Att flörta med Nyans väljarbas lär knappast vinna tillbaka väljare till Socialdemokraterna

Som jag rapporterat om en del under året, har antisemitismen ökat markant i Europa och det har skett flera uppmärksammade mord samt attacker på judar i bland annat Frankrike och USA samtidigt som gravstenar vandaliserats på kyrkogårdar i exempelvis Nederländerna. Nyligen blev två judiska kyrkogårdar vandaliserade i Slovakien, där man inom loppet av två veckor välte gravstenar i staden Rajec respektive Námestovo. Den judiska journalisten Konstanty Gebert menar att hatet måste vara kraftfullt eftersom det ger tillfredsställelse att förolämpa döda människor.

Igår kväll skadades dessutom minst fem personer i New York efter att en machetebeväpnad man knivhuggit flera personer vid ett hem som tillhörde en lokal rabbin nära en synagoga i Monsey.

Även i Sverige har antisemitismen ökat med hot samt attacker mot synagogor, vilket bidragit till att många judar känner sig otrygga och valt att lämna landet. Men den svenska regeringen ser inte varningssignalerna – inte ens att SSU infekterats av antisemitism har genererat några särskilda krafttag från S-ledningen. Istället lägger man all kraft på att sätta offerkofta på muslimerna genom att orera om islamofobi och i ett debattinlägg i dagens Aftonbladet flörtar Socialdemokraternas riksdagsledamot Magnus Manhammar med partiet Nyans väljarbas genom att konstatera att hoten och hatet mot muslimer som ökat lavinartat urholkar vår demokrati.

Allt är så klart högerextremisternas fel som sett till att deras islamofobiska agenda har normaliserats och letat sig in i den offentliga debatten, varför det nu är vårt gemensamma ansvar att förpassa rasism och diskriminering till historiens skräphög.

Enligt Manhammar kan hatet mot muslimer ses överallt numera – i verkligheten genom vandalisering och hot, på nätet i olika forum och det har även smugit sig in i de traditionella mediernas ledarsidor och krönikor samt hos vissa partier, varför rasismen enligt Manhammar har normaliserats och muslimerna blir avhumaniserade.

”Men åsikterna och rasismen har också smugit sig in i de traditionella medierna, via ledarsidor, debattartiklar och krönikor. Rasismen har på så vis normaliserats. När den dåvarande ordföranden i Sveriges Simförbund Ulla Gustavsson sade att muslimska tjejer i slöja inte ska få synas på idrottens officiella bilder gav hon uttryck för denna normalisering. Moderaterna i Norrköping föreslog att kvinnor i slöja inte ska få synas i kommunens material. I Gävle vandaliseras en skylt där kommunen visade upp prominenta kommuninvånare, eftersom en av dem var en omtyckt lärare – som bar slöja. Det här är en minst sagt skrämmande utveckling. Att regeringen har gett Brå i uppdrag att göra en fördjupad studie av islamofobiska hatbrott är därför oerhört välkommet. Studien ska belysa den islamofobiska hatbrottslighetens karaktär för att uppnå mer kunskap så att det förebyggande arbetet mot rasism och i synnerhet islamofobi kan stärkas.”

Manhammar proklamerar att vi behöver en nationell handlingsplan för att motverka islamofobin, att krafttag behövs på alla samhälleliga plan samt att regeringen inledningsvis bör tillsätta en utredare som ser över islamofobin i samhället och därefter föreslår politiska åtgärder.

”Det kan exempelvis handla om behovet av ett kunskapscentrum med ett övergripande ansvar. Det kan också handla om mer resurser till forskning och utbildning. Även skolan har ett ansvar, och borde därför förslagsvis införliva kunskap om islamofobi i utbildningen för alla elever. Vi måste helt enkelt göra allt vi kan för att vända den negativa trend som är på väg att göra högerextremisternas unkna värderingar till norm. För de stigar som nu sakteliga trampas upp har gåtts förut, och vi vet vart de riskerar att leda.”

Självklart är hat och hot oacceptabelt oavsett vem det drabbar, men Magnus Manhammar inte bara normaliserar slöja på barn och bejakar det påhittade ordet islamofobi, utan vill likt islamistiska partier ge muslimer en särställning i samhället. Varför inte göra det enkelt för sig och byta parti? Partiledarrollen i partiet Nyans är ledig och där kan Manhammar till och med få driva på för att kriminalisera islomofobi!

Det är väl märkligt att vi snart skriver 2020 men i landet Sverige ska svenska folket synas och höras så lite som möjligt. Alla tendenser till att visa nationalism eller ifrågasätta samt ställa grupper mot varandra för att peka på orättvisor likställs med högerextremism. Varför är det inte fler partier än Sverigedemokraterna som för svenskarnas talan? Vi vill ha kvar våra svenska lagar och värderingar – inte genomgå en islamisering och det har inget med varken rasism eller islamofobi att göra utan handlar om sunt förnuft!

Moderaterna och Kristdemokraterna håller sig lite försynt i bakgrunden, men de skulle behöva ta några rejäla kliv framåt nu och bekänna färg istället för att vara rädd för vänsterns tafatta försök att brunmåla dem.

Egentligen är det rätt enkelt – de som vill bosätta sig i Sverige är välkomna så länge de följer våra lagar och anammar de väderingar som gäller samt har som mål att försörja sig själva. Vi bryr oss inte om vilken religion de tillhör så länge de håller det för sig själva i hemmet eller i avsedd lokal utan att det påverkar andra människor i skolan, på arbetet eller på allmän plats. Vill man däremot fortsätta leva som man gjort i sitt hemland genom att kräva att vi ska anpassa oss efter deras kultur och religiösa nycker så är något allvarligt fel och vi måste sätta ned foten!

#vigillarintefegapolitiker

https://www.rt.com/news/476993-jewish-cemetery-vandalized-slovakia/

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/kJLbPL/flera-knivhuggna-vid-synagoga

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/jdxWVz/forpassa-islamofobin-till-historiens-skraphog

9 reaktioner till “Att flörta med Nyans väljarbas lär knappast vinna tillbaka väljare till Socialdemokraterna

  1. Islam är en religion med en tillhörande civilisation. Väldig annorlunda än vår västerländska och mycket annorlunda än kristendom. Även helt avvikande än den vanligaste formen av sekularism som ännu grundar sig i kristna värderingar, som det egna ansvaret. Islam är alltså en civilisation som inte ”håller det för sig själva i hemmet eller i avsedd lokal utan att det påverkar andra människor i skolan, på arbetet eller på allmän plats.” Det finns heller ingen nazism eller socialism som man håller för sig själv i hemmet. Islam är här för att bygga sin, på sharialagar konstruerade, civilisation. Den som inte ser detta lever i förnekelse eller i maskopi.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s