Att köra över regeringen har för vissa blivit en sport

Idag proklamerade Moderaternas partiledare Ulf Kristersson att man vill skärpa reglerna för arbetskraftsinvandring. Bland annat vill partiet höja gränsen vad gäller krav på lönenivå, införa ett försörjningskrav för att anhöriga ska få komma hit och överväga om att införa ett krav på att betala in sociala avgifter i förväg för att minska riskerna för fusk. Som det ser ut i dag kan en arbetstagare komma till Sverige för ett deltidsjobb med en månadslön på 13.000 kronor och ta med sig familjemedlemmar utan försörjning.

Enligt M finns det en majoritet i riksdagen för att få igenom åtminstone vissa av deras förslag, varför man planerar att köra över regeringen genom att försöka samla en majoritet. Såväl Vänsterpartiets Christina Höj Larsen som SD:s Paula Bieler välkomnar Moderaternas förslag och är positiva till att komma överens med partiet. KD har tidigare sagt att man vill göra en översyn i frågan.

Jag gillar verkligen att partierna kan samarbeta över blockgränserna på det här sättet – det är så det ska vara. Samtidigt bekänner de kandidater som vill ta över i Vänsterpartiet färg, då samtliga har slagit fast att man inte tänker förhandla med M och KD så länge de samarbetar med SD, men hur har de då tänkt att få igenom sin politik? De måste ha med SD för att få majoritet. 🤷‍♀️

Att köra över regeringen verkar ha blivit en sport, vilket föranleder frågan vad de överhuvudtaget fyller för syfte? För allas bästa hade en sorti varit det mest logiska, dock lider såväl regeringen som dess stödpartier brist på sunt förnuft så farsen lär fortgå ännu ett slag.

Bra att Moderaterna är så ettriga numera och driver på åt rätt håll, men man kan inte undgå att tänka på hur mycket elände vi hade sluppit om Anna Kinberg Batra fått fria tyglar att gå SD till mötes när det var på tapeten 2017, istället slog partistyrelsen bakut och kickade ut en obekväm röst som försökte lämna Reinfeldts skugga.

Det återstår att se var denna nya strategi för Moderaterna och om de kan fullfölja det de lovar, utan att det blir nya tomma löften som vi har dränkts i från samtliga partier de senaste åren!

#canyouwalkthewalkorjusttalkthetalk

https://www.expressen.se/nyheter/sa-vill-m-skarpa-reglerna-for-arbetskraftsinvandring/

17 reaktioner till “Att köra över regeringen har för vissa blivit en sport

 1. Tja, bra tankar. Allt som kan mota allt skit som väller in över Sveriges gränser (ut väller våra ägodelar) är ju bra. Centern fortsätter försöka smyga, de vill påverka med en agenda i det dolda, utåt mot väljarna flinar de upp sig och vill något annat. De vill inte ta risken att straffas av väljarna i valet som kommer. Det är inte många år sedan stolta centerpartister marscherade i folkdräkter och med fladdrande svenska fanor. Är det koranen i högernäven som gäller nu vid marscherna? Och nån duk om skallen? Kan ingen bara ta och försöka få bort galningarna i MP? De är ju absolut världsfrånvända och vill svenska folket allt ont. De säger officiellt att de värnar miljön, de flesta av deras bidrag till politiken för skada för miljön, detta finns det t ex utredningar från riksrevisionen kring. Ta plastpåseskatten, en ren symbolhandling, syftet är dock att dra in stålar till regeringen, de har akut brist på pengar. Visst vet ni alla att en tygkasse måste användas 20.000 ggr (säkerställd info från danska konsumentverket) för att uppväga en (1) plastkasse, sett utifrån den miljöbelastning de orsakar under respektive livscykel? MP, det enda naturliga med dem är att de som personer utan tvivel är en framavlad naturprodukt, något som inte borde ha skett. Flygskam först och nu påssjuka. Jösses! Ivrigt arbetar de för höghastighetsjärnväg när all vetenskap skriker stopp, stopp!!!

  Gillad av 2 personer

  1. En tygkasse kväver inte små ekorrar och andra smådjur i naturen.Bra att bli av med plastskit i haven också.Det går alldeles utmärkt med papperskassar och papperspåsar.Testa gärna!

   Gilla

   1. Jag har förstått det men det hjälper inte en kvävd ekorre.Varför hålla kvar en princip om den är dålig?

    Gilla

 2. Om det inte ska betecknas som sport kan det vara ett tecken på att demokratin börjat fungera. Nu tar man till sig av budskapet utan att ta hänsyn först till vem som kom med det , tidigare var inget bra om det kom från ett visst håll. Efter en tid lades förslagen fram på nytt endast nödtorftigt maskerat som kommet från rätt sida. Kan exemplifiera mig med att lokalt här i Dalarna lades ett förslag fram om att visa fullmäktigesammanträden på nätet av en inkupppad NMR medlem som röstades ner med motiveringen att dom skulle minsann aldrig bifalla en motion av en nasist. Nu finns ett beslut om samma sak några år senare.

  Gilla

 3. Hur en ekorre skulle bli mindre kvävd om plastpåsen kostar 7 spänn eller om den kostar 2.50 framgår inte.
  Dessutom är detta ett ickeproblem eftersom det är synnerligen ovanligt att ekorrar skulle idka nära samröre med plastpåsar. Sanningen är att ekorrar generellt visar noll intresse för just plastpåsar.
  Det är förstås precis så som Jenny skriver, det är principen.
  En skatt på plastpåsar innebär bara ett ökande skattetryck, detta har inget som helst med miljö eller klimat att göra.

  Gillad av 1 person

  1. Vad bra att det är en princip,då förväntar jag mig att du köper en plastpåse-av princip.Skatten är nog inte öronmärkt för något speciellt område utan kan nog stötta vården.Målet är förstås att få ner plastanvändningen och egentligen borde skatten tas ut på plastråvaran så att all plast minskade.Har du källhänvisning på ditt påstående om ekorrar? Du fattar väl att det bara var ett exempel.Helge.

   Gilla

 4. Jag ser att det saknas sakkunskap kring detta med plastkassar, senast häromdagen en initierad artikel i SVD från fackman kring miljöbelastning, recirkulation osv osv. Visste ni att förutsättningen för att Värtaverket som värmer stockholmarna ska fungera är att det tillsätts en viss mängd plast för att få fyr på grejorna. Lätt art tycka men svårare att resonera utifrån fakta. Ekorrar som kväs, du måste skoja. Be MO fixa så plastpåsar blir dyra i Asien t ex, eller varför inte runt Medelhavet. De kan med fördel ordna recirkulation också. Men det är så att regeringen har slut på stålar. Finns inte till äldrevård, tandvård, bostäder till unga, till pensioner, till domstolar, till tullen, till försvaret, till tamejtusan allt vi betalar skatt för att få i utbyte. Har ni sett hålen i vägarna runtom i Sverige? Vart tar era skattekronor vägen tror ni? Har ni kollat hur många miljarder SIDA går att först ta sin del av och sedan skänka bort? Vissa år har de tom problem att göra slut på pengarna.
  Plastpåsar, jo-jo, blir vi av med dem så blir allt nog bra. Då kan vi sova lugnt om nätterna och vintern kommer tillbaks redan i slutet av februari. Gladast blir nog 🐿

  Gillad av 1 person

  1. Plastpåseskatten kanske bidrar till bättre vägunderhåll,bättre vård osv.På sikt kanske folk övergår till papper.Det är valfritt och skatten är bara ett medel att styra mot en miljövänligare värld.Självklart är det starka krafter som vill fortsätta att skita ner miljön för det är ju någon annan som får betala med sin hälsa.Det skall kosta att skita ner!

   Gilla

 5. Det är inte Svenska folkets påsar som är i havet men det är vi som ska
  Straffas för andra länder gör det.

  Att arbetskraftsinvandringen måste stoppas för alla som kommer
  hit importerar flera anhöriga
  Och det finns inga gränser hur mycket kriminalitet det ger.
  Folk köper låtsas arbetsintyg.. Företagare tar 200-300000per person,
  sen så får de bidrag och gratis
  Arbetskraft. Nya varje år ingen gräns på hur många landsmän de tar in,
  sen alla nystartsbidrag och rot och Rut. Som betalar 100 procent
  av arbets kostnaderna.ingen kontroll, vi skattebetalare betalar företagens
  anställda och miljarder till kriminella företagare som flyr landet med skattepengar.

  Svart arbetskraft är nu istället skattefinanserad. Rut och rot bedrägeri.

  Gillad av 1 person

 6. Till och med hedliga Svenska företagare bryter nu på reglerna för
  Att kunna konkurrera.
  Ett företag har gjort ett arbete för 25000 kr hos en kund , de skriver 50 000.
  Alltså betalar Skatteverket ut 25 000.
  Men om du tänker sen att de skickar en räkning på 25 000 till Skatteverket
  . Utan utfört arbete .

  Så får de 12 500 kr bara genom att skicka en bekräftelse till Skatteverket
  Alltså kan kriminella skriva låtsas fakturor och Skatteverket skickar dem pengar utan
  Att kontrollera att arbetet gjorts.

  Ju mer man ser och hör så inser man att hela de Svenska samhället är korrupt och
  Att politikerna har noll koll, för det är myndigheterna som försörjer kriminella
  Och göder kriminaliteten.

  Gillad av 1 person

  1. Luftfakturor är vanligt inom storfinansen,när Ford köpte Volvo Pv drog man av samma kostnad två gånger och på så vis undandrog man sverige skatter.När Eon köpte Sydkraft slutade helt plötsligt den svenska delen att gå med vinst.Skattemyndigheten kan ta sig i arslet för de kommer aldrig att vinna ens solklara fall som tex Volvo/Ford.Ford vann i alla instanser.

   Gilla

 7. Köp en kassa i EKObomull så för du hoppas den håller 20 eller om det var 40 000 ggr för att komma ner i pp miljöpåverkan. Det är bara ännu mer symbolpolitik i miljöns namn som alla andra avgifter för att folk inte ska fatta att dom behöver kapital till annat.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s