Moderaterna fortsätter vända kappan efter vinden men är det trovärdigt?

Moderaterna har de senaste veckorna kommit med mängder av bra förslag och ansvarsfulla planer för hur Sverige ska fångas upp i fallet mot avgrunden. Det är uppenbart att vartefter folket stängt sina hjärtan och SD gått som en raket i opinionen, så finner Moderaterna ingen annan råd än att vända kappan efter vinden – vilket även gäller migrations- och integrationspolitiken som herr Reinfeldt är hjärnan bakom.

Idag skriver Tomas Tobé ett debattinlägg i Aftonbladet där han deklarerar att det är dags att kasta den antiliberala mångkulturalismen på soptippen för att istället ge plats åt fortsatta frihetliga värderingar. Tobé konstaterar bland annat att mångkulturalismen har försvårat integrationen och fördjupat segregationsproblemen, att kulturella uttryck och religionsfrihet ska värnas, men inte får innebära att vi bejakar identitetspolitiska idéer där människor delas in i grupper efter kulturell eller religiös tillhörighet, att mångkulturalismen måste skiljas från begreppet mångkultur samt att tesen ”Gör din plikt – kräv din rätt” ska gälla alla oavsett bakgrund eller framtidsplaner.

Tobé ser dock att det tyvärr inte är så idag, utan alldeles för ofta grundar sig integrationspolitiken på mångkulturalism, som utgår från att individen främst tillhör en grupp och att det därmed är gruppens rättigheter som ska bejakas.

Enligt Tobé måste invandringen till Sverige minska markant om integrationen ska fungera, men även integrationspolitiken måste läggas om och baseras på liberala grundprinciper för hur politiken ska förhålla sig till ett mer diversifierat samhälle samt vad våra gemensamma skattemedel aktivt ska stödja och inte, vilket exempelvis kan resultera i att regioner och kommuner stryper bidrag till föreningar som uppmuntrar till etnisk eller kulturell enklavisering i syfte att skapa parallella samhällsstrukturer.

Slutligen anser Tobé att böneutrop i bostadsområden måste stoppas, eftersom individens rätt att slippa utsättas för ett återkommande religiöst budskap väger tyngre än den religiösa gruppens rätt att sprida ett budskap över ett helt bostadsområde och de som jämför böneutrop med kyrkklockor missar att det finns starka historiska skäl till att klockringning tillåts då kristendomen har präglat Sverige under lång tid. Att stå upp för jämställdheten mellan kvinnor och män är också viktigt eftersom man inte bör tumma på jämställdhet av kulturell eller religiös hänsyn när det kommer till sådant som badtider, undervisning i skolan eller att ta varandra i hand.

Det Tobé skriver är så klart fantastiskt och skulle ha behövts sägas redan för över tio år sedan. Men det är de facto hans parti med Fredrik Reinfeldt i förgrunden som från början öppnade upp för det destruktiva samhälle vi har fått idag och för inte så länge sedan var Moderaterna för allt detta som de nu säger sig vilja motarbeta, så hur trovärdigt är det egentligen? Dessutom kan man fråga sig när partiet officiellt tänker ta avstånd från Fredrik Reinfeldt som för många är roten till allt ont.

Man vill så klart vinna tillbaka väljarna man förlorat och vi är många som suktar efter just denna typ av politik som slutar ignorera problemen som tynger landet, men är det återigen bara tomma löften eller kommer man stå upp för Sverige den här gången genom att sätta ned foten på allvar? Jag tror inte så många väljare vågar chansa den här gången, men bra försök av Moderaterna.

Om inte annat visar Moderaterna åtminstone vad väljarna kan förvänta sig om det blir en konservativ högerregering där M och SD ingår, men vem som ska få ledartröjan återstår i slutändan för väljarna att avgöra.

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/qLMrbL/skrota-den-antiliberala-mangkulturalismen

9 reaktioner till “Moderaterna fortsätter vända kappan efter vinden men är det trovärdigt?

 1. Tobé sätter likhetstecken mellan *liberal* och *frihetliga värderingar* 🙂

  Gillad av 2 personer

 2. Det finns flera multikulturella exempel, där det inte gått så bra. Det havererade både i Libanon och på Balkan, även om de fick ‘hjälp’ utifrån i det senare fallet redan innan Första Världskriget.

  … eftersom individens rätt att slippa utsättas för ett återkommande religiöst budskap väger tyngre än den religiösa gruppens rätt att sprida ett budskap …
  – Det påstås att vi skall ha både religiös och politisk frihet i Sverige, vilket inte riktigt stämmer (Bl.a. MSM är ‘duktiga’ på att försöka förhindra detta.) Ordet ‘religiös’ i alla dess former, går att ersätta med ‘politisk’. Detta borde rimligtvis även tillämpas fullt ut, vilket skulle innebära att man slapp allt skräp som inte omfattas av reklamutdelning, men som av någon underlig anledning klassas som ”samhällsinformation” idag. Det är trots allt reklam för olika former av tro. Det är också en form av missionerande, som i slutänden är en kränkning riktad mot de som tycker ‘fel’ … Behöver inte de respektera vad jag tycker, så varför skall jag respektera vad de tycker? Om jag skulle det, så accepterar jag deras nedförlutande väg …

  Gillad av 1 person

 3. Jag är inte för den SD-politiken, men för ett tuffare förbud av ALLA religiösa symboler och oljud, d.v.s. total sekularism, så att religion verkligen blir en privatsak för vuxna människor och inte pådyvlas barn, men noterar ändå att det vore mer trovärdigt om killen gick med i SD. Det där är nämligen SD:s politik rakt av.

  Varför någon som redan röstar på SD skulle byta till M för sådana utspel, som inte är lika trovärdiga som SD:s politik på området, har jag svårt att förstå. Hade det varit något mer intelligent än SD, så vore det en annan sak. Nu är det enbart en alltför sen efterapning. Det uppfattas som ointelligent, vilket f.ö. passar till de uppspärrade ögonen.

  Gilla

 4. Alla tjejer både få överfalls alarm. Och rätt till sin kropp.
  Alla politiker lovar massa men sen blir resultatet inget.
  Sverige är så anpassat till mångkulturella att politikerna het inte vad
  Och hur det hedliga och lojala folket levde.
  För de senaste 30 åren har politiker och myndigheter
  Anpassat sig efter mångkulturella och kriminella. Högst skrikandes svin
  Som krävt rättigheter utan rätt.

  Nu börjar vissa politiker erkänna att pensionerna är plundrade av illigala
  Flyktingar. Som garanteras full pension. Vet att för 8 år sedan lovade de ändring.
  Invandrare skulle inte få full pension. Men alla flyktingar får.
  Det handlar om 60 000 Nya pensionärer per år .
  som aldrig jobbat men garanteras full pension. Vidrigt.
  De får mer än Kvinnor som jobbat hela livet.
  För 14 år sedan visste polis och politiker att svenska barn utsattes för
  Förnedrande rån. Ändå låsas de som det aldrig hänt.

  Svenska politiker har ingen rätt att yttra sig om andra länder politiker
  För de styrs själva av egoism och ekonomisk vinning.
  Total havererade myndigheter för det finns ingen att ställa till ansvar för
  Idiotiska beslut. Vem som helst som chef, politiker och andra personer
  Med makt kan sätta hela Sverige i konkurs och sen gå och få bra jobb någon
  Annanstans , alltså ingen skillnad med svensk politik och diktatur.

  Gilla

 5. Utan andra jämförelser så är Partiet Nyans hundra procent trovärdigare.Det är inte rimligt att tro att samma människor som kört Sverige utför stupet skulle ha kraften att åter få samhället på fötter.Viljan finns kanske men absolut inte förmågan.

  Gilla

  1. Där har du en poäng kring Nyans! Trovärdigare. Sverige är i grunden förändrat för gott, detta kan inte något parti, någon ide ändra på. Vi har makat på oss, vad ska vi säga till de politiker m fl som vill att vi ska maka än mer på oss? För 11 år sedan insåg jag att Sverige kommer bli lite grann som usa på sikt. Det har gått fortare än jag trodde, landsförrädarna har låst upp alla dörrar och underlättat invasionen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s