Även om bränderna i Australien skapat enorma mängder CO2 i atmosfären så blir utsläppen lika med noll när skogen och växterna åter växer upp

Här ser vi ett exempel på hur media på ett klassiskt klimatalarism-manér i rubriken basunerar ut att bränderna i Australien släpper ut enorma mängder CO2 i atmosfären, men läser man sedan artikeln så förstår man att det är en del av den naturliga balansen.

Det är så här de får klick och skrämmer upp generationer av människor att tro att jorden ska gå under om åtta år. Media har ett mycket stort ansvar till den skrämseleffekt som man uppnått och som klimataktivisterna utnyttjar till sin fördel. Att vi hela tiden dessutom bara får presenterat en sida av myntet istället för att få en samlad bild från alla inblandade experter gör så klart sitt till. I slutändan är det några som fyller fickorna med pengar tack vare människors rädsla för något som inte ens är vetenskapligt bevisat.

De senaste dagarna har det regnat kraftigt i Australien, vilket dämpat bränderna även om det fortfarande brinner här och var.

I artikeln konstaterar man att det i röken från brända träd och växter även finns enorma mängder CO2 – runt 400 miljoner ton CO2 som strömmat upp i luften. Men samtidigt som brandutsläppen är gigantiska så skiljer de sig från människoskapta utsläpp på en viktig punkt – när branden är över och träden samt växterna växer upp igen så suger de tillbaka all CO2 från luften, varför utsläppen kommer att vara lika med noll.

På tal om människoskapta utsläpp som på riktigt genererar miljöfarliga utsläpp, så fortsätter det vara märkbart tyst från Miljöpartiet trots att det dagligen bränns bilar i Sverige. Hycklare!

#vaknasverige
#geosserapengarsåräddarviklimatet

 

https://www.aftenposten.no/verden/i/4qgBoE/store-klimautslipp-fra-australias-branner

brand

4 reaktioner till “Även om bränderna i Australien skapat enorma mängder CO2 i atmosfären så blir utsläppen lika med noll när skogen och växterna åter växer upp

  1. Så här har det varit på jorden miljontals år innan människan gjorde entré och vi kan inte göra något annat än vad vi alltid gjort – anpassning … Varför är det så svårt nu? [ret]

    Gillad av 3 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s