Det finns hopp om dagens ungdomar – säger nej till helvegetarisk skolmat

Politiker, media och klimataktivister driver på för att vi ska sluta äta kött för klimatets skull – helst ska vi börja äta insekter istället, vilket vi matas med i såväl tidningar och TV som på utställningar på muséer (såg det senast idag) – trots att nya rön visar att kött inte är den klimatbov som den utmålas som samt att man kommit fram till att växande människor behöver äta kött av hälsoskäl.

Många skolor har det senaste året infört helvegetarisk kost på menyn, vilket fått både föräldrar och barn att opponera sig utan att få gehör för sin sak – överlag hör man främst ja-sägarna uttrycka hur bra det är i media.

Nu visar det sig dock att en stor majoritet av svenska skolungdomar är missnöjda. I årets Ungdomsbarometer svarar 82% av ungdomarna i högstadiet och gymnasiet nej på frågan om all mat i skolan ska vara vegetarisk. Endast 12% anser att maten som serveras ska vara vegetarisk. Även bland de som benämner sig som vegetarianer tar 4 av 10 avstånd från att all mat som serveras i skolan ska vara vegetarisk.

Men jag har tyvärr inga större förhoppningar om att våra politiker eller för den delen rabiata rektorer som inbillar sig att de gör en insats för klimatet genom att låta skolbarn gå hungriga och orkeslösa, ska ta detta budskap till sig. Varför stödja svenska bönder eller verka för öppna landskap när man kan vinna godhetspoäng?! Vi lever trots allt i en demokratur!

#onlyinsweden

#ätmerkött

https://www.friatider.se/svenska-elever-sager-nej-till-vegetarisk-skolmat

En reaktion till “Det finns hopp om dagens ungdomar – säger nej till helvegetarisk skolmat

  1. För tusan, ge ungarna ett (1) alternativ som skolmat. Även kring skolmaten finns nu lismandet, velandet, inställsamheten och inte en vuxenhållning så lång man kan se. Nåt jäkla ansvar för att hålla ungarna vid liv har de och deras föräldrar själva. Kolla andra länder, det är minsann inte alla som det daltas med på det sätt som sker här i Sverige kring maten. Men det är klart, S måste vara lyhörd mot sin numer viktigaste väljargrupp.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s