Turkiet bidrager aktivt till gränskaoset och den svenska regeringen drar inte jämnt – för vilken gång i ordningen?

DN rapporterar ovanligt bra om migrationskrisen vid den turkisk-grekiska gränsen och i ett reportage där man pratat med turkiska soldater vid gränstrupperna framkommer det att turkisk militär aktivt deltager i smugglingen av migranter över gränsen till Grekland, vilket sker på order uppifrån.

Samtidigt går Greklands premiärminister till hårt angrepp mot Turkiet som skamlöst utnyttjar desperata människor som brickor i ett politiskt spel.

Idag har även statsminister Stefan Löfvén uttalat sig om krisen och menar att det kommer att bli kaos om migranterna kommer till Sverige. Men medan Löfvén deklarerar att EU:s yttre gräns ska hållas, kräver Miljöpartiet tvärtom att gränsen ska öppnas och proklamerar att det som pågår är djupt ovärdigt.🤦‍♀️

Återigen visar de två svenska regeringspartierna hur långt man står från varandra och att det är omöjligt att styra landet på ett ansvarsfullt sätt när man drar åt två olika håll. Så här kan vi inte ha det hela tiden – varför gör de inte bara oss alla en stor tjänst och avgår?! Hade det varit lite tåga i Socialdemokraterna hade de dumpat MP omgående och utlyst nyval, men när makten hägrar mer än landets bästa blir resultatet därefter!

#avgåregeringen

#viförtjänarbättre

#westandwithgreece

5 reaktioner till “Turkiet bidrager aktivt till gränskaoset och den svenska regeringen drar inte jämnt – för vilken gång i ordningen?

 1. Om den turkiska militären är aktivt involverad, så borde det inte råda något tvivel om att det är det en krigshandling. Vad anser NATO, med tanke på att det är en NATO-medlem som angriper en annan?

  Det har länge varit spänningar mellan Turkiet och Grekland. Detta med tanke på de anspråk som Turkiet påstår sig ha beträffande ett antal grekiska öar (inkl. Cypern). Dock är Grekland storleksmässigt idag mindre än vad det en gång var, pga att turkarna har ockuperat …

  Gillad av 1 person

 2. EU är inte oskyldigt, men Erdoğan är en krigsförbrytare, göder terror, skapar flyktingar och skickar extremister mot EU. Att förhandla med honom löser ingenting, men förvärrar problemet. Hans plan är att sprida extrem islamism till EU. Att släppa avvisade islamister i gummijollar utanför Turkiet skulle ev. kunna få stopp på honom. Då skulle han ev. fatta hur djävla korkad han är.

  Gillad av 1 person

 3. lll

  Gilla

 4. Tja, vi lever numer i en globaliserad värld och mer eller mindre tvingas då att ta ställning till allt möjligt som egentligen inte berör våra svenska liv. Globaliseringens baksida liksom miljöförstöring. Sen är det en annan sak om man är genuint intresserad av storpolitik, skeenden som sträcker sig över sekler osv. Moderniteten kallas den tid vi lever i förresten enligt filosoferna. Men det är storpolitik där vi kan tycka och analysera. Svårare är det att få verkstad på hemmaplan.
  För övrigt anser jag att SIDA ska läggas ner och att det behövs en ny folkräkning.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s