Varför ska svenska skattebetalare betala för modersmålsundervisning?

Oroväckande siffror från Kalmar kommun visar att mer än 1.300 barn i grundskolan idag har modersmålsundervisning i 25 olika språk och föga förvånande är det arabiska som är den största gruppen.

Det här är ingen enskild händelse i Kalmar utan explosionsartade siffror kan nog ses över hela landet tack vare den massmigration som skett till Sverige i decennier.

Hade det inte varit bättre att barnen lärde sig svenska? Varför ska svenska skattebetalare egentligen stå för kostnaden för modersmålsundervisningen? Föräldrarna får väl lära sina barn hemspråket, eller betala en privat lärare ur egen ficka!

Det är så mycket idioti som pågår i det här landet medan tafatta politiker kliar sig i huvudet och inte vet hur de ska få kommunerna att överleva det stålbad som väntar.

Men att våra styrande ens skulle komma på tanken att skära ned på sådant som inte har med välfärden för medborgarna att göra är en befängd tanke – i deras värld finns det bara en målgrupp som ska betala det högsta priset, de svagaste i form av de äldre samt barn och unga.

Självklart ska vi skära ännu mer i skolan och låta eleverna gå ur skolan med en undermålig utbildning – då blir de mer lättstyrda!

Det är klart att vi kan lägga ned äldreboenden samt dra ned på gamlingarnas få förmåner – de ids ändå inte protestera!

Bedrövligt! 🤬

#läggnedmodersmålsundervisningen

STOPPA MODERSMÅLSUNDERVISNINGEN

9 reaktioner till “Varför ska svenska skattebetalare betala för modersmålsundervisning?

 1. 1995 skrev den socialdemokratiska regeringen med Ingvar Carlsson vid styret under BARCELONAAVTALET.
  Sätter man sig in i vad det handlar om, så är det faktiskt inte alls konstigt att det ser ut som det gör.

  Gillad av 1 person

 2. Har också undrat över detta samt hur galet det är att lägga ytterligare ett ämne på elever som ofta har det tufft med svenskan. I mina barns skolor går invandrare i stödsvenska, sedan läser de engelska, väljer spanska/franska och sedan har de hemspråket. Bara en högpresterande person skulle fixa det!

  Gillad av 1 person

 3. All hemspråksundervisning ska stoppas omedelbart vill någon lära sig ett ytterligare språk utom de vanligt förekommande i skolan är det en privat angelägenhet.

  Gillad av 1 person

 4. Kan bara hålla med. Bara en väldigt modig regering kan avskaffa det. Någon riksdagsledamot borde initiera en sammanställning från kommunerna om vad den årliga kostnaden i hela riket är. Jag tror väljarna skulle bli väldigt överraskade och skulle genast kräva ett avskaffande.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s