Skolverket har sagt sitt – regeringen har bollen och kommer undvika den

Efter att Skolverket nu prövat frågan om slöjförbud i skolan och förskolan, har man kommit fram till att ett förbud skulle strida mot religions- och yttrandefriheten, vilken regleras i Europakonventionen och regeringsformen samt dessutom mot den svenska diskrimineringslagstiftningen.

Undervisningsrådet Emelie Högberg:
”-Vi uttalar oss bara generellt. Där anser vi att det inte är tillåtet att införa ett generellt förbud mot att bära slöja i skolan. Det skulle vara möjligt att begränsa grundläggande fri- och rättigheter om man gör det genom lagstiftning och det är riksdagen som har makten att göra det. Men man har i dagsläget inte beslutat om någon sådan lagstiftning.”

Nej man har ju inte det eftersom riksdagen befolkas av en majoritet av syltryggar! Man skulle kunna göra som i Frankrike, som haft slöjförbud i skolan sedan flera år tillbaka och besluta om att förbjuda alla religiösa symboler i skolan. Men eftersom vi har bromsklossar som KD, SD och M som inte ens vill förbjuda alla religiösa friskolor, så kan vi nog se oss i himlen efter den viktiga symbolpolitik som Sverige nu är i behov av.

Således är slöja på små flickor i skola och förskola här för att stanna. Grattis Partiet Nyans, alla frihetshatande svenska kvinnor som vurmar för förtryck, alla fega och bakåtsträvande politiker och tjänstemän, alla politiskt korrekta journalister samt alla män som vill kontrollera flickors sexualitet innan de ens uppnått puberteten – ni vann!

Då väntar vi bara på nästa krav från de som har regeringens öra så att vi återigen kan lägga oss platta för islamismens utbredning i landet.

#onlyinsweden

#ryggradslösapolitikersvikerdettäckakönet

https://www.gp.se/nyheter/sverige/skolverket-sl%C3%B6jf%C3%B6rbud-inte-till%C3%A5tet-1.24116536

19 reaktioner till “Skolverket har sagt sitt – regeringen har bollen och kommer undvika den

 1. Sorgligt att de styrande visar otrolig feghet gång på gång. Tror verkligen alla att det står i Koranen att kvinnan ska skyla sig. Finns det ingen som kan tolka Koranen rätt. Innan och efter islams inträde bar kvinnor Khimär, det var ett vackert dekorativt tygstycke som de fäste som prydnad över håret och hängde löst ner på ryggen. Vid tiden bar de djupt urringade liv som visade ganska mycket byst.
  Senare tillkom att både män och kvinnor skulle sänka blicken och lägga band på sin sinlighet och inte visa mer av sina behag än vad som ansågs anständigt. Kvinnorna skulle därför fästa sina khumur (pl) så de täckte barmen. Kvinnorna rev då i sönder sina livstycken och skylde barmen med dem. Alltså ändrade de inte huvudprydnaden.
  Efter det att kvinnorna skulle vara mer pryda fick äldre kvinnor som inte längre hoppades på giftermål lätta på sin klädsel.
  Det är nog väldigt få som gör det i Sverige, för här är det imamer och muslimska män som tolkar Koranen som det passar dem.
  Undras när omskrivningarna av Koranen gjorts som tvingar kvinnor att skyla sig mer och mer för att anses anständiga i männens ögon.
  Varför tar ingen reda på mer om vad som står i gamla Koranen?
  Iranska kvinnor slänger slöjan och vill ha frihet men tyvärr inte här, i ett fritt land.

  Gillad av 1 person

 2. Va? Fungerar inte den svenska feministiska inrikespolitiken??? Ring Maggan Wallström, hon får komma hem från FN och ställa det hela tillrätta. Det gick ju bra med övriga världen, hon hann bara inte med Sverige innan FN kallade (nåja, några miljarder kostade det att komma in där). Hon kommer säga att i en globalistisk och mångkulturell värld har alla rätt att ha tyg runt huvudet om de vill. Det är ju frivilligt! Hon kommer säga att ”vi inom S och MP och även C har alltid hyllat allt som gör att vi får rätt”. Från Mosebacke Monarki säger den feministiske ministern Mona Al Sahlin att systemet i Mosebacke med skilda utegångstider ”fungerar tillfredsställande”.

  Gillad av 1 person

 3. Hör ni hur dödstyst det är från alla politiska partiers kvinnoförbund? Från Röda Korset, från Rädda Barnen, från SIDA, från alla som borde tala om att detta är för jävligt. Samtliga tiger också som muren om de tusen efter tusen kvinnor som våldtas varje dag. Ingen berättar deras historia om förstörda liv, om svårigheterna att få till en bra sexuell relation till en man i det liv som återstår. INGEN för deras talan, Rättsskandal. Kan inte den fryntlige Greider t ex säga något, han är ju väldigt vindkänslig och får även sitta ofta i tv-radiosoffor och surra.

  Gilla

 4. Det har ju inte med religion att göra utan bara med tradition från deras hemländer att göra och att förbjuda niqab och burka tills de blir äldre och myndiga skulle/borde påskynda assilimationen in i det svenska samhället för de barnen och deras familjer.

  Gillad av 1 person

  1. Fy tusan, det där hade jag missat Jenny! Så synnerligen obehagligt! Svårt att påvisa jäv förstås, men tänka själva kan vi ju. I S avtal med imamerna 1978 tillförsäkrades de framskjutna positioner för sitt folk, men detta! Och liknande förstås. Tentaklerna sträcker sin i samhällets alla vrår. Undrar hur det kommer att se ut om 3 år bara. Fy tusan så obehagligt. Hänsynen till svenskarna och Sverige då????

   Gillad av 1 person

 5. Jag undrar…
  vad gäller slöja. När folk hävdar att den skall kunna bäras av religiösa själ, och det på så sätt har med frihet och rättighet att göra.. Varför kontrar inte fler då med, jamen, kvinnans och barnets rätt enligt lag att slippa bli sexualiserad och nedtryckt som mindre värd än mannen.
  Jag upplever det som att religionsfriheten väger tyngre än lagen om att kvinnor och flickor inte skall diskrimineras på grund av deras kön. Så, enligt feminismen så är det ok. att sexualisera och förtrycka kvinnan, detta på bekostnad av religionsfrihet.. Ja, så uppfattar jag det. Religionsfriheten väger tyngre än kvinnans och flickans rätt att slippa sexualisering och förtryck. Detta i ett land med Sveriges första ”feministiska” regering
  Vänligen från Nina

  Gillad av 1 person

  1. Precis så är det, religion som gäller före lag, exempelvis islam. Den personliga tron är okränkbar (?). Oavsett vad man tror på. Det såg våra politiker komma. Ohöljd cynism och avgrundsdjupt förakt för svenska folket.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s