darwinpriset för den bedriften.

   Gilla

 4. Var det inte för såna här grejer vi gick med i EU? De har ju resurserna och kompetensen? Allt skulle ju bli så bra om vi gav dem våra pengar och lät dem bestämma? Inget funkar ju med EU nu. Lång näsa! Jättelång näsa!

  Gillad av 3 personer

  1. När diskussionen kom upp om EU så förstod jag att det skulle bli dåligt för folket med EU. Att beredskap saknas i EU är en konsekvens som jag förutsåg redan innan EU-medlemskapet, men det är klart att jag är insatt i politik och har tur i schack också. Alla kan inte ha tur när de tänker.

   När vi röstade om EMU fattade den reaktiva majoriteten att EU var dåligt. verkligheten stirrade dem i vitögat. Det som förvånar mig allra mest är därför att majoriteten ändå fortsätter att rösta på 8 st EU-vurmande partier. Hur är det möjligt? Hur kan de behärska sig så in-i-helvete att de röstar emot sitt eget bästa intresse i val efter val i tre decennier?

   Denna gång hade vi tur att Coronaviruset var milt, men kommer folket nu fatta varför EU är dåligt någonsin och börja rösta bättre? Jag har tyvärr ingen större förhoppning. Folket är s.a.s. inte direkt schackmästare.

   Gillad av 1 person

 5. Att människor dör hela tiden världen över av diverse tragiska orsaker innebär ju inte att vi inte ska göra allt vi kan för att minska smittspridningen av detta virus. Att en mängd länder gör vad de kan genom att stänga gränser och skolor eller att stänga ner vissa verksamheter görs ju inte för att det kul. Det finns ju en grundläggande orsak, som alla bör ta på allvar. Att gripas av panik löser ingenting och att sitta still med armarna i kors löser heller ingenting.

  Gilla

 6. Du har helt rätt och jag har tänkt i samma banor som du de senaste veckorna.

  Jag fick länken hit av https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/. Och jag kommenterade hans inlägg på följade sätt:
  ”Ser man till antalet insjuknade och döda är det som en piss i Mississippi med tanke på hur stor jordens befolkning är, (7,53 miljarder 2017). Än så länge i alla fall.

  Men det kan ju bli en snöbollseffekt om man inte sätter in åtgärder. Fast det är lite väl mycket hysteri och den hysterin är synnerligen skadlig. Hela turistnäringen, för att ta en känslig bransch, är på väg att kollapsa.

  Nyheterna rapporterade från Thailand idag. Och det ser lika dant ut på många andra ställen. Där var det små restauranger och vissa turistberoende enmansföretag som höll på att kursa. Särskilt de sistnämnda, vad ska de göra när räkningarna strömmar in, men inte pengarna? Jag tycker faktiskt förbaskat synd om dem.

  Något i stil med spanska sjukan (50-100 miljoner döda! ) lär det aldrig bli ens om man hade varit mindre hysterisk.
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Spanska_sjukan” / https://eaqhan.wordpress.com/2020/03/14/praster-och-imamer-tvivlar/#comment-14272

  Egentligen kunde jag tillagt att förmodligen kommer fler att dö av hysterin när ekonomier kollapsar på grund av överdrivna åtgärder än av viruset, och då givetvis främst i de fattiga länderna.

  /Skvitt

  Gilla

 7. EU har ju en solidaritetsklausul som innebär i teorin att länder ska hjälpa varandra. Det är förstås ingen människa som tror detta kommer ske.
  Sannolikt finns flera influensavirus just nu i Sverige som människor blir mer eller mindre, oftast mindre, sjuka av, snuva, hosta, lite huvudvärk. Corona var ett bra tillfälle att politiskt, ekonomiskt, civilförsvarsmässigt osv att skapa beredskap mot en av globalismens två stora och synliga nackdelar, smittspridning, den ändra är miljöförstöring (massor av andra finns självklart). Få insjuknar, få dör av corona, media gör som Hasse Alfredsson när han var på besök i Kiviks marknad och skulle se ormar. Ormtjusaren hade inga ormar så han beskrev dem i stället på ett sätt så folk ryste och blev behagligt rädda.

  Gilla

 8. Kan någon först hur fruktansvärt oansvarigt våra politiker handlade
  De senaste 30 åren.
  De har tagit bort skyddsrum som fanns i alla hyreshus förr.
  De har tagit Bort krigslagren på mat och radioutrustning.
  De har inga mediciner på lager

  De har inte skyddsutrustning till sjukhusen.

  De har tagit bort sjukplaser samtidigt som vi har blivit 2 miljoner mer människor
  Och de har själva släppt in dem.

  Vi har världens högsta andel kvinnor och män som jobbar och
  Betalar skatt men vi kan inte räkna med att få vård.

  För våra inkompetenta politiker har sparat och finansierar massinvandring.

  Och nu ska vi hjälpa alla rika företag för att de har delat ut hutlösa löner och bidrag
  Till sina chefer istället för att spara vid dåliga tider.

  Men det är ju så Sverige fungerar plundra arbetarna för att finansera
  krisande banker och företag, sen när de går med vinst så skickar de pengar
  Till skatteparadis, men vid förlust kräver Svenska skattepengar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s