Österrikiska myndigheter har stoppat flera planerade terrorattacker mot såväl österrikiska som europeiska mål

Österrikiska myndigheter har avstyrt en serie planerade terrorattacker – inklusive ett bombattentat mot en av Österrikes julmarknader. Tre män är inblandade – inklusive en 24-årig man som influerats av IS-ideologin.
Den huvudmisstänkta hade planerat en attack mot en julmarknad framför S:t Stephen-katedralen i Wiens centrala delar mellan jul och nyår.
Andra möjliga måltavlor var Salzburg samt orter i Tyskland, Frankrike och Luxemburg.
Ett anonymt tips ledde fram till 24-åringen som redan satt i fängelse efter att två gånger ha försökt ta sig till Syrien för att ansluta sig till IS. Han hade lyckats behålla kontakten med med hjälp av sin mobiltelefon, trots att det bröt mot fängelsets regler. En del av planen var att hjälpa 24-åringen att fly.
De två andra misstänkta är en 25-åring och en 31-åring som greps förra veckan. Alla tre män är från Tjetjenien.
Österrike har varit förskonade från terrorattacker, men många österrikiska medborgare har begett sig utomlands för att ansluta sig till militanta grupper.
asutria.jpg

En reaktion till “Österrikiska myndigheter har stoppat flera planerade terrorattacker mot såväl österrikiska som europeiska mål

  1. Hela Västeuropa är osäkert tack vare de öppna gränsernas politik. Britterna ska nu flera år efter folkomröstningen försöka återskapa sitt rike och vi borde göra detsamma. EU blev vägen till utlokalisering av jobb, överstatlighet, ett bisarrt klimatnödläge, islamistisk kultur och jihad. EU drivs därtill av ett osynligt maktmaskineri. Ut nu!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s