Partiet Nyans vill troligen höja byxmyndighetsåldern

Jag fortsätter att hålla lite koll på Partiet Nyans och har chattat en del med partiet för att försöka utröna deras inställning i flera brännande frågor – exempelvis hur de ser på kärnkraftsfrågan samt migrationspolitiken. Tyvärr kan man dock inte få några klara svar eftersom de ännu inte är klara med sin politik och standardsvaret blir allt som oftast ”vi har en nyanserad syn på den frågan”. Saken är den att partiets arbetsgrupper håller på att ta fram deras partiprogram och det förväntas inte vara klart förrän i slutet av året när det godkänts av kongressen. Tills dess blir allt flytande som det verkar.

På frågan hur de ser på Turkiets utspel om att tvinga minderåriga våldtäktsoffer att gifta sig med gärningsmännen, hade de dock målföre och deklarerade att artiklarna som sprids i svensk media inte återspeglar sanningen, utan att Turkiet vill ändra lagen och utforma den som den svenska lagen där sex med barn från 15 år är legalt om barnet ger sitt samtycke..

Nyans säger att man vill skärpa straffen för våldtäkter, det är positivt, men de säger också att de vill att sex med barn ska vara olagligt oavsett samtycke och ålder på motparten samt barnet. Det medförde att vi kom på diskussion om byxmyndighetsåldern i Sverige och jag frågade om de ville höja den. Det kunde man inte svara på just nu, men menade att partiet vill ändra på att en vuxen kan ha sex med en 15-åring även om barnet ger sitt samtycke. Jag frågade då om de vill höja byxmyndighetsåldern till 18 år eftersom en 16-årig tjej mycket väl kan ha sex med en 21-årig kille och han klassificeras som vuxen. Svaret blev svävande ”ja det överväger vi, men det är inte klart ännu”.

Det är mycket som hänger i luften till december med andra ord och under tiden flockas extremisterna kring partiet.

Att höja byxmyndighetsåldern är jag personligen starkt emot och det rimmar även illa med deras krav att barn i åldern 1-12 år ska få välja själva när det gäller att ha slöja på sig. Kan inte barnen själva få välja när de vill ha sex? Vissa mognar ju tidigare än andra och vill inte vänta tills de är 18 år och många tonårstjejer har oftast lite äldre killar. Det känns som att vi är på väg åt fel håll om Partiet Nyans får bestämma, men man får hoppas på att vissa saker inte röstas fram av deras kongress.

Det är konstigt att gammelmedia inte gräver mer runt partiet som gärna vill vara hemlighetsfulla. Hade det istället varit ett högerextremt parti så är jag övertygad om att vi hade fått se ett helt annat engagemang från medias sida.

Vi får således gå i väntans tider fram till december, såvida det inte blir nyval innan dess. Det hade varit intressant – kommer Nyans i sådant fall hinna bli flygfärdiga med sitt partiprogram så att de kan kandidera till riksdagen? Den som lever får se.

6 reaktioner till “Partiet Nyans vill troligen höja byxmyndighetsåldern

   1. Rolf du är, om du inte redan visste det, en Quisling.

    (Quisling (uttal: [‘kvisliŋ][1]) är sedan andra världskriget en vanlig internationell benämning på en landsförrädare. Det används speciellt om någon som samarbetar med ockupationsmakten, det vill säga som kollaboratör. Ordet stammar från Vidkun Quisling, som 1940 övertog regeringsmakten i Norge under tyskt beskydd.)

    Något mer behöver såklart inte yttras, förutom att sanningen skall segra!

    Gilla

   2. Det hade du inte sagt ifall du hade varit i min situation.De djävlarna har hittills stulit åtta år av mitt liv,år där jag haft noll inkomst,år som påverkar hela återstoden av mitt liv med dålig pension.Jag kan deras namn,jag vet var de bor.Partiet Nyans är mitt sista och enda kort.
    Du otrogna hund!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s