Feministerna borde vädra sitt missnöje mot Hijabupproret men det har aldrig varit tystare

Häromdagen skrev jag en besk kommentar till Miljöpartiets språkrör Per Bolund och ifrågasatte om Miljöpartiet likt Partiet Nyans bejakade slöja på barn eftersom han delat en artikel som kritiserade slöjförbudet i skolan. För det blev jag blockerad av herr minister, men idag bekräftades mina farhågor genom att två ledande miljöpartister i Umeå tagit initiativ till protester mot slöjförbudet i skolan som Skurups kommun beslutat att genomföra.

Hijabupproret går av stapeln den 1 februari på Renmarkstorget i Umeå och bakom spektaklet står bland annat två miljöpartistiska fullmäktigeledamöter i Umeå: Mariam Salem och Alice Nikmanesh. Uppropet sker även i vissa andra städer som en protest mot att politiker med råg i ryggen tar parti för små flickor genom att införa förbud mot slöja i skolan och förskolan.

Det är bedrövligt att såväl politiska partier som, ledarskribenter, rektorer och svenska kvinnor ställer sig bakom att vi ska sexualisera små barn och skola in de i kvinnoförtryck redan från späd ålder! Det är samtidigt en skymf mot kvinnorna i Iran som varje dag kämpar för att bli kvitt detta förtryckande plagg som används av patriarkatet för att kontrollera det täcka könet. Alice Nikmanesh är dessutom själv bördig från Iran.

Hur ända in i glödheta tänker människor? Är det någon gång det är viktigt att sätta ned foten så är det nu – här behövs rejäl symbolpolitik för att stoppa dessa mycket oacceptabla traditioner som inte hör hemma i ett fritt och jämställt samhälle år 2022!

Var är landets samlade feminister när man behöver dem? De borde stå på barrikaderna och skrika ut sitt motstånd samt genomföra motmanifestationer i hela landet! Men det är tyst som i graven från dessa hycklande knytblusfruntimmer!

#nationelltslöjförbudiskolannu

#låtallaflickorfåkännavindenblåsagenomhåret

#sekulariseramera

Ledande MP-politiker i Umeå arrangerar hijab-upprop i Umeå

5 reaktioner till “Feministerna borde vädra sitt missnöje mot Hijabupproret men det har aldrig varit tystare

  1. Det är det nya Sverige som vi måste vänja oss vid tack vare att det fria ordet tystats av några få.Jag var tidigare motståndare till den islamisering som var omöjlig att undgå att se för vakna människor men numera inser jag att det är så här det kommer att se ut vare sig man vill eller inte.
    #ifyoucantbeatthemjointhem

    Gilla

  2. Javisst Jenny, det är ju absolut oerhört att du blir blockerad av en minister som finner dina frågor och undringar besvärande. Visst känner vi igen det från andra länder? Om Bolund ville, och det kan han men frågan är om han törs ÄNNU, när han törs, då stänger han ner den sajten. Vi har ju sett det flera gånger på Youtube. Apropå ämnet som sådant, var är alla de ivriga och rättskaffens kvinnor i Sverige som säger sig värna kvinnor och kvinnors rättigheter när det gäller att påtala det oerhört fruktansvärda som sker med de dagliga våldtäkterna. Det mesta av media sviker, det är bara när klanmedlemmar mördar andra klanmördare som media engagerar sig. Tro mig, detta med hur media, polis och rättsväsende och politiker ignorerar våldtäkterna, det är en skandal av så stora mått att den så småningom kommer att jämställas med skallmätningar, utlämnandet av balterna osv. Det är helt enkelt för stort, för känsligt och för svårt att komma åt och politiskt känsligt, därför lämnar man alla dessa flickor och kvinnor helt ensamma med ett förstört liv. Det enda vi får veta är att våldtäktsmännen inte kommer att utvisas för de riskerar straff i sina hemländer. Bolund? Amanda Lind, alla S-kvinnor, Lööf och alla andra, fy vilket skamligt svek. Aldrig mer vill jag höra om idiotiska gender-diskussioner och annat navelskåderi. NI KAN INTE SÄGA ATT NI INTE VISSTE!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s