Vänsterpartiet går islamisternas ärenden och skolverket prioriterar politiken framför juridiken trots att barn kommer i kläm

Den kommunala Moderatpolitikern Loubna Stensåker-Göransson skriver idag ett utmärkt debattinlägg i YA, där hon kritiserar Vänsterpartiet för att de överklagat beslutet om slöjförbud i skolan till förvaltningsrätten. Det är uppenbart att Skolverket aktivt väljer att bortse från att Europadomstolen redan avgjort frågan enligt Europakonventionen om mänskliga rättigheter, EKMR som står över svensk lag. Ytterst beklagligt och något att tänka på för de rektorer som är rädda för att stå upp för de små flickornas rätt att få vara barn på lika villkor!

Vänsterpartiet och Miljöpartiet går hand i hand med Partiet Nyans – vilket riksdagsparti står på tur att öppet bekänna färg genom att bejaka patriarkaliska strukturer som motarbetar jämställdhet mellan könen och uppmuntrar till att barn skolas in i kvinnoförtryck redan från födseln?

Jag citerar Loubna som sätter huvudet på spiken: ”Tolerans av intolerans är ett hot mot vårt sekulära och demokratiska samhälle.”

#vigillarintefegapolitiker
#nationelltslöjförbudiskolannu

_________________________________

”Det feministiska vänsterpartiet i Skurups kommun har överklagat beslutet om slöjförbud i skolan till förvaltningsrätten. Man väljer helt enkelt att försöka gömma sig bakom formaliteten och Europakonventionen, när två konventionsstater, Frankrike och Österrike redan har infört slöjförbud.

”Europadomstolen har redan avgjort detta enligt Europakonventionen om mänskliga rättigheter, EKMR som står över svensk lag och dess beslut måste svenska myndigheter rätta sig efter.” konstaterar Rutger Staaf, lärare och förespråkare av mänskliga rättigheter, i debatten.

”Skolverket har inte gjort en korrekt genomgång av juridiken (eller inte gjort någon genomgång alla). Det har jag påpekat flera gånger för Skolverkets jurist. Det är dock som att ”hälla vatten på en gås”.

På Skolverket gäller maximen: politiken ska vinna, juridiken ska förlora. Skolverket har inte beaktat praxis i Europadomstolen” säger Reinhold Fahlbeck, Professor emeritius vid juridiska fakulteten vid Lunds universitet och har arbetat med religionsfrihet och utgivit boken ” Bed och arbeta, om religionsfrihet i arbetsliv och skola”.

Är skyddet för religionsfriheten starkare i Sverige än i Frankrike och Österrike? Kan man inte tillhöra trosuppfattningen islam utan slöja?

Religionsfrihet är inte bara rätten att utöva religion, det är också rätten att slippa och även byta religion. Barnen ska skyddas från all ideologiskt och religiöst tvång.

Att hänvisa till religionsfrihet, är ett alltför bekvämt sätt att frånsäga sig ansvar och kväva debatten, vänsterpartiets politik är ett svek mot förtryckta flickor som lever i hederskultur.

Vänsterpartiet väljer hellre att stödja patriarkatet och moralpoliserna i förorten som trakasserar kvinnor som inte följer klädkoden, och svika många förtryckta tjejer som vill leva som alla andra svenska tjejer och åtnjuta sina grundläggande rättigheter, rätten till sin kropp, sin identitet och sin frihet.

Vänsterpartiet, islamistkramare, Vad har ni att säga till flickor i förskolorna som är täckta från topp till tå och inte får känna vinden i håret när de springer och leker, medan pojkar har shorts och t-shirt? Vad har ni att säga till kvinnor i Iran som förtrycks av mullorna, och som fängslas, tortyras och piskas om ett hårstrån sticker ut ur slöjan?

Just det, ni byter era profilbilder på Facebook till stöd för kvinnornas kamp i Iran. Solidaritet är handling och inte ord.
Nej Babak Rahimi (V), barn kan inte ha vilka kläder de vill i skolan, barn ska respektera skolans regler och sina skolkamrater. Skolan ska vara en frizon och pojkar och flickor ska behandlas lika. Den svenska skolan ska stå för jämställdhet, frihet och för ett fritt och kritiskt tänkande.

Vänsterpartiet i Skurups kommun väljer att följa sin politiska riktlinje, de blundar för hederskulturen. Det är känt sedan länge att vänsterpartiet hellre skjuter budbäraren än att tar tag i problemen.

Den regressiva vänsterns tolerans av antiliberala principer och ideologier, tolerans av islamism i multikulturalismens och kulturrelativismens namn är ett starkt stöd för den religiösa extremismen som utbreder sig i Sverige i synnerhet och Europa i allmänhet.

Tolerans av intolerans är ett hot mot vårt sekulära och demokratiska samhälle.

Loubna Stensåker-Göransson (M)
Skurups kommun”

Loubna Stensåker-Göransson (M): När blev vänsterpartiet ett religiöst parti?

ya

 

2 reaktioner till “Vänsterpartiet går islamisternas ärenden och skolverket prioriterar politiken framför juridiken trots att barn kommer i kläm

    1. Lite mild islam hade nog inte skadat tatuerade,försupna och feta svenskar.En månads fasta hade gjort gott för den svenska folkhälsan,likaså 12 vita månader om året.Ledarsidorna präglas av islamofobi och sionism.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s