Nej tack till hijab – idag visar vi upp håret i protest mot förtrycket

Idag är det World Hijab Day som hedrar de miljontals kvinnor som bär hijab. I en perfekt värld hade alla fått välja själva vad de vill bära för plagg, men så är inte fallet och därför får vi inte falla till föga för ihåliga argument som att det är ”frivilligt” och att det handlar om religionsfrihet.

Det är svårt att bestämma att  vuxna kvinnor inte får täcka håret, men burkaförbud/maskeringsförbud är ett måste av säkerhetsskäl, men inte ens det klarar vi av i Sverige där debatten tyvärr rasar kring huruvida barn ska täcka sig, vilket torde vara enkelt att ta ställning till eftersom barn måste få vara barn som inte på något sätt ska sexualiseras.

Vissa kommuner som Skurup och Staffanstorp inför förbud mot hijab i skolan och förskolan eftersom man vill sända rätt signaler, men möter starkt motstånd från såväl regeringen som islamister som protesterar högljutt – medan andra kommuner som Malmö, Kalmar och Ystad fegar ur och röstar nej tack vare ryggradslösa politiker.

Idag genomförs manifestationer mot slöjförbudet i skolan i bland annat Umeå i två Miljöpartisters regi och liknande aktioner sker i Stockholm och Malmö.

Jag tycker att det är på tiden att vi kvinnor som inte stödjer kvinnoförtryck också manifesterar – låt oss i protest mot World Hijab Day hylla vår frihet att kunna låta håret hänga fritt!

Låt inte kvinnoförtrycket få en egen dag – stå upp mot patriarkatet och visa upp ditt hår i solidaritet med alla flickor samt kvinnor som inte får välja själva! Det kvittar om Ditt hår är långt eller kort – gärna under lämplig hashtagg! 💪

#låtallaflickorfåkännavindenblåsagenomhåret

#jatillslöjförbudiskolanochförskolan

#nejtillhijabpåbarn

23 reaktioner till “Nej tack till hijab – idag visar vi upp håret i protest mot förtrycket

 1. Men du,tänk dig själv behöva bli tvingad att ta av sig ett plagg som har till syfte att skyla.Tänk ifall du helt plötsligt skulle tvingas att ta av trosorna och behöva gå omkring naken? Hur tror du att det skulle kännas för dig? Vill du verkligen känna hur dessa kvinnor kan uppleva det så ta av dig ett plagg som du förmodligen skulle känna viss genering att ta av.Så jag föreslår dig att ta av dina trosor och lägg upp en bild på fejan och på din blogg.Först då kan du kanske få en förståelse för hur dessa kvinnor upplever det.Att sen svenska kvinnor stöttar slöjan är för bedrövligt.Det behöver de inte.

  Gilla

   1. Vadå jösses? Du nämner ju kvinnor i ditt inlägg! ”I solidaritet med alla flickor samt kvinnor” Försök att sätta dig in i att behöva bli tvingad till något och ja,att tvinga unga flickor att inte skyla sitt hår är väl just ett övergrepp.Du saknar förståelse.

    Gilla

   2. Manifestationerna rör hijabförbudet i Skurup där BARN går i skolan!
    Har man sådana problem med att inte visa håret eller andra kroppsdelar finns det många andra länder att bosätta sig i!
    Hur har muslimerna i t ex. Frankrike klarat av att leva med förbudet?!

    Gillad av 2 personer

   3. Jag ogillar egentligen att behöva diskutera detta och att ens ställa frågan men tycker du att det är ok att barn går nakna offentligt? Det är precs samma sak med slöjan,det är ett plagg att skyla och ja,den sexualiserar små barn men det gör väl isåfall underkläder till också? Varför döljer man de privata delarna? Varför vill de dölja sitt hår?

    Gilla

   4. Ibland förvånar du mig med dina inskränkta åsikter. Jag tänker inte lägga tid på att diskuteta med en svensk man som tycker att det är ok att förtrycka småbarn i 0-12 års åldern! Skäms! Inte ens vanliga muslimska män och kvinnor stödjer slöja på barn, det är bara de mest radikala. Bedrövligt Rolf! 👎

    Gillad av 2 personer

  1. Du har som vanligt missat poängen, det är de små barnen som inte får välja om dom vill se ut som barn eller spöket laban. Det borde för övrigt vara ett generellt förbud mot att vara ute i samhället maskerad till oigenkännlighet. Vill dom leva på 2000-talet så är dom tvungna att demaskera sig eller flytta tillbaka till 600-talet dom kommit ifrån.

   Gillad av 2 personer

 2. Undrar hur det har gått för kvinnorna i Iran som slängde slöjorna och ville vara fria? Det är 2 år sedan.
  Sorgligt att män inte kan tygla sig om de ser några hårstrå. Beklämmande att småbarn i deras ögon är sexobjekt! Slöja har inget med religion att göra, det är tradition skapad av män. Det står inte i Koranen att kvinnan ska skyla håret, det står att kvinnan ska skyla barmen för andra män än sina närmaste. Så man kan undra när barmen flytta upp på huvudet? Det kan nog tillskrivas svartsjuka män och omtolkningar av imamer.

  Gillad av 1 person

 3. Jag funderade på hur det blir om en muslimsk kvinna rakade av sig håret.
  Måste hon då dölja det obefintliga håret?
  Hårresande kanhända…

  Gilla

 4. Åsa Westerberg: Svenska politiker ska skämmas!

  Åsa döms alltså för hets mot folkgrupp för att hon kritiserat islam.
  När blev islam en folkgrupp?
  Återigen, den s.k. religion som inte kan ta kritik har inget existensberättigande.
  Punkt!

  Gillad av 1 person

  1. Den s.k. religion, som i egentlig mening inte är en religion, ni vet alla vilken jag menar, ska i detta land och i övriga Europa totalförbjudas! Kristna symboler likt kors, medeltida symboler och dylikt finns det ingen som helst rimlig anledning att förbjuda. Har jag uttryckt mig tillräckligt klart så att alla fattar?

   Gilla

   1. Jag tror inte att den vägen är varken framkomlig rent praktiskt, eller ens lämplig.

    Man kan däremot skapa lagar som skyddar de friheter, som vi under det senaste århundradena har tillkämpat oss i väst.

    Det är ex. bara att ratificera barnkonventionen så är man av med en massa otyg som påtvingas oskyldiga barn idag från olika sekter.

    Att förbjuda religiösa symboler på allmän plats är heller ingen stor inskränkning av religiös frihet, förutom om man tror att tron sitter i symbolerna, d.v.s. om man är riktigt trögfattad.

    Gilla

  2. Varför försvarar du en s.k. religion som inte hör hemma i Sverige?
   Faktum är att den hör inte hemma någonstans, om vi ska FN:s mänskliga rättigheter på allvar.
   Varför ska vi förbjuda kristna och av hävd fornnordiska symboler i vårt land?
   Ditt inlägg föranleder mig till att bifoga detta och det är inte riktat till dig personligen, så ta inte illa upp.
   Däremot är det med avsikt riktat mot de som nu tror att de styr landet och de som tidigare trodde att de styrde landet.

   Gilla

 5. Jenny du har ett underbart hår..

  Jag tycker inte om slöjor eller spöken som jag kallar dem ,
  och fattar inte hur
  Ett så kallat jämställt land inte klarar av att förbjuda det.
  Och de ska inte få bidrag och inte heller få jobb i myndigheter
  och finansieras av skattebetalarna för de har inte kommit för
  Att anpassa sig.
  Att feministerna inte vågar förbjuda det är fruktansvärt fegt.

  Gillad av 1 person

 6. Om man tänker efter så måste muslimska flickor och kvinnor
  Dölja håret och kropp för att muslimska män inte ska hoppa
  På dem./våldta dem.
  Då är det väl väldigt enkelt att räkna ut vilka som blir offren i Sverige
  Och ännu enklare vilka som är förövarna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s