Det är inte riktigt som politikerna säger – det är faktiskt kris

Orden i rubriken härrör från den 57-årige läkaren Uffe Hylin som i helgen skrev om överbeläggningen på Södersjukhuset – en pressad situation som är långt ifrån ny, problemet med överbeläggningar eskalerade redan under julhelgen. Han har ett gott råd: bli inte sjuk!

En sjuksköterska uttryckte att hon känner sig ledsen över att de inte kan hjälpa till och skäms över att de inte kan ge bättre vård än så här.

Vårdkrisen syns dock överallt i Sverige och Södersjukhusets situation är inte unik.

Det finns otaliga anledningar för svenska folket att gå man ur huse och protestera mot det katastrofala styret som kör landet i botten – vården är en av dem och skolan, den eskalerande brottsligheten samt den misslyckade migrations- och integrationspolitiken är andra. Men istället godtager vi att giriga politiker kör över oss gång på gång medan vi snällt står med mössan i handen istället för att säga ifrån!

#närärdetnog

Källa: Aftonbladet, Expressen

8 reaktioner till “Det är inte riktigt som politikerna säger – det är faktiskt kris

 1. Vi vanliga vet inte vad vi ska göra för att förändra situationen!

  Jag åkte till Stockholm för några år sedan och deltog i en demonstration mot vanstyret. Flera tusen hade på Facebook påstått att de skulle komma.

  I praktiken var vi en liten skara ≈ 50 pers. som blev utskrattade av afrikaner!

  Gillad av 2 personer

 2. Ok,vi som kan läsa vad som skrivs har anat att det är överbelastningar och andra defekter på sjukhus, skolor, vårdhem och kanske Polis osv
  .För att detta skriveri ska bli trovärdigt så borde följden bli när inget händer Strejker, eller åtminstone Varsel, men nä…ingenting!
  Är det bara tomma ord eller är strejkrätten avskaffad, eller är Fackföreningarna Regeringstrogna Landsförrädare och så vansinnigt rädda för att bli anklagade för rasism eller andra tillmälen?

  Titta på Spanien och titta på Frankrike, där har man strejkat i månader för att ”rädda” pensionen.

  Vad är det för fel på Sverige,och dess innehåll? nån som vet….

  Gillad av 2 personer

 3. Oh jag vet förekommer även i lilla Ystad fick vänta i över 5 månader på ett röntgensvar beordrat av en chefsläkare han visste inte var den var efter syrligt svar då jag skrev till ÖMH kliniken vaknade hän och skyllde på semestrar!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s