Känner Socialdemokraterna i Ystad förtroende för partirepresentanter som inte respekterar meningsmotståndare?

Jag har länge hållit tand för tunga men nu går det inte längre. Att vi i Ystad har en representant för Socialdemokraterna som sitter i kommunfullmäktige och får fritt spelrum att spy ut sitt hat mot oliktänkande är direkt olämpligt. I insändare efter insändare har herr Toftemar det senaste året ondgjort sig över Sverigedemokraterna som är rasister och nazister samt även kritiserat Moderaterna och Liberalerna för att de har ingått ett valtekniskt samarbete med det bruna partiet. Att hans eget parti tog hjälp av SD när S styrde kommunen förra mandatperioden är tydligen irrelevant – it’s ok when we do it.


Jag har själv försökt att diskutera sakligt med karln på sociala medier, men han stämplar även mig som rasist och det går inte att föra en vettig diskussion överhuvudtaget.


Ystads Allehanda släpper alltid igenom hans insändare och idag har de nog slagit rekord i spaltmeter när de låter han spy ut sin dynga – man kan nästan undra om han har kontakter på tidningen som sympatiserar med de röda. Det ironiska är att rubriken ser ut att handla om tiggeri, men faktum är att han ägnar max två meningar till tiggeridebatten och resten till att föra ut sina aversioner mot främst Sverigedemokraterna. Han har dessutom mage att slå sig för bröstet för att han och hans partikamrater i talarstolen inte använder nedsättande epitet, men i tidningen går det tydligen utmärkt.


Jag förstår inte att han överhuvudtaget har förtroende från väljarna – en sådan person som inte kan acceptera att alla inte tycker som honom hör inte hemma i maktens boningar överhuvudtaget. Man kan ha olika åsikter om SD och självklart har man rätt att uttrycka dem i skrift, men när hatet så uppenbarligen lyser igenom blir det direkt osmakligt. Jag känner själv inget större förtroende varken för partiet i sig eller lokalgruppen, men jag anser att det är av stor vikt att man som KF-representant ska kunna prata med alla oavsett politisk färgning och respektera sina meningsmotståndare – där får Toftemar underkänt gång efter gång.


I Ystad tar man nu de första stegen mot ett tiggeriförbud genom att tiggarna måste ansöka om tillstånd, så länge det inte är privat mark som utanför ICA Kvantum till exempel – då är det upp till markägaren att avgöra. Jag tycker detta är positivt, även om jag har blandade känslor i och med att jag pratat en del med Claudia som tigger utanför ICA och Coop på Östergatan. Hon är en väldigt rar kvinna som sitter i kyla och blåst samtidigt som hon har en cancerknöl som borde behandlas – hon gör det för att försörja sina barn som är kvar i Rumänien, men det går inte att blunda för att det är organiserat tiggeri där någon annan får den största delen av hennes förtjänst. Det är många som sett hur bilar åker runt och plockar upp/släpper av tiggare på olika platser, så det är naivt att som såväl Lars Toftemar (S) som Göran Brante (V) tala om humanitet och medmänsklighet när det handlar om organiserat tiggeri som sker i hela Europa. Det är inte så att de som privatpersoner åkt hela vägen till Sverige för att tigga utanför just Din affär bara för att Sverige är ett så härligt land. Vi måste pressa Rumänien att ta hand om sina egna medborgare – det vore det mest humana!


#vigillarinteodemokratiskapolitiker
______________________________

”Efter tiggeridebatten i kommunfullmäktige 23 januari och den efterföljande insändardebatten dök ett antal tankar upp hos mig som jag vill få svar på.


Den första tanken var; vad är det som försiggår i samhället? Vad det är som får människor i allmänhet och Sverigedemokrater i synnerhet, att lägga ner så mycket tid och krut på muslimer och andra nysvenskar och inte minst på de sex-sju stackars tiggare som försöker att skaffa sig medel till sitt och sin familjs uppehälle. Har SD inga viktigare frågor att koncentrera sina ansträngningar på?
Vad är det som gör att Paul Svensson (SD) nästan går upp i falsett i fullmäktige när han försöker att misskreditera tiggarna? Vad är det för motivation som driver denna överreaktion som han och andra SD:are gång på gång uppvisar? Vad är det som driver honom så långt att han inte ens drar sig för att kalla representanter för Vänsterpartiet för kommunister. Kan orsaken vara att de till skillnad från honom, visar de empati med de svaga i samhället?


Att vi andra partier avstår från denna vulgära debattform är självklart, det är sakfrågan som gäller för oss. Det hade varit enkelt att i en sådan debatt ge Paul Svensson nedvärderande och förolämpande epitet, speciellt med tanke på SD:s 90-talsbakgrund som ett uttalat nynazistiskt parti. Men så lågt sjunker inte vi i de andra partierna.


Frågan framstår fortfarande som antropologisk. Vad är det som driver dessa rasister att så fullständigt gå upp i att göra det svårt för tiggarna? Hur kan en fråga som detta betydelselösa och obetydliga problem väcka sådant engagemang?


Man häpnar över den intensitet som rasisterna visar. Hur kan de över huvud taget se sig själv i spegeln och tycka de är empatiska människor och goda medborgare? Vad är det som får dem att tro att de är så mycket bättre än andra så att de kan sätta sig till doms över dessa? Hur kan de utan skam bete sig på det viset? Hur är man funtad om man gång på gång baktalar och går till angrepp mot människor från andra kulturer och länder.


Dessutom hur kan man demonisera 1000-åriga kulturer som många gånger är rikare än vår ”svenska”. Kulturer som tillfört så mycket historia, civilisation och filosofi till vårt samhälle? Tyvärr har jag inga svar på det, mer än att jag vill uppmana dessa mörkermän/kvinnor att ta sig en tankeställare och ompröva sina rasistiska åsikter. I annat fall borde de skämmas.


Jag vill i detta sammanhang passa på att klart och tydligt tala om var jag står, om man mot förmodan inte redan förstått det.Jag tycker att rasism är det mest vedervärdiga som finns. Att säga sig stå över andra, vare sig det är hudfärg, etnisk, religiös eller kulturell bakgrund är något av det lägsta som en människa kan göra och en doft av nazismens über/untermensch.


Låt oss en gång för alla konstatera att vi är en enda ras, obs en enda ras, nämligen Homo Sapiens (den tänkande apan/människan) och vi går på denna jord en enda gång tillsammans.
Gränser och länder är bara ”hittepå” och ett sätt för att enfaldiga personer ska kunna hävda att de har rätt till ett visst landområde, ett revirpinkande om man så säger. Att sedan koppla detta till en viss kultur är ”koko” eftersom det inte finns någon absolut kultur inom ett lands gränser. Det sker ett ständigt utbyte av kultur.


För att förstå det, kan man jämföra t.ex. kulturen på 40-talet med den rådande idag, eller varför inte jämföra Skånekulturen med Norrlandskulturen.
Förhoppningsvis så förstår då även den mest intellektuellt hämmade att den mänskliga kulturen är dynamisk och inte statisk. Att kulturen är dynamisk är enligt mig en välsignelse eftersom det berikar mitt liv på så många vis. Tyvärr verkar representanterna för Sverigedemokraterna inte tycka det samma.


Som avslutning på denna insändare undrar jag hur det står till i de liberala och kristdemokratiska partierna här i Ystad? Jag undrar hur dessa partier överhuvudtaget kan samarbeta så intimt med det uppenbart rasistiska partiet SD? För mig är det en gåta.


Men en slutsats som man kan dra av samarbetet, är att det är uppenbart att den gamla Jesuitdevisen ”ändamålet helgar medlen” gäller för dessa partiers företrädare. Att sitta vid maktens grytor är viktigare för dem än empati, moral och etik. Därför blir min innerliga förhoppning att dessa partier straffas hårt av sina väljare vid nästa val.


Avslutningsvis vill jag uppmana Paul Svensson och hans gelikar att lära sig skillnaden mellan kommunism och demokratisk socialism.


Dessutom vill jag uppmana dem att lära sig lite om sitt ursprung, folkvandringar, kulturutbyten eller i vissa fall av sina utländska fruar. Det finns gott om litteratur i ämnet.


Lars Toftemar (S)Ledamot av kommunfullmäktige, Ystad”


https://www.ystadsallehanda.se/insandare/lars-toftemar-s-varfor-denna-energi-och-intensitet-for-att-misskreditera-tiggare/

2 reaktioner till “Känner Socialdemokraterna i Ystad förtroende för partirepresentanter som inte respekterar meningsmotståndare?

 1. Jag har pratat med många tiggare och de är alltid någon som kör dem
  Och de delar på affärerna och flyttar runt för att man inte ska anmäla
  Att de är här både sex och nio månader utan tillstånd. Många har stora hus hemma
  I Rumänien.
  Sverige garanterar att med tjänar tre till sex månadslöner på en månad. Plus gratis
  Skola och kläder . Så att påstå att de vill ha ett jobb hemma är lögn.

  Frågan är varför sex personer kommer till Sverige med 10 000 euro.
  Jo för de vill ha mer. Samtidigt som Svenskarna försörjer barnen med mat
  och gratis skola. Så tjänar de pengar 4 ST vuxna från 250 till 600 kr .dag.
  Kan ge 1000 kr per dag samtidigt som de inte tjänar 2000 per månad .så
  Enkel matte förklarar fenomenet.

  Jag kommer från ett land där vissa alltid tiggt och aldrig viljat jobba.
  Och där är det nu ingen som ger pengar för ingen tycker synd om dem.
  Så då flyttar de till Sverige där vi tycker synd om dem.

  Jag gav innan alltid den summan som jag tjänat in på rea priset i affären till tiggarna,
  Men nu vet jag att de har mycket mer pengar än jag. Men de lever på andras samvete.
  Svenska människor som jobbat och blivit sjuka blir fattigare än tiggarna men finns det
  Någon som tycker synd om dem .Nej för politikerna har gjort att flyktingar garanteras
  En summa per månad men om du blir sjuk. Så finns inte den garantin. Du ska leva av dina barn
  Eller make.

  Undrar varför auto korrekt ändrar tiggare till tittare. Alltid och vissa mera ord som staten inte verkar
  Gilla.

  Gillad av 1 person

 2. Politikerna är skyldiga till all utnyttjande av statskassan och all kriminalitet
  som finns i Sverige

  De skriver och anfaller allt och alla för att flytta fokus från deras idiotiska och naiva beslut.
  Idioten kallar andra idiot för han fattar inte bättre.
  Det svenska ordspråket sopa framför egen dörr innan de dömer
  Kan de ej.
  Det är ingen idé att prata med sådana politiker de lever i förnekelse.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s