Nyans stämplar alla som inte anser att barn ska bära slöja som rasister men vägrar motivera varför små flickor måste täcka sitt hår

Provocerande inlägg från partiet Nyans talesperson Mikail Yüksel som proklamerar att alla som är emot slöja på barn är rasister som ska krossas.

Jag har flera gånger i kommentarsfältet bett partiet Nyans att motivera varför barn ska bära slöja, men enbart blivit ignorerad och när jag ställt frågan i chatt direkt till Mikail via Messenger har han läst, men valt att inte svara.

Hur ska man då förstå sig på hur partiet resonerar? Demokratiska samtal och sakliga diskussioner verkar inte ligga för partiet. De gör det väldigt lätt för sig när de vägrar svara och blockerar människor till höger och vänster samtidigt som man basunerar ut att alla som inte tycker som dem är rasister.

Nyans agerar såväl oseriöst som odemokratiskt innan de ens fått ett partiprogram samt en partiledare på plats och islamistkopplingarna som Ledarsidorna skrev om igår förbättrar inte situationen. Vi får väl se vad det blir av partiet till 2022 – jag är dock inte imponerad så här långt!

___________________________

”Hej, jag måste störa dig igen. Admin på Nyans Facebooksida vill tydligen inte bemöta mina frågor, trots att vederbörande svarat alla andra i tråden.

Jag skulle gärna vilja höra er motivering till varför ni anser att barn ska bära slöja?

Det är i grund och botten inget religiöst plagg, snarare kulturellt betingat eftersom det inte står i Koranen att barn ska täcka sig samt många muslimska kvinnor världen över bär inte slöja men är ändå rättrogna muslimer.

Dessutom är det många flickor som lever i förtryck med hederskultur i sin vardag och inget hellre vill än att bli av med plagget. Ett förbud mot slöja på barn i skolan och förskola skulle kunna vara ett första riktigt steg för att hjälpa dessa flickor.

Slutligen sexualiserar man små barn genom att hävda att flickor enligt islam ska bära slöja från 9 års ålder för att undgå mäns ”onda” blickar. Det är fel!

Kan ni motivera varför ni stödjer att små flickor ska bära hijab när ni känner till det växande problemet med att många flickor lever i hedersförtryck samt det finns förskolor med barn i 2-3 års åldern som tvingas bära hijab?

Jag vill bara förstå hur ni resonerar eftersom det för mig är obegripligt att man vill svika barns rätt till frihet.

Tack på förhand!”

4 reaktioner till “Nyans stämplar alla som inte anser att barn ska bära slöja som rasister men vägrar motivera varför små flickor måste täcka sitt hår

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s