Baksidan av öppna hjärtan-politiken vill ingen kännas vid

Vänsterpartiet, regeringen samt dess stödpartier L och C har en sak gemensamt – de vill fortsätta med öppna hjärtan-politiken samt öppna gränser eftersom de fortfarande inbillar sig själva att Sverige gör en humanitär insats genom att understödja människosmugglare som tjänar storkovan medan människor dör på vägen mot Europa, där gräset inte är grönare som många har fått för sig.
Migrantlägren i Grekland är en humanitär katastrof och jag har i flera inlägg belyst hur grekerna fått nog av att ta hand om alla migranter som försöker ta sig in i Europa, medan övriga EU-länder inte kan enas om en gemensam åtstramad migrationspolitik. Förra veckan demonstrerade tusentals greker på öarna mot migrationspolitiken och man vill se ett asylstopp.


Idag gjorde migranterna själva gemensam sak när cirka 2.000 män och kvinnor från det överfulla lägret i Moria demonstrerade på den grekiska ön Lesbos. Polisen sköt tårgas mot demonstranterna som skanderade om ”frihet”. Demonstranterna gick sju kilometer mot hamnen i staden Mytilene, men blockerades av polisen utanför staden.


Över 40.000 asylsökande befinner sig för närvarande i de överfulla lägren på fem öar – läger som bara har kapacitet för 6.200 personer. Långa väntetider för asylbeslut, elbrist, bostadsbrist, otillräcklig vård, våld och upplopp samt för få toaletter och duschar är bara några saker som är undermåliga för migranterna i lägren.


Den nytillträdda grekiska migrationsministern Notis Mitarachi, har infört nya regler som innebär att migranter som fått avslag på sin asylansökan för att de saknar skyddsskäl varje vecka avvisas och skyndsamt skickas tillbaka till Turkiet. Man hoppas att detta ska sända rätt budskap till människosmugglarna. Som jag tidigare skrivit om kommer man även sätta upp barriärer ute i vattnet för att hindra nya migrantbåtar att ta sig i land.


Men varför skulle människosmugglarna bry sig om detta? Så länge naiva länder i Europa – likt Sverige, Tyskland och Frankrike – fortsätter att locka till sig migranter med bidrag, förmåner, bostäder, PUT och generös anhöriginvandring så lär desperata människor som flyr från fattiga förhållanden fortsätta att söka lyckan i Europa. Först den dagen Europa bestämmer sig för att stänga hamnarna och gränserna samt alla EU-länder ger nobben åt illegala migranter lär budskapet gå fram. Tills dess lär strömmarna fortsätta och den inhumana situationen i lägren likaså.

Att lägga krut på att hjälpa människor på plats i deras hemländer måste bli nästa kapitel i historien om vi ska få rätsida på problemen – så här kan det inte fortsätta!


#börjatänkmedhuvudetframförhjärtat


https://www.arabnews.com/node/1622326/world

27 reaktioner till “Baksidan av öppna hjärtan-politiken vill ingen kännas vid

 1. Helt rätt som du skriver i slutet! Man måste ta bort moroten som lockar hit lycksökarna, så slutar dom komma. Riktiga flyktingar som flyr från krig och förföljelse, dom flyr för livet och inte för hur mycket bidrag man kan få. Oftast är det också dom som lyckas integrera sig i samhället, då allt utan krig är bättre.

  Gillad av 2 personer

 2. Varför anstränger sig varken FN, EU eller dess medlemsländer mer åt att stoppa krigen och oroligheterna i de länder folket flyr ifrån? Ingen ska behöva fly. Folk ska kunna stanna kvar och stå upp för sitt land. Var finns medlarna? Alla som har flytt och är på flykt kommer att behöva återvända även efter naturkatastrofer för att bygga upp sina länder. Inte bygga upp egna samhällen i de länder de flyr till. Det
  är ohållbart!

  Gillad av 1 person

  1. Bra skrivet Ingrid m fl! Återigen, att det dykt upp 1,5 miljoner främst muslimer inom Sveriges gränser på ca 10 år ingen naturlag utan följden av medvetna och aktiva handlingar främst. Vad är det för drivkrafter bakom? Det som gör samtalen kring människoimport så svår är att en del är krigsflyktingar, att de goda då oavsett sitt verkliga syfte kan skrika ut att och peka på hur goda och humanitära de är med hjälp av media, regering, politiska partier. Men varför ska Sverige nedlåta sig till att vara det land som mest av alla med människoimporten bidrar till att ingen förändring sker i dessa länder??? Självklart utnyttjas vi av FN, EU, de krigförande länderna, smugglingskedjor, mer än ohederliga politiker osv osv, ni vet. Svensken är van vid en förhållandevis god stat, säger den lyd så lyder vi för vi tror den om gott. Den goda staten har tagits över av folk med olika agendor, oftast illasinnade. Drivkrafter bakom importen? Det finns nog många, alltifrån globalismen, till div inhemska drivkrafter på lokal nivå och så lydiga idioter, de finns alltid. Vad är globalism annat än kapitalism som drivits för långt, bortom kontroll så att vi som nationer, svenskar, olika individer helst inte ska finnas, vi ska vara ”mångkulturella”. I EU-parlamentet för några dagar sedan beordrades delegaterna plocka bort alla nationsflaggor. EU-gick från att vara länder som samtalade med varandra till att bli en överstatlig koloss vars mål är utsuddade nationsgränser och full kontroll över pengarna i länderna. Ni tror mig inte kanske, men dessa mål finns på papper. Så, Sverige, Sverige, denna moraliska stormakt med tålmodiga invånare som precis börjat fråga sig, ”men hur gick det här till, det var inget parti som gick ut med det här inför valet”. Invånare som inser att de blivit lurade och att lurendrejeriet pågår för fullt. Sverige måste inte ta emot muslimer m fl, inte en enda en. Genomför en folkräkning, vore kul att se siffrorna om de nu publicerades. Jag är pessimist, vilken kraft ska ändra på detta? Gud? När tom kyrkan står på muslimernas sida, ”göm en flykting eller två”. Nä ni, detta är absolut förskräckligt och har förändrat Sverige i grunden. Få se hur länge ”Den blomstertid” och Idas sommarvisa får sjungas på skolavslutningarna, avslutningarna får ju inte längre hållas i kyrkor t ex, ”de” kan ju ta illa upp. GE MIG HOPP!

   Gilla

 3. Ryssarna tar inte emot flyktingar men gör fler till flyktingar i Syrien.
  Likaså regimen i Syrien.
  Tror detta är ett nytt sorts krig där flyktingar används istället för soldater.
  Vi ser i Sverige att flyktingarnas rättigheter går före Svenskarnas, lika så
  Tyskland , Frankrike folket blir blåsta på sina rättigheter och flyktingarna lever lyx.
  Vilket gör att de hämtar ännu fler anhöriga och därför kommer det inte minska förrän
  Flyktingarna utvisas direkt vid gränsen.
  Detta nya krigföringen som passar muslimernas plan perfekt, de tar över Europa utan
  Att politikerna ”ser det komma” och kommer tvinga Svenskarna att konvertera till Islam.
  Hur naiva och lågutbildade politiker finns det inom EU. Och FN. Det verkar inte finnas
  Några krav alls för att platsa som politiker mer än galenskap.

  Gillad av 1 person

  1. Ryssarna har tagit emot mer än en miljon flyktingar från Ukraina (alltså riktiga flyktingar och inte sådana som åker hem på ‘semester’ samma dag som de får PUT).

   Vad gäller ryssarnas roll i Syrienkonflikten så är det ett alltför långt ämne för att dissikera här, men kan konstatera att ryssarna är i Syrien på inbjudan av regeringen, till skillnad från USA, Israel, Frankrike, UK m fl som vi kan ‘tacka’ för flyktingtsunamin från IS och Al Quida.

   Gilla

 4. Eländet stavas Soros,George Soros.Varför? Han måste veta något som vi inte vet.Vad är det för kunskap som delges deltagarna på Bilderbergs möten?

  Gillad av 1 person

  1. När ett land blir på dekis som Sverige med en fallande valuta blir tillgångar som företag och fastigheter billigare att köpa upp. Det går även att tjäna stora belopp på spekulation i en fallande valuta, något som Soros är en mästare på. I Sverige har vi bittra minnen av Soros härjningar på 90-talet.

   Gillad av 1 person

   1. Visst är det så, ”money makes the world go around” som det sjöngs i Cabaret. Sverige är bankomat åt FN. SIDA pytsar ut 60-70 miljarder/ år till osannolika projekt, t ex DIREKT in i statskassan till olika länder, t ex Tanzania sedan många, många decennier. Hur många tusen i Sverige lever gott på att dela ut vår skattepengar? Resor businessklass, traktamenten, välkomnande i de länderna som anstår en liten hövding, ”välkommen, välkommen, vad önskas denna gång”? Lägg ner SIDA och låt personalen ta jobb i äldrevården och sjukvården, på dagis osv. Tas pengarna bort så försvinner agnet, såklart. Överallt. Ursäkta språket, men vafan, måste man ge flerbarnstillägg till de ekonomiska flyktingarna omedelbart när de korsat gränsen? Vad är det för signal? Varför fattas det juridiska beslut som sedan inte verkställs, om utvisning t ex? Vad är det för signal? Varför döms det i domstolar med två olika måttstockar. Om en s k immigrant våldtar och mördar och sedan inte utvisas pga humanitära skäl, vad är det för signal? Är det inte offret som genom rättsskipningen ska få någon form av rättvisa? Det tas väl inte hänsyn till oss svenskar som även om vi skulle ha humanitära skäl inom vårt rike, i Sverige? Ska det tas extra hänsyn bara för att någon påstår sig bli förföljd i hemlandet? Vem kollar sanningshalten i deras påståenden? Jamen det visste de väl innan brottet begicks, att så får man inte göra?? Eller också är det en allmänt känd sanning hos dem att i Sverige går det mesta an och man blir förlåten genom att blott blåneka och ljuga. Men, o fasa, om du försöker komma undan med bilersättning till jobbet, då jagas du obarmhärtig var på jorden du än befinner dig. Det är skillnad på folk och folk. Kan vi lita på vårt rättssystem? Domstolsverket får ju inte ens tillräckligt med pengar för sin verksamhet. Ja djävlar, vad är det fråga om???

    Gillad av 1 person

  2. Jag tror att den flitiga bankmaffian har snärjt politiker och journalister med barn-sexhandel, honungsfällor, ”lawfare”, hotat med ”kulor som ska komma inifrån”, drevat bort (som med Juholt). När inget annat har fungerat mot ex. en intellektuell patriot som exponerade vilseledningen, har suttit vakt, så har de mördat (som med Olof Palme). https://svenanerpalmemordet.blogspot.com/2013/03/na-na-vi-har-san-uppbackning-sa-ni.html

   Hederliga journalister och medborgarjournalister drevar de och snärjer de, på samma vis, om de inte är lojala och lyder makten. Assange är väl ett tydligt exempel. Han avslöjade krigsförbrytelse och korruption. De ordnade en honungsfälla och falska vittnen mot honom för att få honom till rättegång och utlämning till USA. Det är inget brott att ha sex… än… …men sitter krigsförbrytare och korrumperade, som har begått brottsliga gärningar, bakom galler? -Nej. Det är den hederlige hjälten som utsattes för honungsfälla, lawfare, tortyr och har drevats i fulmedia.
   https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2019/11/02/du-maste-pa-nagot-vis-saga-att-julian-assange-ar-en-manniska-for-helvete-att-hans-liv-har-ett-varde/

   Assange kan ha haft tur i oturen, beroende på hur man ser det. Andra har fått ”plötslig hjärtinfarkt” likt Udo Ulfkotte och Bechir Rabani.
   https://jmm.nu/journalister-kopta-av-cia/
   2019/01/27/konspirationsteori-till-polisen-varfor-sopar-de-igen-sparen-av-bechir-rabani-pa-propagandaorganet-wikipedia/

   Vad gör den hemliga klubben av psykopatisk bankmaffia, psykopatiska mediemoguler och psykopatiska politiker på sina möten? Lätt att förstå. De diskuterar hur de på bästa sätt ska rektalpenetrera folket 90%-99%.

   https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2015/03/03/den-oforsmutsade-sanningen-george-carlin-den-amerikanska-drommen/

   https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2017/10/29/dokument-bakom-kulisserna-vilka-svenska-politiker-i-eu-gillas-av-monopolkapitalisten-george-soros/

   Vad gör folket 90%-99%? De betraktar psykopaternas EU-positiva version lojt varje kväll. När valdagen kommer så går de och röstar in några EU-positiva psykopater.

   ”Ett folk som väljer korrupta politiker, bedragare, tjuvar och förrädare är inte offer … men medbrottslingar”
   / George Orwell Källa: https://www.goodreads.com/quotes/1402817-a-people-that-elect-corrupt-politicians-imposters-thieves-and-traitors

   Gilla

   1. Jag tror du är på rätt spår, även om jag aldrig skulle betrakta Palme som en patriot.

    Det kostar mindre att stryka medhårs och är i slutändan betydligt lönsammare för de involverade.

    Gilla

   2. Allt är relativt. Relativt Löfven och Reinfeldt är Olof Palme en mycket stor patriot. Visserligen tillät Palme invandring i Sverige, men då hade vi 2% arbetslöshet, kulturen var likartad och företagen skrek efter utländsk arbetskraft. Chilenarna var dessutom allra oftast riktiga och ibland torterade flyktingar från en mycket brutal diktatur.

    Jodå. Visst är det lönsamt för psykopatiska mutkolvar, men det är inte sådan lort som Sveriges folk behöver i ledningen av landet.

    Gilla

  1. Tack för det! Det jag söker med mina inlägg är sådana som ni som ser och förstår att något är fundamentalt fel, men, som precis som jag, har svårt att ”fånga” det hela och sätta ord på det. Men om många bidrar med sina tankar, med sånt de ser och hör, ja då klarnar väl bilden. Personligen har jag behov att inte känna mig ensam i det här eländet. Jag tror att detta att om man fångar skeendet i ord så ger det förstås förståelse för ”processen”, men, kanske lika viktigt, det lindrar smärtan och plågan i vardagen, det blir lite lättare att andas, det är ett av värdena med detta att vi deltar här. 👋

   Gillad av 1 person

 5. Är tyvärr inte alls övertygad om att hjälp i hemlandet kommer att göra speciellt stor skillnad. Med mer än 70 års erfarenhet som vi nu har av hjälp till Afrika kan man väl konstatera att det har gått…sådär. Det väller in mer folk från den kontinenten än någonsin.

  Dessutom är lycksökarna med siktet inställt på Sverige sällan intresserade av att arbete, varken i hemlandet eller i Sverige. Och varför skulle de det när svenskarna så frikostigt ställer upp och jobbar åt dem istället?

  Man kanske skulle börja i annan ände, Svenska staten har ju förkärlek för att delta i samhällsomstörtande verksamhet både här och där som inte sällan leder till flyktingströmmar.

  T ex när man idogt finansierade marxistiska terrorister i Sydafrika (ANC) eller ivrigt deltog i NATOs bombkrig i Libyen som direkt krigförande genom att använda JAS Gripen för målsökningsuppdrag, och därigenom effektivt eliminerade Afrikas barriär mot Europa.

  Man kan även undra vad tusan svenska soldater fortfarande har att göra i Irak som nyligen förklarade alla utländska trupper icke önskvärda. Listan kan göras lång på alla tvivelaktigheter som svenska staten trasslar in sig i så att Peter Hultqvist får rundvandra i Pentagon och åka hangarfartyg i San Diego.

  Och det är nog där någonstans som pudelns kärna ligger. Varför ska man som politker tjäna svenska folket när det är så mycket trevligare med traktamenten och regelbundna bjudluncher i Bryssel/Washington DC, eller rentav ett ‘konsultjobb’ åt Bank of America där man dessutom kan ‘jobba på distans’ efter avslutad politikerkarriär (Reinfeldt).

  Ska vi någonsin få ordning på Sverige igen så måste det göras mer intressant att tjäna svenska intressen framför globalisternas.

  Gillad av 1 person

  1. När Sida installerade en vattenpump för 5 000 kronor och administrationen kring denna pump kostade en halv miljon förstår man att det aldrig blir lyckat med svenskt bistånd.

   Gilla

   1. Just precis så. Ännu en pengakran för tjusiga globalistlakejer och mottagare som ägnar hela sina arbetstid åt att hitta på nya finurliga sätt att sno åt sig bistånd.

    Gilla

 6. Bistånd utomlands, herregud, ni har sjävklarträtt! Jag var på plats i Tanzania i början av 70-talet, glada dagar för ”volontärerna” som de kallades. Fint hus, husa, bil, boy, berusande middagar på kvällarna. Reste runt i landet, pratade med masajer, jodå! De hade getter och kor som basvara och kapital. SIDA borrade brunnar, fler kor som betade av det lilla gröna, större pump, mer vatten, fler ko, mer jorderosion osv.
  Om staten, dvs regeringarna menade allvar med biståndet skulle de förstås be riksrevisionen göra ännu en utredning och sedan rätta sig efter den. Den förra mörkades snabbt. Men inte går det så lätt, det bistånds-industriella komplexet slår tillbaka.
  Samma sak med bistånd i Sverige, hur många lever inte gott på att vi får fler och fler ekonomiska flyktingar? Ta detta absurda med tolkar till varje möte i sjukvården. Antingen de behövs eller ej så beställs de. Man hjälper svågern eller nån i klanen som har tolkbolag. Osv, osv. Bistånd utomlands är direkt kontraproduktivt vilket påvisats i många studier. Dessutom säger sunda förnuftet det. Ungefär som biståndet till EU där Sverige ivrigt hjälpt till att bygga en kolossal odemokratisk administrativ överbyggnad som kidnappat iden med EU och som nu styr med hjälp av bl a våra skattepengar. Genom att ge skyhöga förmåner till våra EU-valda representanter får man lojala knapptryckare. Se bara så glad Bah Kunkhe blev när hon kom till EU! Pensionen säkrad, glassigt, VIP-kort, passerkort, kan sitta på avstånd och uttala sig på ett för de styrande behagligt sätt, belöningen syns på pensionskontot. Det är inte elakt förtal detta, det är en rimlig analys utifrån hur sådana som hon väljer att tvärsäkert uttala sig om verkligheten när vi andra upplever verkligheten på ett diametralt motsatt sätt.
  Bistånd är Sveriges paradgren, antingen våra skattepengar slussas utomlands eller slussas till av väljarna icke sanktionerade ändamål inrikes. Vad var det Ösling sa, vad fan får vi för skattepengarna?

  Gillad av 1 person

  1. Bra där. Kan flika in egna erfarenheter rörande EU. Gjorde en runda på några år som ‘expert’ åt EU-kommissionen för runt 20 år sen i samband med att Polen, Tjeckien etc skulle få inträde i unionen.

   Arvodet i sig var väl tilltaget, men det som verkligen slog en var storleken på traktamentet. Det gick helt enkelt inte att göra av med så mycket pengar per dygn på något normalt sätt ens om man skulle välja att bo femstjärnigt och supa hårt varje kväll.

   Redovisningsplikten var en ren schimär, kvitton (som kunde vara på i princip vad som helst) skulle förvaras på eget kontor i Sverige ifall det blev revision från Bryssel. Gissa om de någonsin kom och kollade under de 4 år som detta pågick.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s