Dagens propaganda serverad i en lagom stor dos

Aftonblaskan fortsätter sitt korståg mot populism och nationalism i sin strävan efter att bryta den nedåtgående trenden för regeringen. Att mästra svenskarna att tycka rätt blir dock allt svårare vartefter den bittra verkligheten gör sig påmind hos Svenssons.

Tidigare i veckan var det Miljöpartiet som propagerade för öppna gränser och idag slänger man in både übersossen Olle Thorell och pösmunken Jan Guillou som ska försöka få folk att sansa sig.

Vartefter Sveriges förfall blir uppenbart för allt fler drömmer många om svunna tider och i ett debattinlägg bedyrar Olle Thorell att allt minsann inte var bättre förr – barnaga förekom, homosexualitet var olagligt, längre arbetsdagar och mindre semester, fler arbetsplatsolyckor, barn dog i sjukdomar, äldreomsorgen var undermålig och enkelrum var en lyx, kvinnor tvingades välja mellan arbete och karriär, våldtäkt inom äktenskapet var inte ett brott samt brottsligheten var på samma nivå som nu.

Summa summarum är beskrivningen av det gamla Sverige enligt Thorell en stor fet lögn som högerpopulistiska krafter lever på och en cynisk strategi för att skrämma människor.

I klassisk socialdemokratisk anda avslutar Thorell med de gamla vanliga flosklerna:
”Vi ska se till att gängen knäcks och pensionerna bli högre. Vården ska vara tillgänglig och trygg i hela vårt land. Hela Sverige ska leva och klimatomställningen kan inte bygga enbart på enskilda människors ansvarstagande. Ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige är möjligt.”

Jaså, hur då? Det får man i vanlig ordning inte veta. Man kan nästan få för sig att Thorell är talskrivare till Löfvén för det är exakt samma tomma löften som upprepas om och om igen.

Jag kan personligen tillstå att säga att man inte behöver gå ända tillbaka till 1950-talet för att uppleva en markant skillnad. Jag kände mig aldrig rädd och otrygg varken som barn, ungdom eller ung kvinna i början av 1990-talet – jag kunde som tonåring gå ensam genom Norrköping på natten utan att bli våldtagen eller rånad och som ung kvinna i Stockholm kände jag mig aldrig otrygg när man skulle ta sig ensam hem efter nattklubbsbesök, något jag aldrig skulle komma på tanken att göra idag när man inte ens kan lita på taxiförare och överfall sker även mitt på dagen numera. Sverige har på så många sätt förändrats till det sämre och man måste vara både blind samt döv eller sosse för att inte se det!

I samma blaska blåser Jan Guillou upp sig och kritiserar regeringen för att inte vilja ta hem IS-barnen till Sverige, vilket är ett svek mot barnen och en skam för Sverige eftersom man fjäskar för den främlingsfientliga och högerextremistiska opinionen genom att lämna dem till sitt öde.

Här är Guillou ute och cyklar, att inte ta hem IS-barn och deras mödrar har inget med främlingsfientlighet att göra – snarare sunt förnuft och självbevarelsedrift. Det är en potentiell säkerhetsrisk och sådana har vi redan hundratals, kanske tusentals, som vandrar runt på våra gator tack vare naiva politiker. Visst är det svårt att ta ställning när det handlar om barn, men det finns ingen garanti för att de är ”oskyldiga” som Guillou påstår och den risken är inte alla villiga att ta.

Dessutom menar han att Sverige ska ta hem mödrarna till Sverige och ställa dem inför rätta – han menar som vi gjort med de andra IS-kvinnorna som numera lever som fria individer under skyddad identitet i Sverige och som aldrig ställts inför domstol trots sina brott? Jag går hellre på regeringens linje i det här fallet och vi har redan tillräckligt med problem med såväl rikets som medborgarnas säkerhet – vi behöver inte fler som belastar såväl samhällets resurser som skattebetalarnas plånböcker.

#hurlängetillkansossarnalevaienlögn

6 reaktioner till “Dagens propaganda serverad i en lagom stor dos

 1. Olle Thorell serverar bara gamla socialdemokratiska utopier som hans ledare redan matat folket med till leda enligt opinionen och Jan Guillou förbiser säkerhetsrisken som följer med ett hemtagande. Har dom rest för att ansluta sig till IS eller annan terrororganisation har dom gjort ett medvetet val och får ta konsekvenserna.

  Gillad av 1 person

 2. Ja, skitfloden av lögner fortsätter. Det ger ett inte speciellt intelligent intryck. Om det inte fungerar med lögner om hur verkligheten ser ut, så varför fortsätta med ännu mer av samma lögner? Dåliga rådgivare? Men, det sättet att hantera verkligheten är en reflex hos S. Man har satsat miljarder på att bygga bort ”utsattheten”, bygga bort, förstår ni! Ungefär som att allt våld och annat skit som regnar ner på svenskarna skulle ha att göra med sanitära olägenheter eller byggnadstekniska brister av olika slag. Vanligt folk med vanligt sunt förnuft vet ju vad detta helvete beror på. Undrar vilken position en tidning som aftonbladet skulle intagit i en annan tid, i Tyskland på 30-40-talet eller för den delen i Ryssland samma tid?

  Gillad av 1 person

 3. Jag hör till dem som på 60 -70-80;talet var ute och lekte tills
  kl ett på natten.
  Cyklade och tränade på andra sidan stan blev en gång förföljd.
  Nu har jag blivit förföljd , hotad,sex trakasserad och haft flera flykting män
  Som förföljt mina döttrar.
  Känner inte en enda tjej som inte blivit
  Antastad av flyktingarna.
  Knarket säljs på varenda parkering, bomber sprängs minst 30 gånger
  Per år.
  Bil bränder, mord, rån , våldtäkter varje dag , gäng som våldgästar fester.
  Listan på brott som händer varje dag är enormt lång.
  Sen så alla dessa låtsas företagare som plundrar skattebetalare, låtsas
  Funktionshindrade, skenäktenskap, sprit försäljning ,
  Massor av nya brott som flyktingarna bara ägnar sig åt.
  Att påstå det var bättre förr gör, att man ser dem som totalt blåsta.
  För ser du inte vad som sker nu så måste du vara enormt blind.
  Så vad dessa rika politiker får sin information ifrån vet jag inte.
  Men jag tror nog inte flyktingmännen är ute efter gamla gubbar.

  Gilla

 4. Att göra Sverige till ett demokratiskt land är enkelt.
  Låt oss folkomrösta om alla stora saker som massinvandringen, is barnen
  EU avgiften och burka, , månggifte. Och alla privatiseringar
  Om alla finansmän som lurat pensionärer.

  Garanterat att resultaten skulle bli helt annat än vad politiker tvingar fram nu
  Massa pengar för att gynna flyktingar utan effekt och som plundrar oss.
  Komvux ska ändras , anpassas till flyktingarnas behov som allt annat.
  Vad händer alla andra människorna som behöver utbildning.

  Det man ser i Sverige är väldigt likt det som hände för kriget i forna Jugoslavien
  Serberna gynnades av beslutsfattarna och missgynnade alla andra.
  Inget förtroende för landets ledare, då exploderar det förr eller senare.
  Människor flyr vissa områden och vissa landet.
  Skillnaden blir att nu blir det en massinvasion av muslimer samtidigt.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s