The Greta Thunberg Story – det luktar bluff

Det kanadensiska researchteamet Rebel News som försökte få en intervju med Greta Thunberg när hon var i Kanada, fortsätter granska fake-historien om den lilla flickan som kom från ingenstans och blev världskänd samt fick frottera sig med världens ledare för att skapa klimathysteri.


I den senaste filmen har Keean Bexte rest till Stockholm för att försöka utröna hur det egentligen gick till när PR-experten och klimatentreprenören Ingmar Rentzhog sprang på Greta av ”en händelse”.


Det blir som mest intressant 15 minuter in i filmen när Bexte intervjuar de svenska livvakter som Greta omger sig med. Ingen av dem vill svara på frågor om Greta inte är upprörd över att de kör en bensindriven bil när hon kräver att alla ska köra elbilar och de vägrar konsekvent att svara på vem som betalar dem.


Vad gäller själva skolstrejken har det visat sig att Greta inte hade skolplikt fem dagar i veckan, utan hade tillåtelse att vara frånvarande när hon inte kände sig så bra. Således är det tveksamt om man kan kalla det skolstrejk, när man de facto är ledig från skolan vissa dagar – kanske även denna fredag när allt började. När Bexte försöker få svar från Greta själv om skolstrejken samt huruvida Renthzog haft kontakt med hennes föräldrar innan allt drog igång, blir vakterna våldsamma och slår samt knuffar Bexte, trots att han inte gör något mer än att ställa frågor till Greta. En av dem säger ”fuck off” och frågar om han är i landet illegalt. Överlag beter sig vakterna hotfullt, trots att en reporter bara försöker ställa frågor. Till slut skickar Bexte fram en kvinnlig kollega som försöker intervjua Greta, men hon vägrar att ställa upp och säger att hon inte behöver medverka i en intervju.


Är det inte väldigt märkligt att hon har vakter som hindrar personer som inte sympatiserar med hennes sak från att ställa frågor samt att hon själv vägrar att svara på dessa frågor? Vem betalar livvakterna? Varför ställer ingen Greta mot väggen? Om hon inte har något att dölja så är det väl bara att svara på frågorna?! Kan hon prata i FN och Davos kan hon väl ställa upp i en debatt mot forskare som kommit fram till andra teorier?


Att svenska folket köper denna bluff är skrattretande och att svensk media understödjer detta spektakel är nästan värst av allt! Hade vi haft en presskår med råg i ryggen skulle alla ställt dessa obekväma frågor!


#vaknasverige

#followthemoney

4 reaktioner till “The Greta Thunberg Story – det luktar bluff

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s