Vanlig influensa mer dödlig än coronaviruset

Mitt i all hysteri kring coronaviruset, som i grund och botten handlar om att media rider på människors rädsla för att få klick, kommer en intressant artikel som påvisar att vanlig säsongsinfluensa är mer dödlig än coronaviruset.


Medan det nya coronaviruset, som började i Kina förra månaden och har spridits till minst 20 andra länder närmar sig nivåer för en epidemi, är själva infektionen och dödlighetstalen inte i närheten av ett äldre virus – nämligen vanlig influensa.


Bara i USA har minst 19 miljoner fall av influensa rapporterats den här säsongen med 10.000 influensarelaterade dödsfall enligt den senaste statistiken från US Centers for Disease Control and Prevention (CDC).


I jämförelse har Coronaviruset runt om i världen dödat 564 personer och infekterat runt 28.200.
Trots dödligheten med influensa så finns det en kännedom om säsongsinfluensa och vaccin, men runt Coronaviruset däremot råder stor osäkerhet, vilket spär på alarmismen menar läkarna.
Vi får väl se vad allt mynnar ut i, men man ska nog hålla huvudet kallt i det här läget och inte få panik av alla mörka tidningsrubriker (både media och läkemedelsbolagen tjänar pengar på folks rädsla) samt sålla bland fake news som cirkulerar på sociala medier. Tittar man på hur många som de facto har dött ger det en vink om att det kanske inte är en ny pest som ska förinta världen. Det räcker långt att använda sitt sunda förnuft och följa råden från WHO om hur man bäst undviker smittan.


https://english.alarabiya.net/en/features/2020/02/06/Influenza-deadlier-than-coronavirus-Experts.html

6 reaktioner till “Vanlig influensa mer dödlig än coronaviruset

 1. Wuhan Corona viruset dödar ca 2 % av smittade (560/28000), och vanlig influensa 0,05 % (10000/19000000), håller inte med om innehållet här, sunt förnuft som sagt. Antal smittade fördubblas snabbt också, liksom döda, även unga läkare dör som var helt friska.

  Gilla

 2. Tyvärr kommer du att få ångra detta inlägg. Det finns nog all anledning till stark oro. Jag tycker att, för din egen skull, bör radera detta inlägg o motstå motsatsen men gör det utan att skapa panik.

  Gilla

  1. Varför då? Jag indikerar bara att man ska ha i åtanke att media tjänar på människors rädsla och att man ska hålla huvudet kallt samt sålla bland inläggen om viruset. Talen från USA är från länkad artikel. Jag anser inte att det är något som bör tas bort.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s