Kommer EU:s strategi att muta migranter att återvända hem vara effektiv?

Den Europeiska Unionens kommissionär för inrikes frågor, Ylva Johansson, deklarerade tidigare idag att Bryssel kommer att erbjuda 2.000 EUR till varje migrant som för närvarande bor på de östra egeiska grekiska öarna om de återvänder hem till sitt hemland.

De tiotusentals migranterna på Lesbos, Chios och Samos såväl som andra mindre östra egeiska öar kommer bara att ha en månad på sig att anmäla sig till det frivilliga återvändarsystemet för att få pengarna. EU har inga intentioner på att göra det här systemet permanent eftersom en sådan plan skulle fungera som en bidragsmagnet för de som för närvarande bor i Turkiet.

Ylva Johansson tror att ekonomiska migranter kan hoppa på erbjudandet:
-”Flyktingar kommer inte att återvända så klart, för de kan inte, men ekonomiska migranter som kanske vet att de inte kommer att få ett positivt asylbesked kan däremot vara intresserade.”

Det är intressant att notera att för inte så länge sedan ansåg de politiskt korrekta att det inte fanns några ”ekonomiska migranter”, utan detta var bara en term som högerextrema använde, men nu är det inte ens främmande för Ylva Johansson att använda.

Kanske får vi snart höra den svenska regeringen öppet erkänna att man genom sin katastrofala öppna hjärtan-politik med ett övergeneröst bidragssystem i åratal lockat hit ekonomiska migranter framför flyktingar i nöd som var grundtanken? Eller kanske inte eftersom de då måste erkänna sitt misslyckande och det är väl föga troligt att de gör.

Det återstår att se om detta är ett lyckat drag från EU eller inte. Jag är mer intresserad av vad de har för lösning för de tiotusentals migranter som stannar kvar – det är det däremot tyst om och vad är det som säger att de som tagit emot 20 lax för att återvända hem, inte återvänder till Europa några månader senare när pengarna är slut?

https://greece.greekreporter.com/2020/03/12/eu-to-offer-e2000-to-migrants-on-greek-islands-to-return-to-their-countries/

8 reaktioner till “Kommer EU:s strategi att muta migranter att återvända hem vara effektiv?

 1. Ja,vad bra,för migranter,eftersom EU satsar miljarder på migranter,det skulle bli biligare att ge dem var sitt hus,sin bmw eller audi eller mercedes och en livstids lön i det land dem väljer.

  Gillad av 1 person

 2. Så Ylva Johansson har gjort lappkast och blivit högerextrem! 🙂 🙂 🙂

  Håller med om att risken finns att de tar pengarna – åker någonstans och sedan återvänder. Troligt.

  Gillad av 1 person

  1. Ylva åkte ut, erbjöds möjligheten att få ihop stort antal miljoner genom ett skitgöra som ingen annan nation ville ha. Ungefär som att få gå före i ett minfält och röja minor utan utrustning. Hon kanske är trött och vill ha ålderdomen tryggad. Det kan omöjligt finnas någon helt normal individ med alternativ som väljer detta jobb.
   Men, men, man ska förstås aldrig underskatta strävan efter makt hos en politiker….

   Gillad av 1 person

 3. De ringer hem till sina släktingar i byn och ber dem komma och hjälpa till att bära hem guldregnet från EU.Man tar sig för pannan över den svaghet som Eu visar på alla områden.Är det rimligt att vi är med och betalar sådant?

  Gillad av 1 person

 4. Politikerna borde säga att nu är det stopp på lyckosökandes resor.
  Européer har jobbat och offrat sina liv för att bygga upp länderna
  Och är inte skyldiga migranterna något.
  Har de tagit sig hit så får väl de ta sig hem.
  Varför ska vi betala deras nya liv?
  Om de får 20 000 så kan de bygga stora lyxvillor i sina hemländer.
  Det är mer än tio månaders pension i vissa länder.
  Hur ska EU förklara för medborgarna att de får pengar trots att de är illigala
  Migrater
  De kommer åka tillbaka tio km Och ringa sina vänner.
  Ny massinvandring är garanterad
  Hur du kan man vara?

  Gillad av 1 person

 5. Vissa människor har lurats in av asylbaronsindustrin. Vissa har fått sina hem demolerade av Nato-vapen i händerna på Nato-allierade terrorister. Ett sådant bidrag är nog det allra minsta EU/Nato-stater bör erbjuda som ersättning för dessa skamliga förbrytelser. Även många välrakade/orakade sekterister har lurats givetvis.

  För det andra kan man avsluta mesigheten som råder och enbart acceptera ansökningar som sker via ambassader eller flyktingläger och enbart ta emot riktiga flyktingar och riktiga barn, men stoppa ankarbarn och anhöriginvandring som är helt obefogat och inte gynnar vårt land. Alla illegala migranter kan direkt deporteras/avvisas till hemlandet.

  För det tredje är gränser till för att kunna ha nationella demokratier i vilka folken bestämmer politiken och kan gynnas av den. Barnavlande sekterister, som vill invadera EU med sin sekterism, vill givetvis inte ha dem, heller inte globalismens ekonomister, som också tror på absurd tillväxt, men vill vi inte skapa artfattiga ökenlandskap så kommer alla folk vilja ha gränser för att kunna stoppa sekterismen och ekonomismen som inte är ekologiskt hållbar. Att gå ur EU ger oss en gräns med passkontroll. Att bojkotta Nato/terrorism/krigsförbrytelse ger fred.

  Gilla

 6. Tänk, en viss skadeglädje tränger sig på, mot EU-topparna, de hade koll trodde de, men så trilskas Erdogan och så kommer ett litet virus och saboterar globaliseringen och fortsatt människormport till EU i kontrollerad form….vore intressant att se hur makten skulle hantera en situation där 500.000 stackars flyktingar stormar EU-palatset, slänger brandbomber, hostar mot vakterna, kanske slänger påsar med oattraktivt innehåll mot limousinerna, kräver mer pengar, kräver extra allt, inte bryr sig om högtalarlöftena från ordföranden, det vore en intressant situation att iaktta…inte sant? ”Helvete du grabbar, vad ska vi göra, pengarna är ju slut, vadtusan håller den där långa svenska kommissionären från Sverige på med, hon lovade ju att fixa det här, det var ju därför hon fick jobbet och så extra bra betalt, för tusan, skicka ner henne till Grekland omedelbart”….

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s