Varför hatar svenskar oss?

Igår blev jag kontaktad av en person som kommit till Sverige som flykting och som undrade varför jag kritiserar invandringen när jag själv är invandrare. Nu är jag visserligen andra generationens invandrare, men jag förstår hans poäng och vi hade en intressant diskussion som satte fokus på den växande polariseringen som vi ser såväl i samhället som i sociala medier där främlingsfientligheten ökar dagligen samt slår även mot de som bara vill göra rätt för sig. Många upplever att jag genom mina texter bidrager till att piska upp stämningen, men jag skriver bara om verkligheten och att vara tyst hjälper inte heller.


Vi kunde enas om att det är politikerna som genom sin oansvariga och orättvisa politik skapat stora klyftor, vilket framkallat såväl motsättningar som hat. Problemet är bara att det drabbar alla invandrare över hela linjen – även de som bara vill skapa sig ett nytt liv genom att jobba och hålla sig på rätt sida om lagen. Bråkmakarna förstör för sina skötsamma landsmän som är trötta på att förklara att de inte är kriminella och våldtäktsmän bara för att en liten klick sticker ut.
Ett annat problem är att det finns mycket hat mellan olika invandrargrupper som spär på problemen ytterligare. Men det pratar vi inte så mycket om i Sverige utan det är främst rasism och hat mellan svenskar och invandrare överlag som belyses.


Man hade kunnat tycka att de som skapat smältdegeln, vilken inte fallit särskilt väl ut, skulle ta sitt förbannade ansvar – dels har man splittrat en hel nation och brutit ned välfärden samt dels har man tagit hit en stor mängd människor som man inte kan hjälpa på det sätt som krävs för att få ett fungerande samhälle – men icke. De sitter på sina höga hästar och pratar om solidaritet, gemenskap och hur alla ska få det bra, man orerar om hur den grova kriminaliteten som terroriserar landet ska krossas – men inget får man gjort och anarkin verkar vara här för att stanna, människor förblir i utanförskap samtidigt som människors otrygghet ligger som en våt filt över landet.


När den sista droppen rinner över blir det inte roligt och våra styrande borde ta sig en funderare på om det är värt det. Sverige är inte längre ett land att vara stolt över och de som slår sig för bröstet över vår förträfflighet som humanitär stormakt borde skaffa glasögon eftersom ingen vinner på detta i längden – det enda vi gör är att skapa kaos!


#vigillarintefegapolitiker

13 reaktioner till “Varför hatar svenskar oss?

 1. Inte tusan går det att sluta tänka själv. Islam går naturligtvis inte att förena med demokrati. Systemen i Sverige är naturligtvis inte anpassade för allt det djävliga som drivs fram, främst massimporten av människor. Förvånande hur lite folk tänker själva, förvånande att de inte litar på det de ser och hör och att deras eget förnuft ska vägleda dem. Det är många år sedan yngste sonen kom hem och klagade över att han och hans vita klasskamrater blev mobbade, hånade, trakasserade i skolan, på väg till skolan och på väg hem från skolan. Han gick då på högstadiet. Tänk själva, massimporten är ju inte en naturhändelse, ungefär som långvarigt häftigt regn, det är resultatet av aktiva handlingar. Rätt många ville och vill ha fortsatt hög import. Fundera på syftet. När sedan de importerade ideligen för höra att svenskarna är rasister, att de missgynnas av samhället, när deras brottsliga handlingar behandlas överseende, klart de fattar galoppen! Det är bara att köra på, det svenska samhället är ju för tusan vidöppet, bara att ta för sig, av bidragssystem, av svenska flickor (nåja, det står rätt ofta att de våldtar även 80-åringar numer) osv osv, ni vet, ni bor ju i Sverige. Rasister? Herregud, jag får inte ens gå på trottoaren på ett sätt som vi svenskar alltid har gjort, jag motas bort av gäng som går rakt fram. Om jag inte viker undan får jag blickar, kommentarer, om jag försöker gå rakt fram blir jag knuffad och kallad gris. Vem är rasist?

  Gilla

 2. En sund misstro mot muslimer eftersom det är omöjligt att utifrån veta vilka som är villiga att anpassa sig och vilka som vill fortsätta leva efter sitt gamla mönster är nog bra. Sedan måste man skilja på övrig invandring också om dom kommit med avsikt att själva bidra till sin försörjning eller inte har för avsikt att ens försöka leva på eget arbete.

  Gilla

 3. Javisst. Det går självklart inte att uttala sig generellt om invandrare. Vattendelaren är islam, den tron. Man måste begripa kraften i den. Den har svaret på livets alla frågor, hur man ska tänka, hur man ska agera, den har om man vill säga det på ett aktuellt svenskt sätt, islam har en ”annan värdegrund”. Ovanpå det klanen som innebär en ovillkorlig lojalitet mot just klanen och inte mot svenska samhället. Demokrati är en överenskommelse mellan folk och styrande om hur vi ska organisera samhället, vem som ska maktmonopol osv osv. Detta skiter islam fullständigt i, det finns inte ett land där det gått att integrera islam. Se ut över Europa, världen, kolla vad islam ställer till med. Det skulle vara mindre jävligt om inte så många i Sverige prioriterade islam i stället för svenskarna. Det är inte fråga om integration överhuvud taget. Vad är syftet med att delta i denna människoimport??

  Gilla

 4. Tja, inte så svårt att hata invandrare faktiskt. Blev i kväll olagligt bötfälld för felparkering i Göteborg. Påminnde mannen som såg ut, o talade som en med utländskt påbrå, om detta, men, nej, 600 Kr i böter skall du få, sade han o log. Jag blev arg förstås men tog emot lappen. En timme senare knackar polisen på. Jag hade uppträtt hotfullt?!
  Eventuella påföljder skulle minsann komma. Men, va fan?!
  Är inte rasist, men tror tamefan jag skall bli det!

  Gilla

  1. Ja nu när dom blattarna blivit så många så börjar dom ta sig i ton på riktigt. Vart med om massvis med gånger invandrare jävlats helt i onödan och hånflinar. Är det några som är rasister så är det araber och afrikaner. Många av dem hatar oss innerligt. Vänta tills dom är 50% av befolkningen. Då blir det arbetsläger för Svensken.

   Gilla

 5. Wow, pannan du har, hade varit perfekt i fotbollens värld. Zinedine Zidane hade erbjudit dig så sjukt mycket för att spela som forward i damlaget i Real Madrid.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s