Intressant förslag – sälj hela Ystads hamn och bygg en rejäl hamnstad

Vi fortsätter på det lokala temat eftersom den före detta lokalpolitikern Joakim Strandberg idag skriver en så bra insändare i dagens Ystads Allehanda om hamnen i Ystad – en av stadens alla akilleshälar. Det lokala styret hade behövt fler av Strandbergs kaliber – synd att han inte är politiskt aktiv.
 
—————————————-
 
SÄLJ HELA HAMNEN OCH BYGG EN REJÄL HAMNSTAD
 
Godstrafik är viktigt för Sverige, speciellt när landet har en högkonjunktur med mycket export och import.
 
Är godstrafik är en kommunal angelägenhet? Nä, tyvärr är den miljöfarliga lastbilsburna godstrafiken rakt igenom Ystad ingen viktig kommunal angelägenhet då 98 procent av lastbilarna inte har Ystad som slutdestination.
 
Med skägget i brevlådan har Socialdemokraterna i Ystad hand i hand med Sverigedemokraterna och Miljöpartiet satt Ystads ekonomi djupare i stålbadet när man belånade kommunen till den nya miljardkajen i yttre hamnen.
 
Med vetskapen att Ystad var Sveriges tredje högst belånade kommun så tog man chansinvesteringen.
 
20-talet av Ystads ledande företagsledare kallade till möte och synade politikernas budget. Trots stora varningar från företagseliten fick kommunalrådet Kent Mårtensson (S) och fullmäktiges ordförande Kaj Jönsson (S) igenom sina sista önskemål som politiker och lämnar nu över skulden till nästa generations Ystadsbor.
 
Denna investering drabbar i synnerhet de svaga i samhället och den generella välfärden då akuta investeringar i skolor, äldreboende och LSS-boende inte kan genomföras förrän kommunen sålt av lite av sina ägodelar och fått ned sin låneskuld.
 
Kaj Jönsson (S) meddelar att så fort den nya kajen är färdig (det vill säga 2021) ska godstrafiken flyttas ur innerhamnen.
Ystads kommun äger Lantmännen. Hamnstaden ska starta. Hamnstaden omfattar endast halva hamnen, det vill säga dagens innerhamn. Från Lantmännen till Polenterminalens södra delar.
 
Det finns nog ingen politiker som tror att Ystad kommun ska bygga eller har råd att bygga hamnstaden.
Men att hamnstaden ska byggas och kommer att förgylla Ystad med jobb, inflyttning och skatteintäkter, där är alla politiker överens och beslut tagna.
 
Så att sälja Lantmännen samt övriga delar av dagens innerhamn intresserar redan många byggbolag. Finns det orosmoment?
Vill byggbolagen bygga en hamnstad intill en staketinhägnad miljöfarlig godshamn med visioner att dubblera lastbilstrafiken genom Ystad? Vore det inte bättre att bygga hamnstad av hela Ystads hamn?
 
Vad tycker Moderaterna i Ystad som varit otydliga i hamnfrågan. Mer lastbilstrafik eller mer hamnstad?
 
En försäljning av hela Ystads hamn och en nedläggning av godstrafiken vore att ta ekonomiskt ansvar för Ystadsbornas miljö och skattemedel.
 
I åratal har det kastats pengar i ogenomtänkta hamnprojekt för att konkurrera med Trelleborg vilket nu resulterat i att godstrafiken via järnväg övergett Ystad hamn.
 
Så satsa på en ordentlig hamnstad i hela Ystads hamn där även Bornholmstrafiken som gynnar Ystad får en plats längst ut i yttre hamnen.
 
Joakim Strandberg
Ystad
 
hamn.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s