Vi måste göra mer för klimatet trots osäkerhetsfaktorn

Ännu en rapport där enbart klimatforskare från ja-sidan får yttra sig.

Självklart måste vi fokusera mer på hur den svenska klimatpolitiken påverkar utsläppen i resten av världen – Bror Duktig kan alltid göra mer medan övriga världen står kvar på samma ställe som tidigare.

En snabb övergång till elbilar för alla svenskar är väl jättebra – jag tror gemene man kommer att ha råd! Att tillverkningen av batterier till elbilar orsakar en del utsläpp och att det växande antalet begagnade elbatterier som ska återvinnas måste hanteras på något sätt är irrelevant i sammanhanget.

Dessutom ska vi absolut inte använda kärnkraft – detta förhatliga ord som högersidan driver på. Nej det är inte ekonomiskt rimligt att satsa på det, då är vattenkraft bättre enligt rapportförfattarna.

Johan Hassler uttrycker att det finns en osäkerhet i de scenarior som FN:s klimatpanel tagit fram – det kan vara mycket bråttom eller finnas gott om tid, men det kan vi inte veta förrän i framtiden så bättre att ta det säkra före det osäkra genom att lägga alla resurser på klimatet, kosta vad det kosta vill!

#vaknasverige

Källa: SvD

15 reaktioner till “Vi måste göra mer för klimatet trots osäkerhetsfaktorn

 1. Den här klimathysterin för åtminstone det goda med sig att oljeanvändningen på allvar ifrågasätts och att komma bort från oljeanvändning är bra för människa och miljö.Många sjukdomar orsakas av oljan.Förtida död och mänskligt lidande.Motståndet är förstås hårt från oljebaronerna.Varje dag kan jag känna droppar från hur flygplanen dumpar bränsle inför landning på Sturup eller Kastrup,flygbensin som är så starkt cancerframkallande! Fy fan säger jag.Dumpning av flygbränsle har pågått i decennier men det talas väldigt tyst om det.Bäst vore att sätta skygglappar på precis som klimat-och miljöskeptikerna gör.Vi måste hitta andra energikällor än olja för främst miljöns skull.

  Gilla

   1. Men den här klimathysterin finns ju över hela världen.Forskare över hela världen kämpar med detta att få fram miljövänligare energi så inte är det fenomen enbart i Sverige.Jag tror att det kommer bra saker ur detta.

    Gilla

   2. Jag har inte läst den men ifall ökad satsning i Sverige innebär utbyggd vattenkraft till exempel så tycker jag att det är bra.Vi producerar vårt behov av kraft själv och slipper bland annat att importera olja.Det är väl inget fel i det? Vad är det alarmisterna nu tycker är så fel med det? Kärnkraften kan bevisligen läggas ned redan idag med tanke på att Sverige exporterat el från ett helt kärnkraftverk.Vi skall inte vara en avstjälpningsplats där övriga Europa placerar farlig elproduktion.Sverige börjar likna ett u-land där rikare länder mer eller mindre stjäler naturrikedomar.Minerallagen inte att förglömma som är i samma kategori där Sverige kan liknas vid ett U-land.

    Gilla

   3. I sammanhanget skall dock nämnas att myndigheter bedriver politisk aktivism och lägger ovidkommande värderingar i sin myndighetsutövning.Det visar bara hur svag den yttersta makten,regeringen,är.Myndigheter skall följa lagen och motivera sina beslut utifrån den och i övrigt hålla käften.

    Gilla

 2. De menar att om de får all min skrattretande dåliga pension så löser jag deras påhittade klimat problem dikterat av FN, EU och GRETA?? Nä ta den om snövit eller Pluto!

  Gillad av 1 person

  1. Hade du sett min framtida pension hade du skrattat ihjäl dig! Under 100 000 per år är prognosen idag,före skatt.Men alltså,jag skänker gärna den och lite till för att pengarna skall hamna på rätt ställe som tex den fd irakiske försvarsministern eller Afghanen som äger fyra guldsmedsbutiker i Afghanistan samtidigt som han uppbär sexsiffriga belopp i stöd från sverige.Jag är ändå en medkännande svensk.Tvi fan,mitt hat tar tydligen aldrig slut.

   Gilla

 3. Att bygga ut vattenkraften är verkligen miljövidrigt och en fullständig katastrof för vattensystemens ekosystem.
  80 % av våra åar och älvar är redan utbyggda. Det räcker nu!

  OM VATTENKRAFT
  Det finns flera problem och nackdelar med vattenkraft.
  Forskning visar att vattenkraften påverkar miljön och biologisk mångfald mest av alla förnybara energislag.
  Här kan du läsa grunderna om vattenkraftens miljöpåverkan, dess roll i elsystemet och få länkar till mer djupgående forskning.

  https://alvraddarna.se/fakta/om-vattenkraft/

  Gillad av 2 personer

  1. Jomen ifall redan 80 procent redan är utbyggd så kan väl resterande 20 varken göra till eller från.Skulle en fortsatt utbyggnad vara det som totalt stjälper vattendragen? Det tror inte jag och fö.vem äter numera giftig fisk? Älvräddarna ojar sig väldigt över fiskens vandringsmöjlugheter.Det finns något som heter laxtrappa och som tydligen gått miljöextremisterna helt förbi.Vattenkraft är bra för miljön och ger inga stora farliga utsläpp!Dessutom finns den inom landet.

   Gilla

   1. Rolf, ditt inlägg avslöjar din nakenhet och totala okunskap vad gäller vattenkraft och dess miljövidrighet samt dess oerhört negativa påverkan på ekosystemen.

    Gilla

 4. Det är mest europa som är hysteriskt om du bortser från Gretas fans, makthavarna kör på som vanligt. Titta på det beryktade klimatavtalet från Paris som Lövén påstår är bindande. Inte i några delar är det så, tvärtom är det en åsiktsdeklaration som inte tvingar någon till något. Kina t.ex har förbundit sig att sträva efter de utsläpp de har 2030 och har eller ska fram tills dess tillsammans med Indien bygg 1400 kolkraftverk. Att vi ska ha en eldriven fordonspark är ren utopi med dagens batteriteknik så räcker råvarorna inte ens till VW produktion/år för att inte nämna miljöpåverkan under produktionen.

  Gillad av 1 person

 5. En så kallad klimatpolitik baserad på hysteri kommer att förgöra oss alla medan verkliga miljöproblem går olösta!
  Vem pratar t ex om att vi med industrijordbruk och växtgifter håller på att döda våra jordar som dessutom snart inte längre kan ge oss de vitaminer och mineraler i behöver för att leva utan att bli sjuka,
  Vad är förresten klimatpolitik? Man kan aldrig mäta klimat på samma sätt som väder och klimatet är främst beroende av solen och inte koldioxid som istället är livets gas som ger oss syre och förbättrar växtligheten.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s