I det nya Sverige accepterar vi att barn rånas av andra barn eftersom vi hellre lägger locket på än tar tag i känsliga ämnen

En ny undersökning som polisen gjort av anmälda våldsbrott där både offer och gärningspersoner är under 15 år visar att denna typ av brott ökar lavinartat – de senaste fyra åren har barn som rånar barn ökat med 100%. Det gäller barn som utsätter andra barn för våldsbrott – våld mot huvudet, sparkar, slag, pistolhot, knivhugg, dödshot, bombhot mot skolan samt barn som bränts med tändare, rivits, släpats, kastats och låsts in av andra barn. Det yngsta barnet som misstänks för våldsbrott är bara sju år.

Materialet visar att andelen flickor under 15 år som är misstänkta för våldsbrott ökar – de agerar ofta i grupp med ett våld som blivit grövre. Det finns exempel där gänget lurat iväg en annan flicka och sparkat, slagit, spottat och hånat offret samtidigt som man filmat förnedringen för att senare lägga upp det på sociala medier.

Regionpolischef Carin Götblad häpnar över grovheten och reagerar över att inget sägs om de psykiska skadorna som finns där.
-”Det är ofta klasskamrater som utsätter varandra. Vi vuxna skulle aldrig acceptera något liknande på vår arbetsplats. Det är vanligt att barn rånas på väg till och från skolan, kallas hora och får höra att de ska få en Glock i käften. Jag tycker vi sviker barnen.”

Det är främst barnets vårdnadshavare eller skolan som anmäler. Polisen vittnar om en ökad rädsla för att anmäla hos föräldrar till utsatta barn eftersom de tror att konsekvenserna kan bli ökat hot och våld mot deras barn. Det är dock inte polisens sak att utreda brott där den misstänkte är under 15 år, utan de ärendena skickas till Socialtjänsten.

Enligt Götblad är barn som begår brott ett känsligt ämne, men något man måste tag i.

Lycka till säger jag – i Sverige har vi en tystnadskultur kring känsliga ämnen, särskilt när det förknippas med den ohållbara migrations- och integrationspolitiken som förts i decennier. Ingen i maktposition vill prata om problemen och än mindre agera – att erkänna att det är ett kulturellt betingat problem som har med den oansvariga invandringen att göra är en dödssynd i politiska kretsar, varför vi aldrig kommer att lyckas punktera den växande varbölden. Istället kommer allt fler barn och ungdomar bli utsatta samtidigt som polariseringen i samhället ökar.

Nej, det har inte alltid varit så här och vi ska inte tyst acceptera den här utvecklingen!

Det är lite som i sagan om Kejsarens nya kläder – alla vet att det inte är Kalle och Olle som överlag begår denna typ av brott, utan att det handlar om främst första eller andra generationens invandrare, men ingen vågar säga det öppet. Skillnaden från sagan är att i verkligheten får den som pekar på problemet offentligt och säger som det är inte medhåll från allmänheten, utan hängs ut som rasist och främlingsfientlig. Ty i konungariket Sverige är det locket på som gäller i alla led!

Det är bedrövligt att samhället sviker barnen på det här sättet, där såväl politiker som media har ett stort ansvar – allt för att inte spräcka fasaden och erkänna sitt misslyckande! 👎

https://www.expressen.se/nyheter/dubbelt-sa-manga-barn-ranas-av-andra-barn/

#onlyinsweden

#vågaprataomproblemen

24 reaktioner till “I det nya Sverige accepterar vi att barn rånas av andra barn eftersom vi hellre lägger locket på än tar tag i känsliga ämnen

 1. Kan inte bli annat då hela jävla etablissemanget står handfallna och låtsas att man inte vet vad detta beror på. Myndigheterna är överfyllda av feminizter, MP-muppar och PK-arslen som bara sysslar med ”viktiga” frågor som jämställdhet, miljöbluff, hittepåskatter, hittepålagar och annat meningslöst skit. Våra barn får ta smällarna för dessa oduglingars galenskaper där både politiker, media, polischefer och jurister spelar med i denna vidriga teater…

  Gillad av 3 personer

 2. Godmorgon! Det som det pekas på i artikeln ovan är maktens ”storytelling”. Vi serveras, oavsett vilken företeelse det än handlar om i dagens Sverige, maktens beskrivning av vad som sker, deras försök till historiebeskrivning. De försöker ideligen ge oss en falsk och omtolkad beskrivning av vad vi ser och hör. Genom nätet, genom t ex denna blogg kommer en alternativ historiebeskrivning upp till ytan. Så nätet har verkligen förändrat ”historia”, man skulle kunna säga att det nu finns två parallella beskrivningar av verkligheten vilket ju är mer än bra. Vi är nu inte utlämnade till maktens försök att frisera vad som sker utan vi kan, t ex i denna ruta just här, ge vår bild av vad som sker. Vi vet det ju, vi går ju på gatorna, vi står i affärerna, vi hämtar barn på dagis, vi försöker få tid hos tandläkaren. Då konfronteras vi med den makten vill dölja, men inte kan längre pga nätet, nämligen de oerhört negativa konsekvenserna av importen av en stor mängd människor med en totalt annorlunda sätt att förstå världen, religion, ett helt annorlunda sätt att tolka lojalitet, humanitet osv osv.
  Men vi ser då också hur även makten har tillgång till nätet och där självklart försöker få igenom sin storytelling. Detta att vi här på denna ”blogg” genom Pipers försorg får möjlighet att föra fram vår historia, vår bild av vad som händer är mer än livsviktigt. Vi blir till när vår sanning delas av andra skribenter, vi får möjlighet att själva reflektera när vi får motbilder till det vi överöses med i pappersmedia, TV, Sveriges Radio osv.

  Gillad av 3 personer

   1. Vad gör vi med den konsensusen? Det är ett steg men nästa steg,ifall det nu är befogat med ett nästa steg?

    Gilla

 3. Ja, det är vad vi strävar efter! Konsensus om vad som sker, konsensus om att vi vill något bra tillsammans. Men för att nå dit måste vi ha en gemensam uppfattning om vad som sker, det kan vi få via nätet och genom att tänka själva. Allt skrivande på nätet, alla vittnesskildringar som genom skrivandet har påtvingats makten har gett effekt, det syns tydligt. Se bara på vad som skrivs i papperstidningar och ibland sägs på TV och i SR, det är svårt för dem att säga att det är en majbrasa när 40 bilar brinner. Allt mer av verklighetsbeskrivningar finns, en och annan PK-människa kliver av (dem kan vi inte lita på fortsättningsvis tror jag). Men våldtäkterna, dem lyckas de hålla undan än så länge, de göms undan. Men det är en daglig kamp, som dock måste föras därför att vi lever i en demokrati och en demokrati kräver att varje svensk gör det de kan. Skadan är skedd men vi kan åtminstone få en samhörighetskänsla och kanske en bättre känsla mellan oss svenskar som inte är muslimer. Givetvis gäller detta även andra människor som kommit till Sverige. Vattendelaren går mellan dem som anser att koranen står över svensk lag (vilket en troende muslim anser) och dem som anser att vårt sätt att organisera vårt samhälle är något bra och något vi vill behålla. Men, som sagt, det krävs ett idogt arbete och ett medvetandegörande, ett genomskådande av vad som sker.

  Gillad av 3 personer

 4. De som rånar (gissa vilka de är), tror jag är helt oreflekterade, ”jamen så här brukar vi göra, så här gör man, vafan mannen det är ju bra stålar” osv. Vad är det för öknamn de har på svenne (Även ni kvinnor är svennar kanske? Inte värda ett eget epitet? Skulle vara hora då….) Och den tålmodige svensken upprörs och hänvisar till respekt för lagar, sedvänjor och moral.

  Gillad av 3 personer

 5. Glömde tillägga att det är på detta sätt maktens ”integration” sköts, i rånen, när de får gå före i olika köer i samhället, när det inte får ens samma krav på sig som våra barn, när de ständigt förlåts, ursäktas, görs undantag för osv. DET mina vänner det är Morgans uppfattning om hur integrationen ska skötas och vilka som ska sköta den. Själv är han upptagen med annat och helt ointresserad av sånt tråkigt. Han har nämligen gett ett trohetslöfte, inte bara till imamer, utan till dem som utlovar en bättre, ljusare värld, en värld utan gränser, en värld där vi alla är lika (nåja vissa är mer lika än andra), en värld där allt kommer bli bra. Där svävar Morgan omkring och sneglar emellanåt på både bankkonto och pensionspoängen. Han har märken i kavajen på ryggsidan efter alla ryggdunkningar och uppmuntrande klappar.

  Gillad av 3 personer

  1. Vi ska såklart ta ansvar för våra liv, för vår demokrati, för Sverige, för vårt sätt att leva. Det är ett ansvar varje medborgare har i en rättsstat. Annats kommer något mycket, mycket värre, var så säker….du är inte längre skyddad av den goda staten, Tage Erlander, Astrid Lindgren och kanelbullarna kan förbjudas strax…..

   Gilla

 6. Man kan spekulera i hur de maktens idoler tänker när de påtvingas sådan här oaptitlig information, kanske ungefär så här; ”på väg mot världens lyckorike måsta man acceptera lite knäckta ägg”, ”ja, så länge vi kan dämpa upprördheten kanske vi kan komma fram till gränslöshetens paradis” eller kanske så här; ”de odugliga brödätarna förtjänar allt ont de kan få” så vi andra kan nå Satans paradis?

  Gillad av 1 person

 7. Fan såna grejer är ju farliga nån kan ju bli skadad. Ja visste inte om det måste jag ärligt säga. Hopas barnen inte är för ledsna. Jag tror att skolan fixar det här, de kommer ha samtal med allihop och reda ut det så att alla kan bli vänner och skaka hand.

  Gilla

 8. Med ett sådant djävla kräk som Carin Götblad som i samma mening benämner förövarna som också offer så förstår man mer än väl hur det kan få lov att fortsätta.Lås in kärringen tillsammans med förövarna,hon är vidrigare än den vidrigaste.Vilket känslokallt äckel den där Götblad.Rättsväsendet är fullt att dessa agendasättande och tongivande dårar.Ställ dem mot en vägg!

  Gilla

  1. Kan du tänka dig vika en plats åt den livsfarliga och djupt omoraliska kräklan Eliasson? Han är chef för MSB, tidigare bl a ofattbart vidrig rikspolischef. Det var han som ömkade mördaren, ”tänk så svårt han måste haft det under uppväxten”. Jag har personlig erfarenhet och kunskap om den mannen. Du, om du viker en plats, den behöver inte vara så stor…..tack på förhand.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s